REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

BOMBĂ! Vâlcov anunță în presa străină: Vrem eliminarea ROBOR în România

BOMBĂ! Vâlcov anunță în presa străină: Vrem eliminarea ROBOR în România

Replica API 5 februarie 2019 | 00:37 458

Darius Valcov

Guvernul vrea ca Banca Naţională a României (BNR) să schimbe radical modul în care ROBOR este calculat sau poate chiar să-l elimine, a declarat, pentru Bloomberg, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

La finalul anului trecut, Guvernul a anunţat impunerea unei taxe pe activele bancare, denumită ”taxa pe lăcomie”, care este legată de evoluţia ROBOR.

La finalul lunii trecute, senatorul ALDE Daniel Zamfir a susţinut că indicele ROBOR este "trucat" printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR, şi a cerut guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi şefului Consiliului Concureţei, Bogdan Chiriţoiu, să vină la audieri în Comisia economică din Senat.

Darius Vâlcov consideră că modul în care ROBOR este calculat ar trebui schimbat radical.

“Sper să obţinem o schimbare radicală a modului în care ROBOR este calculat sau poate chiar eliminarea acestuia. O decizie va fi luată împreună cu banca centrală, care poate modifica regulile interne referitoare la dobânzile din piaţă fără a mai cere aprobarea Parlamentului”, a spus Vâlcov, pentru Bloomberg, conform stitripesurse.ro.

Mugur Isărescu şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit, luni, la BNR, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Isarescu pupa in fund bancile iar prostii de romini platesc ca n-au ce face --trebuie sa suportam
2
9
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul!
9
1
fleanca , fleanca precum babele... experimentul o tara de tolomaci a reusit.
3
2
Psd-eii astia imbecili parca dau concurs de idiotenie zilnic!
9
2
asta inseamna sa faci ceva pt popor ! calicia unora s-a vazut , era o camatarie mascata , unii te ucideau sau maltrata , bancile te executa , suma restituita fiind imensa . Bancile si multinationalele sa nu mai jecmaneasca romanii , au luat muie in restul europei , au trecut acum la prostii de romani ! luptam pt romania , ai auzit werner ? nu pentru parintii tai din germania !
4
7
Un dobitoc ce conduce tara din unbra.
12
3
Gata mah ,se duce in 6 lei!
9
3
ca a fiu cinstit, nici macar nu stiu cine are dreptate, hotii psd-isti, sau camatarii bancari?
11
2
Isarescu este omul nostru, face vin bun si ieftin, restul nu ne intereseaza
7
6
nu conteaza ce a facut Valco, daca vrea sa faca ceva pentru popor e foarte bine, la urma urmei trebuie sa fie unul putin nebun sa se ia de isarescu si gasca lui, ne-am sturat de yes-meni inteligenti soereci de biblioteca toba de teorii emise pe baza unor studii de acum 50 de ani dar praf la realitatile prezentului
6
13
si noi vrem eliminarea voastra FIZICA
10
8
PSD are pacatele lui, ca orice partid. Dar trebuie sa fim constienti ca pe alta parte face treburi bune. Voi care nu aveti rate, nici nu stiti ce gura de oxigen da oamenilor cu rate, modificarea sau eliminarea ROBOR. Isarescu evita sa vina la comisie pentru ca a fost prins cu minciuna si nu mai stie cum sa draga busuiocul. Acest individ, a tinut economia la pamant ani intregi, el a fost sprijinul bancilor si a multinationalelor.
15
11
Singurul partid care tine popor asa cum lupul tine la iepuras. Valcov e din haita de lupi. Cred ca a luat-o razna. Par masuri economice ciudate. Daca ar fi fost bune le-ar fi adoptat si alte tari. Nu sunt mari idei complicate, dar proaste.
15
8
unde e ? Cat ne-a jupuit nenorocitul asta numai din micile lui ciupeli pe curs....
13
5
suntem minunati! un hot hotaraste pentru noi!
20
6
Ai iesit din canal soarecule??? Stii despre ce se vorbeste in articolul asta?? Ai habar?? Vai de capul vostru de postaci prostanaci. Voi atat stiti pesedeu pesedeu. Defapt cred ca nu esti in stare sa mergi drept pe strada si eu m am gasit sa te i treb de robor.... vai pl voastra de trogloditi scelerati! Va vinde si va cumpara pesedeu ca pe vite n targ! Sclavi prosti ce sunteti
19
14
locu lui asta e la poscarae.
24
7
Bravo PSD bravo PSD singurul partid care tine la popor
12
33

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108