rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un alt membru al grupării, în anturajul directorului general adjunct al APC

BOMBĂ! Cine sunt evazioniştii reţinuţi de procurori: unul trebuia să fie şeful ABADL

Romulus Creţu

Cei şapte afacerişti reţinuţi zilele trecute de către procurorii constănţeni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 2,1 milioane lei, sunt persoane publice, cu funcţii de conducere politice, unul dintre ei fiind pentru un timp nici mai mult, nici mai puţin decât consilier în Cancelaria primului ministru. Un altul, cunoscut, de altfel, ca lider politic local, trebuia să fie numit în 2012 şef la Apele Române, în locul lui Marian Mitrea, pentru ca în cazul altuia să vorbim de afaceri derulate în anturajul directorului general adjunct al Portului Constanţa, Decebal Şerban, informaţii oferite în exclusivitate de „Replica”. La o analiză mai atentă, sonoritatea numelor celor 7 evazionişti este incredibilă şi constituie o lovitură cumplită de imagine pentru partidul care încearcă acum din răsputeri să scape de etichetele de corupţi şi hoţi.

Alexandru Mamo

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa anunţa reţinerea, pe 8 decembrie, a următoarelor persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani: Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al Rem Metal Colect SRL. Potrivit procurorilor, reprezentanţii Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor.

Sorinel Drăgan

Detalii despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo

Şi acum câte ceva despre distinşii evazionioşti de mai sus. În primul rând, trebuie evidenţiat faptul că fac parte din două găşti distincte. Astfel, Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo sunt buni prieteni, asociaţi în firmele prin care au spălat bani şi au făcut evaziune, dar şi colegi în PSD Constanţa. Cei trei, alături de Romeo Tunda, de 60 de ani, socrul fratelui lui Romulus Creţu, au fondat în 2005 firma Gogo Computers SRL, redenumită în 2008 Pack Expert SRL. Ulterior, Mamo s-a retras din firmă, Drăgan şi Creţu cooptându-i în loc pe Theodor Ionuţ Babă, de 36 ani şi Ştefăniţă Octavian Baba, de 39 de ani. Născut în septembrie 1975, Sorinel Drăgan, cu nume de scenă Sorin Drăgan, este vechi membru TSD şi PSD Constanţa, fiind la un moment dat secretar general al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi din România şi membru în Comitetul Executiv la Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. În iunie 2012, a candidat fără succes pe lista PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanţa. În perioada ianuarie 2012- noiembrie 2013, evazionistul Sorinel Drăgan a fost consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar înainte de a fi schimbat din funcţie consilier la Cancelaria Primului Ministru. În paralel, Drăgan a primit de la Guvern şi un post de administrator la BTT SA Bucureşti, firma de stat distrusă de incompetenţii numiţi politic la conducerea sa, deşi are încă în proprietate zeci de terenuri şi clădiri, mai ales pe litoral, în Costineşti. Dintre afacerile sale, cea mai cunoscută este Top Shop, specializată în teleshopping. Chiar dacă înălţimea de la care ne priveşte evazionistul Drăgan, este deja ameţitoare, cu atât mai mult cu cât Sorinel spăla bani şi toate celea exact în perioada în care era demnitar în Guvernul României, câteva cuvinte şi despre bunul său amic şi partener Romulus Creţu. Născut în aprilie 1980, şi Romulus Creţu este membru cu vechime al PSD Constanţa, chiar dacă nu a ajuns la anvergura politică a lui Sorinel Drăgan. Creţu a devenit cunoscut opiniei publice în 2012, când a fost la un pas de a fi numit director general al Apelor Române din Constanţa, în locul controversatului Marian Mitrea. Mădălina Creţu, cumnata sa, a fost sau încă mai ocupă funcţii de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, acolo unde ministerul a repetat un concurs pentru funcţiile de administrator până a fost admisă şi tânăra Mădălina, fostă Tonda. În fine, al treilea evazionist, Alexandru Mamo, născut în iunie 1980, face şi el parte din conducerea TSD Constanţa, fiind chiar unul din membrii activi ai organizaţiei.

