rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Un alt membru al grupării, în anturajul directorului general adjunct al APC

BOMBĂ! Cine sunt evazioniştii reţinuţi de procurori: unul trebuia să fie şeful ABADL

Romulus Creţu

Cei şapte afacerişti reţinuţi zilele trecute de către procurorii constănţeni pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu adus statului de 2,1 milioane lei, sunt persoane publice, cu funcţii de conducere politice, unul dintre ei fiind pentru un timp nici mai mult, nici mai puţin decât consilier în Cancelaria primului ministru. Un altul, cunoscut, de altfel, ca lider politic local, trebuia să fie numit în 2012 şef la Apele Române, în locul lui Marian Mitrea, pentru ca în cazul altuia să vorbim de afaceri derulate în anturajul directorului general adjunct al Portului Constanţa, Decebal Şerban, informaţii oferite în exclusivitate de „Replica”. La o analiză mai atentă, sonoritatea numelor celor 7 evazionişti este incredibilă şi constituie o lovitură cumplită de imagine pentru partidul care încearcă acum din răsputeri să scape de etichetele de corupţi şi hoţi.

Alexandru Mamo

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa anunţa reţinerea, pe 8 decembrie, a următoarelor persoane, acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani: Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al Rem Metal Colect SRL. Potrivit procurorilor, reprezentanţii Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor.

Sorinel Drăgan

Detalii despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo

Şi acum câte ceva despre distinşii evazionioşti de mai sus. În primul rând, trebuie evidenţiat faptul că fac parte din două găşti distincte. Astfel, Sorinel Drăgan, Romulus Creţu şi Alexandru Mamo sunt buni prieteni, asociaţi în firmele prin care au spălat bani şi au făcut evaziune, dar şi colegi în PSD Constanţa. Cei trei, alături de Romeo Tunda, de 60 de ani, socrul fratelui lui Romulus Creţu, au fondat în 2005 firma Gogo Computers SRL, redenumită în 2008 Pack Expert SRL. Ulterior, Mamo s-a retras din firmă, Drăgan şi Creţu cooptându-i în loc pe Theodor Ionuţ Babă, de 36 ani şi Ştefăniţă Octavian Baba, de 39 de ani. Născut în septembrie 1975, Sorinel Drăgan, cu nume de scenă Sorin Drăgan, este vechi membru TSD şi PSD Constanţa, fiind la un moment dat secretar general al Ligii Tinerilor Întreprinzători Social Democraţi din România şi membru în Comitetul Executiv la Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa. În iunie 2012, a candidat fără succes pe lista PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanţa. În perioada ianuarie 2012- noiembrie 2013, evazionistul Sorinel Drăgan a fost consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar înainte de a fi schimbat din funcţie consilier la Cancelaria Primului Ministru. În paralel, Drăgan a primit de la Guvern şi un post de administrator la BTT SA Bucureşti, firma de stat distrusă de incompetenţii numiţi politic la conducerea sa, deşi are încă în proprietate zeci de terenuri şi clădiri, mai ales pe litoral, în Costineşti. Dintre afacerile sale, cea mai cunoscută este Top Shop, specializată în teleshopping. Chiar dacă înălţimea de la care ne priveşte evazionistul Drăgan, este deja ameţitoare, cu atât mai mult cu cât Sorinel spăla bani şi toate celea exact în perioada în care era demnitar în Guvernul României, câteva cuvinte şi despre bunul său amic şi partener Romulus Creţu. Născut în aprilie 1980, şi Romulus Creţu este membru cu vechime al PSD Constanţa, chiar dacă nu a ajuns la anvergura politică a lui Sorinel Drăgan. Creţu a devenit cunoscut opiniei publice în 2012, când a fost la un pas de a fi numit director general al Apelor Române din Constanţa, în locul controversatului Marian Mitrea. Mădălina Creţu, cumnata sa, a fost sau încă mai ocupă funcţii de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, acolo unde ministerul a repetat un concurs pentru funcţiile de administrator până a fost admisă şi tânăra Mădălina, fostă Tonda. În fine, al treilea evazionist, Alexandru Mamo, născut în iunie 1980, face şi el parte din conducerea TSD Constanţa, fiind chiar unul din membrii activi ai organizaţiei.

