rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un alt membru al grupării, în anturajul directorului general adjunct al APC

BOMBĂ! Cine sunt evazioniştii reţinuţi de procurori: unul trebuia să fie şeful ABADL

Romulus Creţu

Cei şapte afacerişti reţinuţi zilele trecute de către procurorii constănţeni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 2,1 milioane lei, sunt persoane publice, cu funcţii de conducere politice, unul dintre ei fiind pentru un timp nici mai mult, nici mai puţin decât consilier în Cancelaria primului ministru. Un altul, cunoscut, de altfel, ca lider politic local, trebuia să fie numit în 2012 şef la Apele Române, în locul lui Marian Mitrea, pentru ca în cazul altuia să vorbim de afaceri derulate în anturajul directorului general adjunct al Portului Constanţa, Decebal Şerban, informaţii oferite în exclusivitate de „Replica”. La o analiză mai atentă, sonoritatea numelor celor 7 evazionişti este incredibilă şi constituie o lovitură cumplită de imagine pentru partidul care încearcă acum din răsputeri să scape de etichetele de corupţi şi hoţi.

Alexandru Mamo

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa anunţa reţinerea, pe 8 decembrie, a următoarelor persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani: Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al Rem Metal Colect SRL. Potrivit procurorilor, reprezentanţii Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor.

Sorinel Drăgan

Detalii despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo

Şi acum câte ceva despre distinşii evazionioşti de mai sus. În primul rând, trebuie evidenţiat faptul că fac parte din două găşti distincte. Astfel, Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo sunt buni prieteni, asociaţi în firmele prin care au spălat bani şi au făcut evaziune, dar şi colegi în PSD Constanţa. Cei trei, alături de Romeo Tunda, de 60 de ani, socrul fratelui lui Romulus Creţu, au fondat în 2005 firma Gogo Computers SRL, redenumită în 2008 Pack Expert SRL. Ulterior, Mamo s-a retras din firmă, Drăgan şi Creţu cooptându-i în loc pe Theodor Ionuţ Babă, de 36 ani şi Ştefăniţă Octavian Baba, de 39 de ani. Născut în septembrie 1975, Sorinel Drăgan, cu nume de scenă Sorin Drăgan, este vechi membru TSD şi PSD Constanţa, fiind la un moment dat secretar general al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi din România şi membru în Comitetul Executiv la Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. În iunie 2012, a candidat fără succes pe lista PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanţa. În perioada ianuarie 2012- noiembrie 2013, evazionistul Sorinel Drăgan a fost consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar înainte de a fi schimbat din funcţie consilier la Cancelaria Primului Ministru. În paralel, Drăgan a primit de la Guvern şi un post de administrator la BTT SA Bucureşti, firma de stat distrusă de incompetenţii numiţi politic la conducerea sa, deşi are încă în proprietate zeci de terenuri şi clădiri, mai ales pe litoral, în Costineşti. Dintre afacerile sale, cea mai cunoscută este Top Shop, specializată în teleshopping. Chiar dacă înălţimea de la care ne priveşte evazionistul Drăgan, este deja ameţitoare, cu atât mai mult cu cât Sorinel spăla bani şi toate celea exact în perioada în care era demnitar în Guvernul României, câteva cuvinte şi despre bunul său amic şi partener Romulus Creţu. Născut în aprilie 1980, şi Romulus Creţu este membru cu vechime al PSD Constanţa, chiar dacă nu a ajuns la anvergura politică a lui Sorinel Drăgan. Creţu a devenit cunoscut opiniei publice în 2012, când a fost la un pas de a fi numit director general al Apelor Române din Constanţa, în locul controversatului Marian Mitrea. Mădălina Creţu, cumnata sa, a fost sau încă mai ocupă funcţii de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, acolo unde ministerul a repetat un concurs pentru funcţiile de administrator până a fost admisă şi tânăra Mădălina, fostă Tonda. În fine, al treilea evazionist, Alexandru Mamo, născut în iunie 1980, face şi el parte din conducerea TSD Constanţa, fiind chiar unul din membrii activi ai organizaţiei.