Alexandru Săpunaru

Alexandru Săpunaru, partener de afaceri cu prietenul directorului general adjunct din port, Decebal Şerban

Şi pentru că am adus în discuţie portul, facem trecerea la cea de-a doua gaşcă de evazionişti, alcătuită din Alexandru Săpunaru, Vasile Tornea, Daniel Constantin şi Dan Constantin. Cei patru se cunosc între ei, dar nu au avut norocul de a ajunge consilieri prin Guvern, precum complicii din prima gaşcă. Cu toate acestea, nici ei nu o duc rău la notorietate, Săpunaru şi Daniel Constantin fiind asociaţi în Maşini Hibrid SRL, firmă din Constanţa înscrisă acum 2 ani în licitaţia pentru realizarea bretelei rutiere din port, în asociere cu Vega 93 SRL Galaţi. În 2010, Garda Financiară Constanţa acuza producerea prin intermediul Algepa Grains SRL, deţinută de Alexandru Săpunaru, a unei evaziuni de 6 milioane lei, pentru ca, în decembrie 2011, afaceristul să fie reţinut de procurorii DNA şi trimis în judecată pentru o evaziune de peste 14,5 milioane lei. În iunie 2010, Săpunaru prelua o firmă, Convas Util SRL, de la Vasile Dumitru, un prieten apropiat al lui Decebal Şerban, directorul general adjunct al Portului Constanţa. La vremea când „Replica” făcea aceste dezvăluiri, în noiembrie 2012, Decebal Şerban a reacţionat spunând că nu îl cunoaşte pe Alexandru Săpunaru şi că nu poate şti ce afaceri fac prietenii săi, precum Vasile Dumitru.

Cristian ANTON

*************************************

Afaceriştii ce au fost reţinuţi în urma percheziţiilor din Constanţa, suspectaţi fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, nu au ajuns după gratii, judecătorii Tribunalului stabilind să fie puşi sub măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă. Totodată, menţionăm că durata măsurii preventive este de 30 de zile, asta după ce anumite prevederi ale controlului judiciar au fost găsite neconstituţionale de CCR.

Este vorba despre despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai SC Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al SC Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al SC Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al SC Rem Metal Colect SRL. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că reprezentanţii SC Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor. (Liliana CHIRU)

