REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BONELE, la MARE CĂUTARE în PANDEMIE, în Constanța

BONELE, la MARE CĂUTARE în PANDEMIE, în Constanța

Replica API 16 ianuarie 2022 | 22:06 363

Tot mai mulți părinți constănțeni au început să își facă griji, odată cu creșterea incidenței, și caută soluții astfel încât să poată să meargă și la muncă și să-i supravegheze pe cei mici cât timp se află la cursuri. În acest sens, tot mai mulți constănțeni sunt în căutare de bone pentru copiii lor.

Incidența cazurilor de coronavirus este în continuă creștere. Pas cu pas, tot mai multe unități de învățământ din Constanța vor reveni în mediul online ceea ce îi sperie pe părinți. Aceștia au început deja să își facă probleme și să se gândească cu cine ar putea lăsa copiii cât timp ei sunt la muncă.

Bonele, la mare căutare

Pentru că nu mai găsesc înțelegere de la angajatori, sau abia și-au găsit iarăși de muncă, foarte mulți aleg să apeleze la serviciile oferite de bone. Pe platformele online sunt din ce în ce mai multe anunțuri în care constănțenii sunt în căutare de bonă. „Vom apela la o bonă de această dată. Ne-au zăpăcit cu resticțiile, angajatorii nu ne mai oferă prea multă îngăduință, și s-a pus chiar problema să fiu data afară pentru că nu pot fi disponibilă pe program full-time. Dacă nu vom găsi pe nimeni va trebui să sacrificăm un salariu și să rămân acasă pentru școala online. Vom vedea ce va mai fi după… totul este incert”, ne-a declarat o constănțeancă, mamă a unui copil de 9 ani.

Sursă foto: captură Olx

Sursă foto: captură Olx

Sursă foto: captură Olx

Indemnizație pentru părinți de la stat

Părinții pot sta acasă cu elevii care fac școala online și sunt plătiți de stat doar dacă minorul are până în 12 ani, cu mici excepții, însă. În această categorie intră părinții care au copii cu vârsta de până la 18 ani cu boli de inimă, diabet, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune. Indemnizația nu se oferă ambilor părinți, ci doar unuia dintre ei. Aceasta este în valoare de 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei. Bani sunt oferiți de stat cu o condiție: părintele nu trebuie să facă telemuncă. În caz contrar acesta va fi plătit de angajator și nu mai poate beneficia de acest ajutor din partea statului.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108