Alexandru Săpunaru

Alexandru Săpunaru, partener de afaceri cu prietenul directorului general adjunct din port, Decebal Şerban

Şi pentru că am adus în discuţie portul, facem trecerea la cea de-a doua gaşcă de evazionişti, alcătuită din Alexandru Săpunaru, Vasile Tornea, Daniel Constantin şi Dan Constantin. Cei patru se cunosc între ei, dar nu au avut norocul de a ajunge consilieri prin Guvern, precum complicii din prima gaşcă. Cu toate acestea, nici ei nu o duc rău la notorietate, Săpunaru şi Daniel Constantin fiind asociaţi în Maşini Hibrid SRL, firmă din Constanţa înscrisă acum 2 ani în licitaţia pentru realizarea bretelei rutiere din port, în asociere cu Vega 93 SRL Galaţi. În 2010, Garda Financiară Constanţa acuza producerea prin intermediul Algepa Grains SRL, deţinută de Alexandru Săpunaru, a unei evaziuni de 6 milioane lei, pentru ca, în decembrie 2011, afaceristul să fie reţinut de procurorii DNA şi trimis în judecată pentru o evaziune de peste 14,5 milioane lei. În iunie 2010, Săpunaru prelua o firmă, Convas Util SRL, de la Vasile Dumitru, un prieten apropiat al lui Decebal Şerban, directorul general adjunct al Portului Constanţa. La vremea când „Replica” făcea aceste dezvăluiri, în noiembrie 2012, Decebal Şerban a reacţionat spunând că nu îl cunoaşte pe Alexandru Săpunaru şi că nu poate şti ce afaceri fac prietenii săi, precum Vasile Dumitru.

Cristian ANTON

*************************************

Afaceriştii ce au fost reţinuţi în urma percheziţiilor din Constanţa, suspectaţi fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, nu au ajuns după gratii, judecătorii Tribunalului stabilind să fie puşi sub măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă. Totodată, menţionăm că durata măsurii preventive este de 30 de zile, asta după ce anumite prevederi ale controlului judiciar au fost găsite neconstituţionale de CCR.

Este vorba despre despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai SC Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al SC Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al SC Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al SC Rem Metal Colect SRL. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că reprezentanţii SC Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor. (Liliana CHIRU)

joi, 11 decembrie 20145860
Comentarii

23John Travolta(12 noi 10:57)
Romulus Cretu este un foarte mic gunoi, pus pe capatuiala care putea fi Sef mare la DADL dar .... ... nu a avut loc de cel mai mare Oprtunist gunoi al Constantei care in prezent este marele DIRECTOR al DADL Constanta : PAPARI Jr. care incearca sa-si salveze pielea in ultimul moment trecand de la PSD la super partidul oportunistilor, UNPR. Baieti, un simplu sfat: Ocoliti-l pe PAPARI Jr, acest "zdrentoi" al Constantei !
13ilie(27 apr 18:29)
RESPECT CELOR CARE AU INCEPUT CURATENIA
03LUCI(16 apr 17:56)
Asteptam sa intre si Dragan Florin in cercetari ,sa vedem cum isi poate dovedi proprietatile si banii din banci pusi pe cei din familie.
03niv(12 mar 23:15)
acest decebal serban conduce in fapt mafia din cn apm sa cta
35Lica(12 ian 15:14)
Si cu hoatele: Udrea, Anastase, Ridzi si Macovei cum ramane?
414Mr.Grey(14 dec 18:17)
.....usor SA arati cu degetu pe cineva si daca stim ceva, stim numai ca nimic nu este cum pare!? De multe ori Nici macar PE aproape ASA ca nu Mai comentatii daca VA lipseste orizontul necesar de a da un coment! Baieti!!!! Fiti tari si stati linistiti........
25roby(13 dec 20:48)
f bine, mi-as dori sa-i desfinteze de tot pe DL. Dragan si pe DL. Cretu, marii afaceristi.
72pt aparatorii pesedistilor(11 dec 21:17)
Ziaristul doar a arata cine sunt cei retinuti de procurori.atat.pur si simplu si-a facut treaba,treaba pe care altii n-au facut-o,din incompetenta sau pt ca sunt slujbasii vostri.sincer,credeam c-ati invatat ceva dupa 16 noiembrie.oricum,admir faptul ca sunteti cat de cat decenti.sincer.e si asta un semn bun
25Mare dreptate dna Ioana(11 dec 20:29)
Asta este presa din Romania. Iar toti postacii de mai jos sa realizeze si ei ceva, macar odata in viata. Pariez ca niciunul nu are un loc de munca sau vreo ocupatie, sau macar studii. Asa ca nu mai presupuneti daca nu cunoasteti oamenii. Rusine mare domnilor ziaristi
617Ioana(11 dec 17:32)
Inculpati?!distinsa doamna, informati va inainte sa aruncati cu noroi in niste oameni!nu aveti nici cea mai vaga idee despre diferenta dintre un invinuit si un inculpat?!articolul in sine este o mare mizerie...am rugamintea sa nu mai inventati lucruri si sa nu mai denigrati oameni pe care nici nu i cunoasteti!si mai mult decat atat....poza pe care o prezentati, ma refer la cea a domnului Dragan nu este reala...cel din poza nu este domnul Dragan!urat...foarte urat...presa...patati imaginea unor oameni!
29dezamagitul(11 dec 17:24)
Vai de mama noastra,noul val este mai rau decat cel vechi!
48vito corleone(11 dec 17:18)
vai de funduletul tau sorinel dragan .banuiesc ca o sa-ti iasa petoate gaurile fumurile de mare psd-ist
211roman(11 dec 17:03)
hoti ordinari. la inchisoare si confiscarea totala a bunurilor.
215pomanagii(11 dec 13:38)
Figuri de hoti ordinari..La puscarie cu ei!
35cetatean cu wst(11 dec 10:19)
nu n-am fost dar as vrea sa vii tu la irish ca inainte te mai vedeam pe acolo masina parcata.eu am sa te astept pana ai sa vii.vreau sa fac pe mos craciunita asta daca imi dai voie!
214cetatean(11 dec 09:24)
Si mai sunt....mai cautati! Toti cei care sunt in functii publice au venituri pe care nu le pot justifica. Pe la Camera de Comert ati fost?
47vasilica(11 dec 09:07)
SAGETI ce este asa greu de priceput.....
520Afaceristi care au "reusit"(11 dec 08:34)
"Mari Oameni de Afaceri" asa se credeau si se dadea cei de mai sus, desi toata lumea din jurul lor stiu ca fara invartelile cu statul, adica pe mintea lor, n-ar fi facut doi bani!
mai mult...Anchete
16 feb 02:18AncheteIată lista cu terenurile pe care Primăria Constanța trebuie să le recupereze!