Alexandru Săpunaru

Alexandru Săpunaru, partener de afaceri cu prietenul directorului general adjunct din port, Decebal Şerban

Şi pentru că am adus în discuţie portul, facem trecerea la cea de-a doua gaşcă de evazionişti, alcătuită din Alexandru Săpunaru, Vasile Tornea, Daniel Constantin şi Dan Constantin. Cei patru se cunosc între ei, dar nu au avut norocul de a ajunge consilieri prin Guvern, precum complicii din prima gaşcă. Cu toate acestea, nici ei nu o duc rău la notorietate, Săpunaru şi Daniel Constantin fiind asociaţi în Maşini Hibrid SRL, firmă din Constanţa înscrisă acum 2 ani în licitaţia pentru realizarea bretelei rutiere din port, în asociere cu Vega 93 SRL Galaţi. În 2010, Garda Financiară Constanţa acuza producerea prin intermediul Algepa Grains SRL, deţinută de Alexandru Săpunaru, a unei evaziuni de 6 milioane lei, pentru ca, în decembrie 2011, afaceristul să fie reţinut de procurorii DNA şi trimis în judecată pentru o evaziune de peste 14,5 milioane lei. În iunie 2010, Săpunaru prelua o firmă, Convas Util SRL, de la Vasile Dumitru, un prieten apropiat al lui Decebal Şerban, directorul general adjunct al Portului Constanţa. La vremea când „Replica” făcea aceste dezvăluiri, în noiembrie 2012, Decebal Şerban a reacţionat spunând că nu îl cunoaşte pe Alexandru Săpunaru şi că nu poate şti ce afaceri fac prietenii săi, precum Vasile Dumitru.

Cristian ANTON

*************************************

Afaceriştii ce au fost reţinuţi în urma percheziţiilor din Constanţa, suspectaţi fiind de evaziune fiscală şi spălare de bani, nu au ajuns după gratii, judecătorii Tribunalului stabilind să fie puşi sub măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă. Totodată, menţionăm că durata măsurii preventive este de 30 de zile, asta după ce anumite prevederi ale controlului judiciar au fost găsite neconstituţionale de CCR.

Este vorba despre despre Sorinel Drăgan, Romulus Creţu, ambii din Constanţa, reprezentanţi ai SC Pack Expert SRL, Alexandru Mamo, din Constanţa, reprezentant al SC Gogo Promotions SRL, Alexandru Săpunaru, din Năvodari, reprezentant al SC Algepa Grains SRL şi Medform SRL, Vasile Tornea, din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL, Daniel Constantin, tot din Nicolae Bălcescu, reprezentant al SC Alpro Media Accesibil SRL şi Dan Constantin, din Constanţa, reprezentant al SC Rem Metal Colect SRL. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că reprezentanţii SC Pack Expert SRL Constanţa şi SC Gogo Promotions SRL Eforie Sud, în perioada 2010 -2013, au evidenţiat în actele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în cuantum de 5.300.000 lei, reprezentând plata unor bunuri/ servicii achiziţionate fictiv de la o serie de societăţi comerciale controlate tot de către reprezentanţii societăţilor anterior menţionate, societăţi care prezintă caracteristicile specifice firmelor fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.150.000 lei. Ulterior, inculpaţii au retras din conturile bancare ale firmelor reale reprezentate sume de bani în numerar, prin justificări nereale de restituire a unor împrumuturi contractate de societăţi de la asociaţii acestora, cu scopul de a ascunde provenienţa ilicită a banilor. (Liliana CHIRU)