joi, 11 decembrie 20145342
Comentarii

23John Travolta(12 noi 10:57)
Romulus Cretu este un foarte mic gunoi, pus pe capatuiala care putea fi Sef mare la DADL dar .... ... nu a avut loc de cel mai mare Oprtunist gunoi al Constantei care in prezent este marele DIRECTOR al DADL Constanta : PAPARI Jr. care incearca sa-si salveze pielea in ultimul moment trecand de la PSD la super partidul oportunistilor, UNPR. Baieti, un simplu sfat: Ocoliti-l pe PAPARI Jr, acest "zdrentoi" al Constantei !
13ilie(27 apr 18:29)
RESPECT CELOR CARE AU INCEPUT CURATENIA
03LUCI(16 apr 17:56)
Asteptam sa intre si Dragan Florin in cercetari ,sa vedem cum isi poate dovedi proprietatile si banii din banci pusi pe cei din familie.
03niv(12 mar 23:15)
acest decebal serban conduce in fapt mafia din cn apm sa cta
35Lica(12 ian 15:14)
Si cu hoatele: Udrea, Anastase, Ridzi si Macovei cum ramane?
414Mr.Grey(14 dec 18:17)
.....usor SA arati cu degetu pe cineva si daca stim ceva, stim numai ca nimic nu este cum pare!? De multe ori Nici macar PE aproape ASA ca nu Mai comentatii daca VA lipseste orizontul necesar de a da un coment! Baieti!!!! Fiti tari si stati linistiti........
25roby(13 dec 20:48)
f bine, mi-as dori sa-i desfinteze de tot pe DL. Dragan si pe DL. Cretu, marii afaceristi.
72pt aparatorii pesedistilor(11 dec 21:17)
Ziaristul doar a arata cine sunt cei retinuti de procurori.atat.pur si simplu si-a facut treaba,treaba pe care altii n-au facut-o,din incompetenta sau pt ca sunt slujbasii vostri.sincer,credeam c-ati invatat ceva dupa 16 noiembrie.oricum,admir faptul ca sunteti cat de cat decenti.sincer.e si asta un semn bun
25Mare dreptate dna Ioana(11 dec 20:29)
Asta este presa din Romania. Iar toti postacii de mai jos sa realizeze si ei ceva, macar odata in viata. Pariez ca niciunul nu are un loc de munca sau vreo ocupatie, sau macar studii. Asa ca nu mai presupuneti daca nu cunoasteti oamenii. Rusine mare domnilor ziaristi
617Ioana(11 dec 17:32)
Inculpati?!distinsa doamna, informati va inainte sa aruncati cu noroi in niste oameni!nu aveti nici cea mai vaga idee despre diferenta dintre un invinuit si un inculpat?!articolul in sine este o mare mizerie...am rugamintea sa nu mai inventati lucruri si sa nu mai denigrati oameni pe care nici nu i cunoasteti!si mai mult decat atat....poza pe care o prezentati, ma refer la cea a domnului Dragan nu este reala...cel din poza nu este domnul Dragan!urat...foarte urat...presa...patati imaginea unor oameni!
29dezamagitul(11 dec 17:24)
Vai de mama noastra,noul val este mai rau decat cel vechi!
48vito corleone(11 dec 17:18)
vai de funduletul tau sorinel dragan .banuiesc ca o sa-ti iasa petoate gaurile fumurile de mare psd-ist
211roman(11 dec 17:03)
hoti ordinari. la inchisoare si confiscarea totala a bunurilor.
215pomanagii(11 dec 13:38)
Figuri de hoti ordinari..La puscarie cu ei!
35cetatean cu wst(11 dec 10:19)
nu n-am fost dar as vrea sa vii tu la irish ca inainte te mai vedeam pe acolo masina parcata.eu am sa te astept pana ai sa vii.vreau sa fac pe mos craciunita asta daca imi dai voie!
214cetatean(11 dec 09:24)
Si mai sunt....mai cautati! Toti cei care sunt in functii publice au venituri pe care nu le pot justifica. Pe la Camera de Comert ati fost?
47vasilica(11 dec 09:07)
SAGETI ce este asa greu de priceput.....
520Afaceristi care au "reusit"(11 dec 08:34)
"Mari Oameni de Afaceri" asa se credeau si se dadea cei de mai sus, desi toata lumea din jurul lor stiu ca fara invartelile cu statul, adica pe mintea lor, n-ar fi facut doi bani!
mai mult...Anchete
8 sep 23:13AncheteANCHETE! O TÂNĂRĂ CARE VINE ÎN PROBE PENTRU ANGAJARE FURĂ CU NESIMȚIRE DIN LOCALURI și DIN APARTAMENTE! VIDEO

O tânără din județul Constanța a pus la cale un plan pentru a se alege cu bani nemunciți, pe care l-a și pus în...7316

20 aug 00:20AncheteBăncile pierd procesele cu clienții! Un constănțean are de primit de la BCR 13.000 euro9529
27 iul 01:23AncheteRĂZBOIUL pe terenurile Taberei de la Năvodari continuă! NUME GRELE audiate într-un dosar deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Nicolae Matei7054
13 iul 02:14AncheteAfacere suprinzătoare: fraţii Micula au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe firma din Neptun executată de ANAF