După decizia definitivă din dosarul retrocedărilor, Primăria Constanța caută servicii de consultanță să ia...7798

8 feb 00:08AncheteAutoritățile s-au îngrozit: în AZILUL ILEGAL de la Agigea bătrânii erau ținuți nemâncați și nespălați!6902
30 ian 00:01AncheteANCHETĂ. AZIL CLANDESTIN la Agigea? Ce declară femeia care se ocupă de 'afacere'!7266
19 dec 01:20AncheteANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu...4070

26 oct 00:35AncheteACORD DE RECUNOAȘTERE a VINOVĂȚIEI, RESPINS de INSTANȚĂ! Judecătorii au concluzionat că pedeapsa e prea blândă!5005
25 oct 00:49AncheteUTILAJELE LUATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN ÎN 2013, CU FONDURI EUROPENE, S-AU EVAPORAT!6996
19 oct 20:51AnchetePorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie

Dragajul de întreţinere din porturile maritime ale Constanţei va fi realizat în următorii doi ani de o firmă din...5886

8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO10304
20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro12343
1 aug 20:50AncheteDirectorii care au ‘în mână’ soarta încălzirii la Constanţa se bat în indemnizaţii cu preşedintele României

Societăţile la care statul este acţionar majoritar sau semnificativ sunt conduse de persoane care pot afirma că l-au...9229

27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei9782
13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF6675
Vremea
8.7°6.1° - 9.5° miercuri, 20 martie 2019
cer seninUmiditate: 83%
Vânt: 3.57 m/s din NNE
Presiune: 1026.66 milibari

Loto
6/491421363940
5/4031618232737
joker491012147
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mar 00:00SportIanis, ce-ai făcut? Hagi jr. va fi băgat în ședință de tatăl său pentru că n-a știut să răspundă la întrebarea asta

...285

20 mar 00:00SportSimona Halep își mărește staff-ul: un nou nume în echipa ei pentru Turneul de la Miami

Simona Halep se pregătește de Turneul de la Miami, dotat cu premii totale de peste 9 milioane de dolari. O noutate...225

20 mar 00:00SportOfensiva dură a celor de la Ajax: „Juventus s-a dopat în 1996. Acum vrem răzbunare!”

Fostul team manager şi ofiţer de presă al lui Ajax, David Endt, lansează acuzaţii grave la adresa adversarei...136

20 mar 00:00SportGheorghe Hagi ar putea renunța la Bas Kuipers și Bradley de Nooijer. Ce l-a nemulțumit pe antrenorul Viitorului

Gheorghe Hagi, 54 de ani, antrenorul celor de la Viitorul, e extrem de exigent când vine vorba de evoluțiile...180

Local
20 mar 02:19LocalCe planuri are ABADL în privința Lacului Tăbăcărie

Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral intenționează să...611

20 mar 02:23LocalŢigări de contrabandă, descoperite de poliţiştii constănţeni. Mai multe persoane au fost reţinute

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au...467

20 mar 02:24LocalRATC, anunț important!