joi, 11 decembrie 20146729
Comentarii

23John Travolta(12 noi 10:57)
Romulus Cretu este un foarte mic gunoi, pus pe capatuiala care putea fi Sef mare la DADL dar .... ... nu a avut loc de cel mai mare Oprtunist gunoi al Constantei care in prezent este marele DIRECTOR al DADL Constanta : PAPARI Jr. care incearca sa-si salveze pielea in ultimul moment trecand de la PSD la super partidul oportunistilor, UNPR. Baieti, un simplu sfat: Ocoliti-l pe PAPARI Jr, acest "zdrentoi" al Constantei !
13ilie(27 apr 18:29)
RESPECT CELOR CARE AU INCEPUT CURATENIA
03LUCI(16 apr 17:56)
Asteptam sa intre si Dragan Florin in cercetari ,sa vedem cum isi poate dovedi proprietatile si banii din banci pusi pe cei din familie.
03niv(12 mar 23:15)
acest decebal serban conduce in fapt mafia din cn apm sa cta
35Lica(12 ian 15:14)
Si cu hoatele: Udrea, Anastase, Ridzi si Macovei cum ramane?
414Mr.Grey(14 dec 18:17)
.....usor SA arati cu degetu pe cineva si daca stim ceva, stim numai ca nimic nu este cum pare!? De multe ori Nici macar PE aproape ASA ca nu Mai comentatii daca VA lipseste orizontul necesar de a da un coment! Baieti!!!! Fiti tari si stati linistiti........
25roby(13 dec 20:48)
f bine, mi-as dori sa-i desfinteze de tot pe DL. Dragan si pe DL. Cretu, marii afaceristi.
72pt aparatorii pesedistilor(11 dec 21:17)
Ziaristul doar a arata cine sunt cei retinuti de procurori.atat.pur si simplu si-a facut treaba,treaba pe care altii n-au facut-o,din incompetenta sau pt ca sunt slujbasii vostri.sincer,credeam c-ati invatat ceva dupa 16 noiembrie.oricum,admir faptul ca sunteti cat de cat decenti.sincer.e si asta un semn bun
25Mare dreptate dna Ioana(11 dec 20:29)
Asta este presa din Romania. Iar toti postacii de mai jos sa realizeze si ei ceva, macar odata in viata. Pariez ca niciunul nu are un loc de munca sau vreo ocupatie, sau macar studii. Asa ca nu mai presupuneti daca nu cunoasteti oamenii. Rusine mare domnilor ziaristi
617Ioana(11 dec 17:32)
Inculpati?!distinsa doamna, informati va inainte sa aruncati cu noroi in niste oameni!nu aveti nici cea mai vaga idee despre diferenta dintre un invinuit si un inculpat?!articolul in sine este o mare mizerie...am rugamintea sa nu mai inventati lucruri si sa nu mai denigrati oameni pe care nici nu i cunoasteti!si mai mult decat atat....poza pe care o prezentati, ma refer la cea a domnului Dragan nu este reala...cel din poza nu este domnul Dragan!urat...foarte urat...presa...patati imaginea unor oameni!
29dezamagitul(11 dec 17:24)
Vai de mama noastra,noul val este mai rau decat cel vechi!
48vito corleone(11 dec 17:18)
vai de funduletul tau sorinel dragan .banuiesc ca o sa-ti iasa petoate gaurile fumurile de mare psd-ist
211roman(11 dec 17:03)
hoti ordinari. la inchisoare si confiscarea totala a bunurilor.
215pomanagii(11 dec 13:38)
Figuri de hoti ordinari..La puscarie cu ei!
35cetatean cu wst(11 dec 10:19)
nu n-am fost dar as vrea sa vii tu la irish ca inainte te mai vedeam pe acolo masina parcata.eu am sa te astept pana ai sa vii.vreau sa fac pe mos craciunita asta daca imi dai voie!
214cetatean(11 dec 09:24)
Si mai sunt....mai cautati! Toti cei care sunt in functii publice au venituri pe care nu le pot justifica. Pe la Camera de Comert ati fost?
47vasilica(11 dec 09:07)
SAGETI ce este asa greu de priceput.....
521Afaceristi care au "reusit"(11 dec 08:34)
"Mari Oameni de Afaceri" asa se credeau si se dadea cei de mai sus, desi toata lumea din jurul lor stiu ca fara invartelile cu statul, adica pe mintea lor, n-ar fi facut doi bani!
mai mult...Anchete
14 dec 00:51AncheteCAZ din județul Constanța, un fel de CARACAL 2: FEMEI SECHESTRATE în CURTE și BĂTUTE CRUNT!

Și-a omorât concubina în bătaie și s-a culcat! A doua zi și-a dat seama că nu respiră, iar când a fost sunat de...6583

12 dec 01:41AncheteUn operator din Constanța a câștigat contractul de DISTRUGERE a DROGURILOR din țară! Cea mai mare cantitate: peste 5 tone2264
28 noi 03:12AncheteReprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!14224
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...8077

31 oct 00:38AncheteFirma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat12159
5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori6832
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!