Frații Micula au făcut o mutare suprinzătoare și au trecut hotelul Unirea din Mamaia pe numele unei firme din Neptun...4466

9 iul 00:13AncheteMAI MULTE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL CONSTANȚA, SUB COD DE VREME REA!5386
8 iun 00:26AncheteO fostă angajată a Primăriei Constanţa, preşedinte într-o secţie de votare după ce a minţit că are cazier curat!4968
4 iun 00:24AncheteUn celebru vameş din Constanţa, ţepuit de o firmă de construcţii cunoscută pentru escrocheriile sale

Se adună creditorii în procesul de insolvență al unei firme cunoscute pentru matrapazlăcurile sale. Societatea de...10193

19 mai 11:21AncheteBARBUT MĂSLUIT şi CĂMĂTĂRIE! Clanul Săceanu învârtea BANI GREI; printre ‘ÎNŢEPAŢI’ ar fi şi patronul de la siteul Autovit!16306
19 mai 00:17AncheteFirma din Constanţa care a pus în funcţiune un hotel plutitor cu fonduri europene, acuzată de spălare de bani!11402
28 apr 03:28AncheteImagini EXCLUSIVE de la o CRIMĂ comisă într-un local PLIN! Soţia victimei, DECLARAŢII ŞOCANTE!

Cazul oribilei crime din localitatea Cobadin, de la sfârșitul anului trecut, revine în atenția opiniei publice cu...35208

18 apr 21:54AncheteȘpăgi de milioane de euro la reabilitarea căii ferate București - Constanța!5458
17 apr 01:16AncheteIzvoarele - un colţ de rai îngropat în DOSARELE de CORUPŢIE care blochează investiţiile8133
Vremea
16°16° - 17° duminică, 23 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 3.31 m/s din SE
Presiune: 1030.87 milibari

Loto
6/4941415233447
5/4061823384016
joker222427394017
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 sep 00:00SportSimona Halep ia postura de lider WTA în serios și se pune contra Serenei în scandalul de sexism: "Arbitrii respectă regulamentul. Nu am altceva de adăugat!"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a oferit prima reacție după conflictul iscat de Serena Williams (16 WTA) în finala...610

22 sep 23:28SportȘumudică, declarație de dragoste pentru dictatorul Turciei: "Îl iubesc pe Erdogan"

Marius Șumudică, antrenorul lui Al Shabab, n-a uitat perioada în care a antrenat-o pe Kayserispor și și-a arătat...713

22 sep 23:21SportBate retrogradarea la ușă: colaps pentru Dinamo! A treia înfrângere consecutivă și locul 10 în Liga 1! Ieșenii își bat joc de ”câini”: ”Puteam să le dăm trei!”

Dinamo a pierdut pe terenul lui Poli Iași, scor 0-1, și a ajuns la trei înfrângeri consecutive, după meciurile cu...517

22 sep 00:00SportSepsi - FC Voluntari 1-1. Gazdele, pas greșit în visul de titlu

Sepsi Sf. Gheorghe și FC Voluntari au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al etapei cu numărul 9 din Liga...339

Local
22 sep 00:46LocalAccident rutier pe bulevardul Ferdinand: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, pe bulevardul...1470

22 sep 00:46LocalPod peste granițe între Liceul Tehnologic 'Dragomir Hurmuzescu' și Deutches Rotes Kreuz, Frankfurt

Orice societate are nevoie de oameni cu suflet și disponibilitate, care să facă necondiționat ceva pentru...533

22 sep 00:45LocalAccident rutier în Inel II: două persoane au fost rănite!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, pe strada...1821

22 sep 00:35LocalPeste 60 kg peşte fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră, la Constanţa!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență un cetăţean...708

22 sep 00:17LocalMedgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Situație de criză pentru locuitorii din Medgidia! Orașul a rămas fără societate de termoficare, după ce Apollo...2402

22 sep 00:42LocalPrins băut la volan, în Techirghiol!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...1712

22 sep 00:37LocalUn puștan din Constanța a tăbărât pe o femeie: i-a smuls lanțul de la gât

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un minor, George...1997

22 sep 00:33LocalCând 'GHERȚOII' pun de nuntă: manele și stradă blocată în zona Sabroso!