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că, în perioada imediat următoare, se vor...776

20 mar 02:11LocalNoi locuri de parcare în locul garajelor, pe strada Tulcei

Au început lucrările de amenajare a unei noi parcări în locul garajelor demolate pe strada Tulcei, în dreptul...367

20 mar 02:08LocalTânăr din Murfatlar, prins la volan cu permisul suspendat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 18 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...916

20 mar 02:05LocalA furat produse cosmetice dintr-un supermarket din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 18 martie a.c., au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de...368

20 mar 02:04LocalOlimpiada Națională de Chimie, organizată la Constanța

În perioada 21-25 martie a.c., Constanța va fi gazda celei de-a LIII-a ediții a Olimpiadei Naționale de Chimie,...230

20 mar 01:52LocalÎCCJ a DECIS: Se rejudecă dosarul Alinei Bica

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația în anulare formulată de Alina Bica. Astfel, s-a fixat...1276

20 mar 02:03LocalÎncepe Festivalul de teatru pentru preșcolari, la Palatul Copiilor

Miercuri, 20 martie a.c., la ora 9,00, debutează la Palatul Copiilor din Constanța Festivalul de teatru pentru...232

20 mar 02:00LocalȘtirile false și propaganda rusă, dezbătute la Universitatea „Ovidius” Constanța

Ambasada SUA, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, organizează, marți, 26 martie a.c., o...277

Politică
20 mar 00:00PoliticăConducerea ALDE Constanța, mesaj pentru PNL

Conducerea Filialei ALDE Constanța "le mulțumește celor din PNL". Motivul? "Pentru interesul acordat și sârguința...155

20 mar 02:20PoliticăKlaus Iohannis: Sunt aproape hotărât să convoc referendum pe 26 mai

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la o dezbatere, că vrea să organizeze un referendum în aceeași zi cu...267

20 mar 02:21PoliticăDesemnarea procurorului-şef european: Prima rundă de negocieri între PE şi Consiliul UE are loc miercuri

Prima rundă de negocieri între Parlamentul European (PE) şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea...226

20 mar 02:09PoliticăProiectul privind alegerea primarilor în două tururi, respins de Comisiile Camerei Deputaților

Comisia juridică și pentru administrație ale Camerei Deputațior au adoptat, marți, un raport comun de respingere la...196

20 mar 02:10PoliticăPrimăria Orașului Năvodari a demarat o serie de acțiuni privind curățenia de primăvară

Primăria Orașului Năvodari a demarat o serie de acțiuni privind curățenia de primăvară, atât pe domeniul public...300

20 mar 02:11PoliticăOrban, despre referendumul pe justiție: Indiferent ce decizie va lua Președintele, PNL va fi alături de demersurile pe care le va iniția

Președintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că între liberali și președintele Iohannis există un parteneriat...178

20 mar 02:09PoliticăAdjunctul lui Kovesi a DEMISIONAT din funcție!

Marius Iacob a demisionat marți din funcția de adjunct al șefului DNA, potrivit unei declarații a acestuia pentru...651

20 mar 01:58PoliticăDirectorul Apollo Ecoterm Medgidia a fost schimbat din funcție! Ce declară Luminița Vlădescu

Contactată de Cotidianul Replica de Constanța, viceprimarul Luminița Vlădescu a declarat că ceea ce s-a scris în...424

20 mar 01:59PoliticăConsilierul județean PNL Crușoveanu are un mesaj pentru ALDE: „Demonstrați că nu susțineți PSD!”

Consilierul județean PNL Marian Crușoveanu, membru al Consiliului Județean Constanța, le transmite un mesaj...533

20 mar 02:24PoliticăE jale în Aparatul Administrativ: Ministerul finanțelor a dat startul vânătorii 'plimbătorilor de hârtii'

Ministerul Finanţelor a cerut fiecărui minister şi agenţiilor din subordine o situaţie privind atribuţiile...390

Monden
20 mar 00:00MondenAnna Lesko, mai incitantă ca niciodată. Dar fanii nu au fost deloc încântați

Anna Lesko s-a lăsat fotografiată într-una dintre cele mai incitante poziții în așternuturi. Însă, mulți dintre...118

20 mar 00:00MondenAndreea Marin, despre ipostazele sexy în care se pozează. „Mă simt iubită și iubesc”

De mai bine de doi ani, Andreea Marin trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Adrian Brâncoveanu. Cei...119

20 mar 00:00MondenȘtefan Bănică, rol principal în serialul de comedie „Liber ca pasărea cerului”

Ștefan Bănică revine pe micul ecran, într-un serial de televiziune, după o pauză de 14 ani. El va deține unul...100