Cumpărătorii de bună credință în cazul terenurilor aflate sub incidența deciziei Înaltei Curți de Casație și...8298

30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!11302
10 iul 10:09AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!10950
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ

Plajele litoralului românesc sunt, în sezonul estival 2019, sub semnul "golănelii". Indivizi care au câştigat...4681

2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!10823
21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO5663
Vremea
9.7°9.7° - 10.3° luni, 16 decembrie 2019
ConstantaUmiditate: 57%
Vânt: 2.33 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/492312163441
5/4051012263427
joker4111827455
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 dec 00:00SportRoma - SPAL: 3-1

Roma a avut emoții pe Olimpico împotriva lui SPAL. Oaspeții au deschis scorul cu două minute înainte de pauză....182

15 dec 01:22SportFCSB a învins Viitorul în deplasare, scor 2-0

FCSB a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, Viitorul, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii 1....357

16 dec 00:00Sport„Răzvan Marin nu e de Ajax”. Cruda realitate: nu a mai fost titular din septembrie, are doar 35 de minute în ultimele 9 meciuri!

Răzvan Marin, 23 de ani, are mari dificultăți la Ajax. Fostul internațional olandez Wim Kieft crede că...352

16 dec 00:00SportExplicații în premieră, după 20 de ani! Cum a fost „zburat” Gică Hagi de la națională: „A țipat, a făcut urât la Mircea Sandu, iar el «l-a curățat»! Nu a contat rezultatul cu Slovenia”

Dumitru Dragomir, 73 de ani, fost președinte al LPF și fost vicepreședinte al FRF, a dat detalii în premieră despre...507

Local
16 dec 09:43LocalVREMEA în Constanța se încălzește simțitor

Vremea este însorită și călduroasă, zilele acestea la malul mării. Conform meteorologilor, temperaturile în...344

16 dec 00:00LocalSfaturi pentru şoferi, pe timp de iarnă

Pentru că a venit iarna, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită la volan și să fie pregătiți tot timpul...273

16 dec 01:31LocalInvestiție nouă în Constanța: bloc de patru etaje pe strada Steagului

Proprietarii terenului respectiv, Enache Dincă și Enache Vangheliță au depus la Agenția pentru Protecția Mediului...575

16 dec 02:21LocalAcțiune a polițiștilor constănțeni pentru prevenirea furturilor de animale

În noaptea de 13/14 decembrie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică...455

16 dec 02:21LocalPanică în Eforie Nord! S-a simțit un miros puternic de gaze!

Militarii din carul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină duminică, 15 decembrie a.c. pentru a aplica...362

16 dec 02:22LocalTâlhar de meserie din Cumpăna, condamnat. Își teroriza victimele!

Vineri, 13 decembrie, un individ din Cumpăna, în vârstă de 24 de ani, a fost depistat de polițiștii din...476

16 dec 01:36LocalHoț de cablu de telefonie mobilă, ÎNCARCERAT în Penitenciarul Poarta Albă

După 6 ani de la comiterea faptei, și-a aflat sentința! La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul...405

16 dec 00:14LocalPercheziţii domiciliare la persoane implicate în activităţi de braconaj piscicol!

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au efectuat, sub coordonarea...2386

16 dec 02:28LocalPeste 22.000 de jucării contrafăcute, indisponibilizate de poliţişti în urma unei acţiuni la nivel naţional

Peste 22.000 de jucării şi produse pentru copii contrafăcute au fost indisponibilizate de poliţişti, în urma unei...441

16 dec 02:25LocalAccident rutier la Mircea Vodă

Un acident rutier a avut loc sâmbătă, 14 decembrie, între localitățile Mircea Vodă și Satu Nou, pe DN 22C. Două...601

Politică
16 dec 02:20PoliticăLiderul tătarilor de pretutindeni, printre oaspeţii de seamă prezenţi la Constanţa, cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare

Mustafa Abdulcemil Kırımoglu, liderul tătarilor de pretutindeni și deputat în Rada Supremă de la Kiev, și Refat...813

16 dec 02:20PoliticăMai mulți lideri din USR cer Congres în februarie: „Drumul ales al ciomăgelii interne e unul deviant“

Mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor,...327

16 dec 01:36PoliticăMinistrul Mediului acuză că e hărțuit de organizații cu interese în exploatarea lemnului

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe susţine că este atacat zilnic de tot felul de entităţi...332

16 dec 02:19PoliticăPredoiu anunţă că MJ va promova desfiinţarea SIIJ: Am notat opţiunea deschisă, categorică, a procurorilor DIICOT în acest sens