Nesimțirea continuă la Constanța! Fără a le păsa de cei din jur și acționând ca-n junglă, părinții unor miri...4529

22 sep 00:18LocalCel mai mare CONTRABANDIST de țigări din Constanța, parte dintr-o NOUĂ GRUPARE! A fost arestat din nou

Face ce face și ajunge după gratii! Este vorba despre Liciu Cristian, cel mai mare contrabandist de țigări de la...5588

22 sep 00:19LocalINCENDIU URMAT DE EXPLOZIE! O femeie a primit îngrijiri medicale

Salvatorii Secției de pompieri Măcin au intervenit, vineri, 21 septembrie, în jurul orei 8.30, pentru limitarea...2304

Politică
22 sep 00:00PoliticăCine a cerut în şedinţa PSD excluderea Gabrielei Firea!

Surprinzător cine a cerut, în şedinţa CEx a PSD, eliminarea Gabrielei Firea din toate funcţiile de la partid! Cel...607

22 sep 00:47PoliticăConsilierii de la Eforie, convocaţi în şedinţă

Consilierii locali din Eforie au fost convocaţi în şedinţă, în data de 27 septembrie, pe ordinea de zi figurând,...1428

22 sep 00:44PoliticăPrimarul Decebal Făgădău premiază elevii de 10 ai Constanței!

Primarul Constanței, Decebal Făgădau, va premia cei doi elevi din Constanța care au obținut media 10 la...548

22 sep 00:43PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Vezi ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, joi, 27 septembrie 2018, ora...798

22 sep 00:35PoliticăÎn atenţia năvodărenilor! Numai locatarii blocurilor care şi-au achitat 80% din datorie se bucură de apă caldă!

Năvodărenii consumatori ai Termica Năvodari sunt din nou în atenţia autorităţilor! De data aceasta,...1548

22 sep 00:55PoliticăGabriela Firea, ieșire VIOLENTĂ înainte de CEx: 'Va fi un linșaj politic. Se vrea excluderea mea'

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, înaintea şedinţei CEx de vineri, că miza este excluderea sa din...574

22 sep 00:35PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Iată convocatorul!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale,...624

21 sep 01:01PoliticăSONDAJ - Se anunţă o victorie zdrobitoare a taberei 'DA' la referendum

Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018, va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 din...835

21 sep 01:00PoliticăVezi ce proiecte a adoptat Guvernul

Guvernul României s-a întrunit joi, 20 septembrie, în şedinţă! Au fost adoptate mai multe proiecte de acte...793

21 sep 00:55PoliticăA fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O...1953

Monden
22 sep 00:00MondenAsociația „Dăruiește Viața” a refuzat donația de 11.000 de euro de la Holograf

Asociația „Dăruieşte Viaţă“, care construieşte un spital pentru copii, a anunţat că nu doreşte să accepte...439

22 sep 00:00MondenCristi Borcea și Valentina Pelinel vor fi părinți de gemene. Ce a făcut fostul acționar când a aflat marea veste

Cristi Borcea a aflat recent că va deveni tată de gemene, exact așa cum și-a dorit. De altfel, chiar în ziua în...382

22 sep 00:00MondenSorana Darclee s-a accidentat serios la “Ultimul Trib”. A avut nevoie de intervenția medicilor

Sorana face parte din echipa Lemurii, la" Ultimul Trib", iar în ediția de joi seara, cei mai afectați au ieşit...259

22 sep 00:00MondenCâștigă Ștefan Bănică jr „X Factor”? „Anul acesta grupa mea cred că va oferi o mare surpriză”

