REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

BOMBĂ! Familia BECIU de la EDEN ar putea PIERDE contractul cu PRIMĂRIA Constanța, pentru clădirea de pe TOMIS

BOMBĂ! Familia BECIU de la EDEN ar putea PIERDE contractul cu PRIMĂRIA Constanța, pentru clădirea de pe TOMIS

Replica API 5 ianuarie 2021 | 00:00 10691

Nu mai este o noutate faptul că municipiul Constanța nu are un sediu propriu, activitatea primăriei fiind desfășurată în mai multe sedii pe care le-a închiriat, de la diverși afaceriști constănțeni, cărora le pompează, lunar, sute de mii de euro. Despre acest aspect, Replica a relatat într-una din edițiile anterioare. Iată că mulți dintre proprietarii clădirilor închiriate de Mazăre ori de Făgădău ar putea pierde banii încasați de la administrația locală. Unul dintre aceștia este Iani Beciu, de la Complex Eden, cel care deține, împreună cu soția sa, Marina Beciu, clădirea de pe bulevardul Tomis 112, unde funcționează unul dintre sediile SPIT. Beciu primește peste 15.000 de euro lunar.

Primăria Constanța își desfășoară activitatea în mai multe sedii, după cum urmează: Centrul de Informare Cetățeni, cu sediul în incinta City Park Mall, pe străzile: Ștefan Mihăileanu, Amzacea, Bărăganului, Cuza Vodă nr. 27, Sulmona, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, pe strada Plevnei, Ecaterina Varga, Tomis 112. Anual, municipalitatea plătește 1,7 milioane de lei pe chirii, în condițiile în care administrația locală, prin RAEDPP, administrează o mulțime de imobile care ar fi putut fi folosite, dacă s-ar fi dorit acest lucru. O parte dintre clădiri sunt închiriate de la afaceriști cunoscuți din Constanța. De exemplu, în sediul de pe strada Ștefan Mihăileanu nr. 10 funcționează Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța. Municipalitatea a închiriat spațiul de la Pogas SRL, firmă care aparține familie fostului consilier local municipal Dănuț Moisoiu. În sediul situat pe strada Amzacea nr. 13 funcționează Direcția Generală Poliția Locală, Serviciul de Sprijinire și Îndrumare a Asociațiilor de Proprietari și Serviciul Autoritate Tutelară. Chiria este plătită firmei Daconex SRL, ce îi are ca asociați pe Zisu Câju, Monica Slavici, Mihai Preda, Dan Nicolae și Constantin Florian, fost consilier local și județean PDL.

BECIU ar putea pierde contractul pentru clădirea de pe Tomis 112

Pe bulevardul Tomis, nr 112 funcționează un alt sediu SPIT, pentru persoanele juridice, pe o suprafaţă închiriată de 2.000 mp. Clădirea este deținută de familia Beciu, Iani și Marina, acționari la SC Complex Eden SRL, iar contractul datează din perioada fostului primar Decebal Făgădău. Necesitatea mutării unei părți a activității instituției într-un nou sediu a venit în contextul în care două dintre imobilele în care instituția își desfășura activitatea încă de la momentul înființării sale, respectiv cel de pe str. Atelierelor și cel de pe str. Griviței, au fost restituite foștilor proprietari prin hotărâri judecătorești definitive. Precizăm că Marina Beciu este fiica afaceristului Parteca, proprietarul hotelului Del Mar.

Florin Cocargeanu

Cocargeanu : Voi verifica contractul!

Viceprimarul Florin Cocargeanu a declarat, pentru Replica, că în zilele următoare va lua la puricat contractul cu familia Beciu, și nu numai. Acesta ia în calcul rezilierea actului și mutarea sediului SPIT într-un alt spațiu cu o chirie… decentă. ”În zilele următoare voi analiza contractul, și cel de pe strada Sulmona. Pentru ambele sedii, plătim peste 50.000 de euro. Le voi verifica. Voi avea o discuție și cu domnul primar, luăm în calcul mutarea sediului, însă trebuie să văd ce scrie în contract”, a spus Florin Cocargeanu.

Dacă pleacă SPIT din locația lui Beciu, cu greu o va mai putea închiria, având în vedere prețul exorbitant al chiriei, dar și faptul că deține foarte puține locuri de parcare, la subsolul clădirii.

