REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Bosânceanu cere RIDICAREA SECHESTRULUI hotelului HISTRIA

Bosânceanu cere RIDICAREA SECHESTRULUI hotelului HISTRIA

Replica API 9 ianuarie 2021 | 22:53 4750

Firma Domip Turism Histria SRL, al cărei director este controversatul om de afaceri George Vergiliu Bosânceanu, a chemat în judecată statul român prin Ministerul Finanțelor Publice solicitând instanței ca, prin hotărârea ce va pronunța în cauză, să dispună: rectificarea cărții a imobilului situat în Constanța, Hotel Histria, în sensul radierii sechestrului judiciar prin luarea inscripției ipotecare asupra imobilului, dispus prin Ordonanța nr.1577/P/2012/20.11.2011 și obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată.

În dosarul penal nr.1577/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-au efectuat cercetări privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală împotriva societății și a altor inculpați. În acest caz s-a dispus instituirea sechestrului judiciar prin luarea inscripției ipotecare asupra Hotel Histria, proprietate a societății, măsură care a fost notată în cartea funciară a imobilului. Prin rechizitoriul 1577/P/2011 din 12.04.2018, Tribunalul Constanța a dispus, clasarea cauzei față de inculpata Domip Turism Histria pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscala prevăzute de art.9 alin.1 lit.(d) din Legea nr.241/2005, fapta nefiind prevăzută de legea penală

Cele trei firme au scăpat basma curate

Prin Rechizitoriul din 12.04.2018, în dosarul penal nr.1577/P/2011, s-a dispus clasarea cauzei față de Domip Turism Histria Mamaia, Bos Per Scorillo SRL şi Bos Per Scorillo Star Mamaia pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală întrucât nu s-a dovedit, mai presus de orice dubiu, săvârșirea faptelor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța nu s-a pronunțat prin Rechizitoriu și asupra măsurii sechestrului instituit prin Ordonanța nr.1577/P/2011 din data de 20.12.2011.

Ce a spus instanța

Instanța a observat din cuprinsul textelor de lege anterior enunțate, că cererea de radiere a notării unei măsuri asigurătorii dispuse în condițiile art.249 din Codul de procedură penală, se adresează Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, care poate dispune în consecință pe baza ordonanței emise de procuror sau a hotărârii judecătorești prin care s-a stabilit ridicarea respectivei măsuri. Numai în situația în care această cerere este respinsă, partea se poate adresa instanței cu plângere împotriva încheierii de carte funciară, în condițiile art. 31 din Legea nr.7/1996 a cadastrului și a publicității imobiliare. Cu alte cuvinte, partea trebuie să obțină, în prealabil, ridicarea măsurii asigurătorii, care se dispune doar de procuror sau de instanța de judecată, iar ulterior să solicite radierea acesteia din cartea funciară printr-o cererea adresată Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Cele două operațiuni nu sunt așadar similare și presupun proceduri diferite.

Instanța a constatat că reclamanta nu a solicitat ridicarea sechestrului penal, ci numai radierea sechestrului penal din cartea funciară, operațiune care nu poate fi dispusă de instanță, pentru considerentele anterior expuse. Instanța a respins chemarea în judecată ca fiind nefondată.

Cine este George Bosânceanu

George Bosânceanu este un controversat om de afaceri din Constanța, care a avut de-a lungul timpului mai multe conflicte cu legea. În anul 2014 a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Potrivit procurilor DIICOT, s-a procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism, format din inculpaţii George Vergiliu Bosânceanu, Gheorghe Peneoasu, Marian Roşu, Bogdan Barbu, Georgică Chiciorea, Virgil Helera şi Sevghilim Şaban, din municipiul Constanţa. În sarcina lor s-a reţinut că, în cursul anului 2011, au obţinut beneficii financiare substanţiale, asigurând cazarea şi înlesnind practicarea prostituţiei de către 5 persoane de sex feminin, cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani, clienţii fiind racolaţi din rândul turiştilor din staţiunea Mamaia, prin intermediul unor pliante publicitare. Procurorii mai arată că activitatea infracţională se desfăşura în sezonul estival, în hotelul Histria, proprietatea inculpatului Bosânceanu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De care Bosanceanu vorbiti bai cacatilor ca o face ti intentionat muistilor, vorbiti de un jeg care pute a cacat care nu are legatura cu armatorul sa va fie rusine dejectiilor care sunteti ultimile jeguri ,flegmele supreme,care imbarligati prostimea.
1
3
Jegu asta parca era la racoare. Dar oare cine se mai cazeaza in catacomba aia de "hotel"
5
0
arata precum oamenii ei de afaceri
8
0
Acum intelegi si voi de ca ii bagam la canal la reabilitare...
7
0
incepeti cu "controverstaul om de afaceri" ... cina va invatat ba expresia asta? spuneti pe nume - un infractor de drept comun hot ordinar care in orice tara civilizata ar fi de mult la puscarie
19
1
E in boschetar deosebit si asta sta cu fisu prin belgia si duce copile la produs. Smecheri toti din neamu lu astia Pune sloboz pa paine dimineata
8
0
Iar auzim de bursucelul pitic cu gura mare? Promovazi orice dobitoc care intra in picioare sub masa.
28
0
iar a aparut handicapatul asta
33
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468