Câștigă Ștefan Bănică jr X Factor? O declarație de-a sa ne duce clar cu gândul la asta. Și, oricum,...253

22 sep 00:00MondenRapperul Suge Knight, condamnat la 28 de ani de închisoare pentru o crimă comisă în 2015. A trecut cu mașina peste un fost partener de afaceri

Rapperul Suge Kighnt, cunoscut după ce în anii 90 a lansat cariera mai multor artiști celebri, printre care Snoop Dog...273

22 sep 00:00MondenBeyonce, acuzată de vrăjitorie de fostul ei toboșar. Femeia susține că artista i-a făcut vrăji și i-a omorât pisica

Kimberly Thompson, o tânără muziciană care a colaborat timp de șapte ani cu Beyonce, a depus în instanță...287

22 sep 00:00MondenTake That anunţă un turneu britanic şi un album retrospectiv la 30 de ani de la înfiinţarea trupei

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi va lansa un...233

22 sep 00:00MondenChris Evans va fi protagonistul serialului 'Defending Jacob' difuzat de Apple

Actorul american Chris Evans, cunoscut pentru rolul Captain America în filmele universului Marvel, va fi protagonistul...245

22 sep 00:00MondenGillian Anderson şi Lily James, protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About Eve"

Actriţele Gillian Anderson şi Lily James vor fi protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About...245

22 sep 00:00MondenJ Balvin, marele favorit la premiile Latin Grammy cu opt nominalizări

Academia care decernează Latin Grammy Awards l-a anunţat joi pe artistul columbian de reggaeton J Balvin drept marele...240

Mapamond
22 sep 16:35MapamondMoscova acuză Washingtonul că vrea să o elimine de pe piaţa armelor cu sancţiunile sale

Sancţiunile adoptate joi seara de către SUA, primele împotriva unor entităţi străine pentru achiziţionarea de...259

22 sep 00:00MapamondPresa britanică: Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni

Şefa guvernului britanic Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni, care i-au cerut să-şi refacă propunerea...294

22 sep 00:00MapamondGermania: Sprijinul popular pentru blocul conservator, la un nou nivel minim

Sprijinul popular pentru blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a înregistrat un nou nivel minim, iar...252

22 sep 00:00MapamondCancelarul austriac remarcă o legătură între traficanţi şi ONG-urile care salvează migranţi pe Mediterana

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a vorbit joi despre 'suspiciunea' că în operaţiunile de salvare a refugiaţilor...257

22 sep 00:00MapamondSUA sancţionează China pentru achiziţionarea de armament rusesc; ţinta este de fapt Moscova

Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva Departamentului de Dezvoltare a Echipamentelor (EDD), agenţia...274

22 sep 00:00MapamondA murit preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang

Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă...289

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident armat în Maryland: Patru morţi, inclusiv atacatoarea

O femeie înarmată cu un pistol Glock calibrul 9 mm a deschis focul joi asupra colegilor de muncă într-un centru de...252

22 sep 00:00MapamondPentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de mortalitate mai mare decât conflictul armat

Pentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de deces de circa cinci ori mai mare decât conflictul armat din...281

22 sep 00:00MapamondTanzania: Cel puţin 42 de morţi după scufundarea unui feribot, posibil peste 200 de victime

Cel puţin 42 de oameni s-au înecat joi, după ce un feribot s-a scufundat în Tanzania, în lacul Victoria,...256

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident cu arme în statul New York, soldat cu şapte victime

Şapte oameni, printre care şi copii, au fost împuşcaţi joi în oraşul Syaracuse din statul american New York, a...253

Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...587

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...705

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1453

13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...2068

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...627

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'

Se crede, în mod greşit, că depresia este o stare pe care persoanele afectate şi-o pot controla sau schimba brusc,...861

12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....685

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...837

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână

Alte 78 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cele mai multe fiind în...636

5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...676