Ministerul Justiţiei va promova desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ),...327

16 dec 02:22PoliticăMinistrul Transporturilor, către şefii de instituţii care 'nu sunt confortabili' cu politicile guvernului: 'Să facă un pas în lateral'

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, le-a transmis, sâmbătă, şefilor de...541

16 dec 01:37PoliticăCîțu, dezvăluiri despre liderul PSD: 'Ciolacu a votat legea plafoanelor bugetare cu datoria publică de 40% din PIB'

Florin Cîțu a declarat că Marcel Ciolacu „vede dar nu înțelege”, deoarece a votat legea plafoanelor bugetare...493

16 dec 00:14PoliticăDNA Constanța a primit aprobarea de a începe URMĂRIREA PENALĂ și în Madagascar într-un dosar ce-l vizează pe Mazăre!

DNA Constanța a ajuns până în Madagascar pentru a efectua cercetări într-un dosar penal ce-l vizează pe fostul...3492

16 dec 01:38PoliticăMihai Tudose, cu un picior înapoi în PSD: Invitaţie oficială din partea filialei locale

Organizaţia judeţeană PSD Brăila a decis în şedinţa de sâmbătă, 14 decembrie, să adreseze o invitaţie...566

16 dec 02:26PoliticăGuvernul anunţă îngheţarea sporurilor şi interzicerea detaşărilor de la privat la stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern a propus, printre altele,...948

16 dec 02:26PoliticăA fost convocată şedința de Consiliu Local Municipal: iată ordinea de zi

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău convoacă Consiliul Local Municipal în ultima ședință pe acest...1303

Monden
16 dec 00:00MondenRod Stewart a devenit cel mai vârstnic cântăreţ clasat în fruntea topului albumelor

Rod Stewart a devenit cel mai vârstnic cântăreţ solo care a reuşit să ajungă cu un material discografic pe prima...199

16 dec 00:00MondenCine este marele câștigător al finalei iUmor? A plecat acasă cu 20.000 de euro!

iUmor a adus din nou pe micile ecrane multă bună dispoziție în rândul telespectatorilor, care au așteptat până...323

16 dec 00:00MondenBella Santiago este câștigătoarea sezonului 14 al „Te cunosc de undeva“. Transformarea care i-a adus premiul

Show-ul „Te cunosc de undeva“ și-a desemnat sâmbătă seară, 14 decembrie, câștigătorul celui de-al 14-lea...208

16 dec 00:00MondenOana Roman, ședință foto sexy, după despărțirea de soț. A pozat în lenjerie intimă

Oana Roman și-a luat prin surprindere urmăritorii virtuali, după ce la doar o zi după ce a anunțat că ea și...446

16 dec 00:00MondenIrina Rimes, invitata lui Brenciu la concertul lui de la Sala Palatului

Din rivali la Vocea României, Horia Brenciu și Irina Rimes devin parteneri de scenă joi, 19 decem-brie, la Sala...207

16 dec 00:00MondenLucruri inedite despre cei 4 finalişti de la Vocea României

Au fost 61 de concurenţi în echipele celor 4 antrenori de la Vocea României (PRO TV), acum au mai rămas 4. Dragoş...302

16 dec 00:00Monden50 Cent o acuză pe Oprah Winfrey că ''îi atacă pe bărbaţii de culoare'' vizaţi de #MeToo

Rapperul 50 Cent a acuzat-o pe Oprah Winfrey într-un mesaj publicat pe Instagram în care a afirmat că renumita...182

16 dec 00:00MondenActorul Colin Firth s-a despărţit de soţia lui, Livia Giuggioli, după o căsnicie de 22 de ani

Actorul britanic Colin Firth a anunţat că s-a despărţit de soţia lui, producătoare italiană de film Livia...250

16 dec 00:00MondenActriţa Catherine Deneuve, care a suferit un accident vascular cerebral pe 5 noiembrie, a fost externată

Actriţa franceză Catherine Deneuve, spitalizată pe 5 noiembrie în urma unui accident vascular cerebral, considerat...205

16 dec 00:00MondenDanny Aiello, nominalizat la Oscar pentru rolul din ''Do The Right Thing'', a murit la 86 de ani

Actorul american Danny Aiello, care a interpretat numeroase roluri secundare în filme de succes din anii '80-'90,...198