Beciu construiește un imobil în Mamaia

Familia Beciu a obținut, în urmă cu câteva luni, de la Primăria Constanța, o autorizație de construire pentru un imobil pe bulevardul Mamaia, nr 347. Terenul este situat aproape de pasarela de la Cazino, vizavi de hotelulul Hefaistos, din zona Cazino.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mai stiti de florin gheorghe? S a dat cu pnl sau usr? Era psd ist beton.
4
0
Banii ai impartea cu Fagabou - este clar ! Coruptul frezat al Constantei lua sute de mii spagi ...de aceea bloca orice investitie majora in municipiu !
4
1
Ce sa faca cocargeanu. Adasi nu se cand la premarie
4
2
Babu si Fatalau au distru orasul. Acum vor sa incaseze iar. Makidonii sa dispara din oras.2
7
1
Draga Marina Beciu, luasi pi Iani, un fwte vant, ai tras o carte necastigatoare. Fratele tau e la 3 m subsol, voi cat mai vreti sa pacatuiti ?!?
7
7
da ma stere mai ales analfabetii ca tine ,prima generatie incaltata din oras .
7
3
Vostri, nostri. Cu placere
10
2
Pleaca ai vostrii vin ai nostrii.
7
2
le dorim, vacanta lunga dupa gratii,alaturi de cel care a semnat contractul..,
11
1
de ce se numeste stirea asta BOMBA ??? e un rahat in ploaie
10
1
Stire bomba ce sa zic...ceva normal pt satul Cta....
18
0
De ce institutiile statului inchirieaza imobile.De 30 de ani nu au putut construi imobile necesare?La fel si Raja .Nu a avut statul bani din impozitensi taxe?Constanta nu va fi un oras european niciodata cu atata coruptie.
17
1
nu e nicio mare branza... se reorganizeaza spagile, atat
16
0
cine e zoia?
8
1
Machedoni a facut multe investiti in oras
10
15
Fara suparare, dar sa inchiriezi un spatiu, fara loc de parcare, bate la ochi. Sa presupunem ca sunteti producator si vreti sa inchiriati. Pai cine o sa va calce pragul daca nu are unde parca? Spatiul denpe Sulmona este a lui ionut barbu, macar acolo ai unde parca. In alta ordine de idei, doar cu complicitatea noastra, cei care intoarcem capul cand vedem o ilegalitate, si a celor care primesc bunuri necuvenite, sa nu zicem spaga, s-a perpetuat acest flagel. Si stiti la ce ma refer.
18
0
Babu lua 10.000 eur pe luna parandarat din cei 35.000 eur pe luna cat este chiria. Cum ii impartea mai departe nu stiu. Banii ii incasa cash pana pe 15 ale lunii la cafeneaua de la sala sporturilor unde isi bea cafeaua aproape zilnic. Muistu' nu vroia niciodata echivalentul in lei, doar euro. Zoia stie !!!
23
2
Asteptam si Legea ANTIMACHEDONISM ,asta ca sa nu fie discriminare !
27
4
viceprimarul florin cocargeanu vrea parte din chirie. de ce sa ia tot babu si fagadau. chiar si verginia uzun ia de acolo parte din chirie
19
3
Bomba a fost cand s-a semnat contratul cu acest individ si tot bomba a fost cand acesta a construit blocul cu dedicatie stiind ca oricum o sa-l inchirieze anful adica statul....a se verifica cine i-a facut cadou din varful institutiei cu pricina,probabil tot mache ce prema si-a luat si sa fie tras la raspundere..in 3ani cu chiriile date,anaful isi facea cladire noua...n-am spus-o eu,am auzit asta de cand se construia,...ca machidonii fara fala......
23
2
orice contract poate fi anulat, trebuie doar sa se doreasca asta
23
1
afaceristisi ilegalitatile, in urma comentarii de mai jos? S a asteptati voi mult si bine , fituica doar incita sa i mearga treaba!
5
5
Asa vezi tu machidonii, amarati?Nu, sunt niste hoti ordinari,fara exceptie.
28
6
o sa si ia spaga se va da vina pe peseedeee ca nu se poate anula contractul.
21
2
cacargeanu viceprimarul vanzatorul de adidasi...va verifica contractul...atat.
19
5
Al cui e? De curiozitate.
12
2
de coiosul asta am uitat deja? o sa va fwt pe toti
15
0
Voi sunteti mari si tari la comentarii, noi facem afaceri si ne doare in pix de comentariile voastre pline de invidie si rautate.
16
29
Poate cu noua conducere locala mai scapam de machedonimea nespalata ce a capusat orasul nostru. Sapun sa facem din gumarii astia!
30
18
An de an au alta firma, aveti idee de ce? Raspuns: Pentru a nu plati Tva ul, taxele catre angajati, impozit pe profit, amarati sunt destui pe strada, cu 2mii euro ai o firma nou nouta, asa se face evaziunea la nivel de Boss, poti sa te stergi cu bonul fiscal undeva, e legal sa tragi teapa statului roman cu metoda asta, asta o fac majoritatea mafiotilor din COnastanta, restaurante, hoteluri, firme cu incasari mari ce ar datori zeci, sute mii euro, e un complex smecher in Mamaia Nord al unui arab, tot asa si ala, trage muuuuu la statul roman si angajatii o sa o suga la pensie
30
3
Nu mai visati cai verzi pe pereti ca sigur se va gasi o clauza in contract ,dupa ce vor fi unsi si actualii de la putere si nu se va anula nimic, probabil au tot asteptat sa se simta sa vina si ei cu buna ziua si nu au venit si ii trag putin de urechi
30
7
De ce nu ii lasa si pe amaratii astia sa castige si ei o pane???
9
31
Alt cipan. Sa se verifice contractul
46
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468