REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Boris Johnson urmează să demisioneze din funcție

Boris Johnson urmează să demisioneze din funcție

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 892

Premierul Boris Johnson va demisiona din funcția de prim-ministru, anunță surse britanice, potrivit Sky News. Alţi doi miniştri au demisionat joi din guvernul britanic condus de Boris Johnson. Este vorba despre ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, și ministrul britanic pentru Securitate, Damian Hinds. Ministrul britanic pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis, a demisionat joi, spunând că nu mai crede că valorile onestității, integrității și respectului reciproc sunt susținute de guvernul premierului Boris Johnson, anunță Reuters, conform Mediafax.

Premierul Boris Johnson va demisiona din funcția de prim-ministru, anunță surse britanice, potrivit Sky News.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a vorbit cu președintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, Sir Graham Brady, și a fost de acord să se retragă, urmând ca un nou lider conservator să fie numit până la conferința partidului din octombrie, a declarat o sursă din cadrul No 10, potrivit Sky News.

Decizia vine după ce Michelle Donelan, proaspăt numită secretar pentru educație, a demisionat după doar 36 de ore în funcție. De asemenea, cancelarul Nadhim Zahawi i-a spus premierului să „plece acum", iar secretarul apărării, Ben Wallace, și-a retras sprijinul.

Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să demisioneze joi, biroul său precizând că va face o declarație în fața țării.

"Boris Johnson va demisiona astăzi din funcția de lider al Partidului Conservator", a scrie pe Twitter editorul politic al BBC, Chris Mason, conform Reuters.

Johnson se agățase de putere în ciuda demisiei unei serii de miniștri de top ai săi. Joi, cel pe care l-a numit ministru de finanțe cu mai puțin de 48 de ore înainte l-a îndemnat public pe Johnson să demisioneze.

Noul ministru de finanțe al Marii Britanii, Nadhim Zahawi, i-a spus joi lui Boris Johnson să demisioneze, la mai puțin de 48 de ore după ce premierul l-a promovat în această funcție. Conform noului ministru, criza în care se află guvernul nu va face decât să se agraveze.

"Acest lucru nu este sustenabil și nu va face decât să se înrăutățească, pentru dumneavoastră, pentru Partidul Conservator și, cel mai important dintre toate, pentru țară", a declarat Zahawi pe Twitter, după ce peste 50 de miniștri și colaboratori au demisionat din guvern.

"Trebuie să faceți ceea ce trebuie și să plecați acum".

Zahawi nu a spus că a demisionat, dar a precizat că a mers miercuri seară la biroul premierului din Downing Street împreună cu colegii de cabinet pentru a-i spune lui Johnson să "plece cu demnitate".

"Mi se rupe inima că nu m-a ascultat și că acum subminează realizările incredibile ale acestui guvern", a spus Zahawi într-o scrisoare.

"Țara merită un guvern care nu numai că este stabil, dar care acționează cu integritate. Domnule prim-ministru, știți în inima dvs. care este lucrul corect de făcut și plecați acum", scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920