Mapamond
16 dec 00:00MapamondMichael Gove: Prioritatea guvernului britanic va fi scoaterea Regatului Unit din UE la 31 ianuarie şi încheiarea acordului comercial cu UE

Prioritatea guvernului condus de premierul Boris Johnson va fi de a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană (UE) la...180

16 dec 00:00MapamondEmisarul SUA pentru Coreea de Nord a sosit la Seul, în încercarea de a salva negocierile cu Phenianul

Emisarul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, a sosit duminică în Coreea de Sud, înainte de...163

16 dec 00:00MapamondPremierul Greciei: Germania şi alte ţări din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania şi alte ţări să preia dintre solicitanţii de azil...179

16 dec 00:00MapamondMarş de protest la Londra după victoria lui Boris Johnson: ''Nu e premierul meu''

Sute de protestatari zgomotoşi au mărşăluit vineri prin centrul Londrei pentru a protesta împotriva rezultatului...196

16 dec 00:00MapamondNATO: Şeful Pentagonului denunţă statele "parazite" din cadrul NATO

Şeful Pentagonului Mark Esper a luat vineri apărarea creşterii drastice a cheltuielilor militare solicitate...240

16 dec 00:00MapamondFranţa: Soţiile a doi presupuşi jihadişti, deportate în Franţa, au fost inculpate

Soţiile a doi presupuşi jihadişti, deportate luni în Franţa de către Turcia, unde au fost reţinute după ce au...195

16 dec 00:00MapamondCoreea de Nord anunţă că a efectuat un nou ''test reuşit de mare importanţă'' la baza de la Sohae

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că a efectuat în ziua precedentă un nou test la baza de lansare a sateliţilor...168

16 dec 00:00MapamondAlbania - seism: Nouă persoane arestate pentru responsabilitatea lor în prăbuşirea unor clădiri

Nouă persoane au fost arestate sâmbătă în Albania suspectate de "omor" şi "abuz de putere" după un cutremur care...197

16 dec 00:00MapamondMexic: Cel puţin 50 de cadavre descoperite într-o groapă comună

Cel puţin 50 de cadavre au fost exhumate dintr-o groapă comună descoperită în noiembrie în statul Jalisco, în...191

16 dec 00:00MapamondMetroul din Moscova va începe să pregătească şi femei pentru postul de conductor

Reţeaua de metrou din Moscova va începe anul viitor să pregătească şi femei pentru postul de conductor de metrou,...174

Sănătate
16 dec 00:00SănătateNucile: Iată ce beneficii au asupra corpului uman!

Pentru că sunt extrem de sățioase și sănătoase, nucile reprezintă cea mai bună gustare dintre mese, fără...316

15 dec 00:12SănătateUn nou spital în Constanța: unde va fi amplasat

S.C. Isis Medical Center S.R.L. intenționează să deschidă un centru medical în municipiul Constanța. În acest...1906

11 dec 03:55SănătateEliberarea de antibiotice fără reţetă să fie interzisă total! De ce vor societățile medicale această soluție extremă

Alarmate de amploarea medicaţiei după ureche de la care avem printre cele mai rezistente bacterii din Europa,...1048

9 dec 00:00SănătateGhimbirul: proprietăți, beneficii și recomandări pentru o viață sănătoasă

Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestat de studii...960

9 dec 01:18SănătateAcțiune de donare de sânge în Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează joi, 12 decembrie,...557

7 dec 00:00SănătateȚigări normale sau electroice? Iată care sunt riscurile la care vă expuneți!

Orice cantitate de fum este nocivă pentru sănătate, aceasta este premisa de la care se poate porni acest subiect...1149

4 dec 00:34SănătateDSP Constanța, informare cu privire la Hepatita A

Hepatită virală A este o boală infecțioasă, cu transmitere pe cale digestivă (fecal-orală), încadrată în...3118

4 dec 00:56SănătateA dat Ministerul Sănătății în judecată: este captiv în propria casă, din cauza unei boli cumplite

Un constănțean își cere dreptul la viață! Rozaceea a pus stăpânire pe viața lui și cere ajutor! Este o boală...1714

3 dec 02:06SănătateSe caută mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

În România, 2 copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi, potrivit statisticilor oficiale. Nu numai ei sunt...1152

2 dec 22:04SănătateAcțiune de donare de sânge în Negru Vodă!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orasului Negru Vodă organizează sâmbătă 07...639