20 mar 00:00MondenAndreea Bălan se îndoapă cu pastile după stopul cardio-respirator. Ce mult a slăbit

Andreea Bălan (34 de ani) se recuperează după a doua naştere şi este mult mai atentă la programul pe care îl are....114

20 mar 00:00MondenBrigitte Năstase și Florin Pastramă, gesturi interzise la “Ferma”

Scene fierbinţi la “Ferma”, în episodul difuzat marţi seară la PRO TV. Craiul Florin Pastramă face din nou...138

20 mar 00:00MondenFosta soţie a lui Michael Jackson recunoaşte că cei doi copii ai artistului au ca tată un donator anonim

Debbie Rowe, fosta soţie a lui Michael Jackson, a recunoscut că cei doi copii ai artistului au ca tată un donator...116

20 mar 00:00MondenNicki Minaj a adus un tribut victimelor atacului de pe Manchester Arena

Nicki Minaj a adus un tribut victimelor atacului terorist de pe Manchester Arena în timpul unui recital susţinut în...108

20 mar 00:00MondenCreatorii serialului "Familia Simpson" vor marca 30 de ani de la lansare

Echipa de creaţie din spatele serialului "Familia Simpson", James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Matt Selman şi...105

20 mar 00:00MondenNetflix va absenta şi în acest an la Festivalul de Film de la Cannes

Netflix va absenta şi în acest an la Festivalul de Film de la Cannes, unde gigantul din domeniul streamingului video...104

20 mar 00:00MondenTrupa Limp Bizkit, la Electric Castle 2019

Trupa americană Limp Bizkit va participa la ediţia din 2019 a festivalului Electric Castle, care va avea loc la...138

Mapamond
20 mar 00:00MapamondItalia: Salvini blochează accesul pentru o nouă navă de salvare cu 49 de migranţi la bord

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, adeptul unei linii dure împotriva migraţiei, refuză să primească în...109

20 mar 00:00MapamondRusia exclude o îmbunătăţire a relaţiilor cu Kievul dacă Poroşenko este reales la funcţia supremă în stat

Rusia a exclus marţi o îmbunătăţire a relaţiilor cu Ucraina dacă şeful statului ucrainean în exerciţiu, Petro...99

20 mar 00:00MapamondOlanda: Drapelele, coborâte în bernă după incidentul armat din Utrecht; Poliţia cercetează motivele atacului

Drapelele au fost coborâte în bernă la instituţiile guvernamentale din Olanda, marţi, la o zi după ce un bărbat a...101

20 mar 00:00MapamondBrexit: Theresa May îi va trimite lui Donald Tusk o scrisoare pentru amânarea ieşirii din UE

Premierul britanic Theresa May îi va trimite marţi sau miercuri preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, o...117

20 mar 00:00MapamondSUA: Pentagonul a prezentat lista proiectelor militare ce ar fi folosite la finanţarea zidului lui Trump de la graniţa cu Mexicul

Pentagonul a transmis luni Congresului SUA, cu o întârziere de câteva săptămâni, o listă cu peste 400 de proiecte...111

20 mar 00:00MapamondGruparea Statul Islamic ameninţă că se va răzbuna după atacul de la două moschei din Noua Zeelandă

Gruparea extremistă Statul Islamic a ameninţat luni că se va răzbuna după atacul de vineri de la două moschei din...104

20 mar 00:00MapamondDesemnarea procurorului-şef european: Prima rundă de negocieri între PE şi Consiliul UE are loc miercuri

Prima rundă de negocieri între Parlamentul European (PE) şi Consiliul Uniunii Europene cu privire la desemnarea...102

20 mar 00:00MapamondAtentatul din Noua Zeelandă a vizat, de fapt, Turcia, susţine preşedintele Erdogan

Atentatul comis de un extremist de dreapta împotriva a două moschei din Noua Zeelandă face parte dintr-o...114

20 mar 00:00MapamondSiria: Forţele antijihadiste luptă împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic

Forţele Democratice Siriene (FDS) au încercuit ultima redută a grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, unde...106

20 mar 00:00MapamondRepublica Moldova: Tiraspolul instalează „posturi de grăniceri“ în zona de securitate, justificând că doreşte să prevină „relansarea conflictului armat“

Administraţia separatistă de la Tiraspol a instalat în ultimele luni aşa-zise 'posturi de grăniceri' în zona de...111

Sănătate
19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...319

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...494

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1206

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...538

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...681

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...810

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1541

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1081

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...838

27 feb 01:54SănătateVezi Raportul DSP privind decesele la Constanţa din cauza gripei

...870