REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

BOMBĂ! Tudorel Calapod, fostul primar al Năvodariului, ACHITAT definitiv!

BOMBĂ! Tudorel Calapod, fostul primar al Năvodariului, ACHITAT definitiv!

Replica API 20 noiembrie 2017 | 00:12 857

Condamnarea la închisoare cu executare, ‘DESFIINŢATĂ’ la Curtea de Apel Timişoara!

Condamnarea la închisoare cu executare, ‘DESFIINŢATĂ’ la Curtea de Apel Timişoara!

Răsturnare de situaţie în privinţa fostului primar al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod! Curtea de Apel Timişoara a “desfiinţat” decizia de condamnare la 4 ani cu executare pe care o primise Calapod la Constanţa, într-un dosar instrumentat de procurorii constănţeni!

Conform luju.ro, edilul a fost achitat definitiv, dupa ce la fond fusese condamnat la inchisoare cu executare.

Curtea de Apel Timisoara a anuntat, in 15 noiembrie 2017, decizia definitiva in dosarul in care DNA i-a trimis in judecata, in 2014, pe Tudorel Calapod, fost primar al municipiului Navodari, Violeta Gulelis, evaluator autorizat, Stere Sponte, fost consilier local in Navodari, si Marian Surdu, fost consilier local in Navodari. Calapod a fost acuzat de doua infractiuni de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare si doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite, Gulelis de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare, in forma complicitatii, iar Sponte si Surdu de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare, in forma complicitatii si abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite - mai arată luju.ro.

Amintim că, în septembrie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea tuturor celor patru inculpaţi la următoarele pedepse:

Tudorel Calapod - 4 ani inchisoare cu executare pentru faptele de abuz in serviciu, dar achitat pentru cele doua infractiuni de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare;

Violeta Gulelis - 3 ani inchisoare cu suspendare;

Stere Sponte - 4 ani inchisoare cu executare;

Marian Surdu - 4 ani inchisoare cu executare;

Situatia s-a schimbat radical in apel. Curtea de Apel Timisoara a desfiintat sentinta de la fond si a decis achitarea tuturor celor patru inculpati trimisi in judecata de DNA, pentru toate acuzatiile. Solutiile de achitare au fost dispuse in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”. De asemenea, Curtea de Apel Timisoara a mentinut achitarea fostului edil Tudorel Calapod pentru cele doua acuzatii de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand autoritatii publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, savarsita de cei care au atributii de conducere si de administrare, achitare dispusa in baza art. 16 alin. 1 lit. c) din Codul de procedura penala - “nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bombaaa ! Curtea de Apel Constanta, desteptilor ! Mai citim si noi ? Inca o data Replica dezinformeaza.
2
0
Surdule, ai scapat de puscarie! In dosarul asta chiar erai nevinovat. Dar, esti un hot ! Vei plati pt spagile luate, excrocule !
4
0
Frustratii de dreapta si Kodruta se tavalesc in chinuri. Cum plateste procurorul din Cta in coniventa cu judecatorii de la instantele anterioare care au dispus pedepse privative de libertate fara dovezi indubitabile! Sa faca ei anii de detentie pe care i-au dispus!!! Asta e justitia pe care cei care protesteaza in strada nu vor sa o schimbe. E paradoxal ca romanii u invata din greselile trecutului. Preferam in continuare abuzuri si incalcarea drepturilor omului.
3
1
'v-as pula in creier de retardati!
3
2
,,Multumitii,, lui Calapod pentru groapa de deseuri toxice de la USAS. Daca nu era Matei eram mutanti acum si asa suntem intoxicati cu mirosul de la crematoriul de la Lumina.
4
7
Cum acest infractor pe nume SURDU MARIAN a reusit sa scape de puscarie si cum ramane cu apartamenrele ANL terenurile din tabara de copii si toata spaga primita de-a lungul anilor,un animal ce acum are liber dinuo la furat.
9
2
MATEI si inca un tiz consilier apropiat de al lui vor intra in curand la facultate .
10
1
Ce treaba au procurorii cu faptul ca judecatorii iau spagi si elibereaza infractori?
4
15
Ce a facut ma dna, a dat cu bata in balta, nasol
17
2
Vreau sa vad un procuror pus pe liber pt. incompetenta si implicare politica.
22
1
Ala nu se mai satura de terenuri si de manevre !
11
1
Felicitari pentru Justitie. Oameni de valoare si caracter nu mai sufera acum si cred ca ar fi normal sa facem alegeri anticipate sa-l repunem in functie pe domn primar.
11
16
Ai sa te duci marinus la puscarie vrei sa ne tai10% din salariu ca nu merge treaba la termica dar voi furati cu sacul si tu si Boasca
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108