REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Bosânceanu, interceptat de anchetatori: "Mă piş pe cine ascultă"

Bosânceanu, interceptat de anchetatori: "Mă piş pe cine ascultă"

Replica API 4 februarie 2012 | 00:00 160

Afaceristul arestat le ordona subalternilor să mituiască SANEPID-ul şi aranja partide de sex pentru un fost şef din Poliţie

Afaceristul arestat le ordona subalternilor să mituiască SANEPID-ul şi aranja partide de sex pentru un fost şef din Poliţie

În atenţia Tribunalului Constanţa s-a aflat, vineri, propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv în cazul afaceristului George Vergiliu Bosânceanu, acuzat de furt, evaziune fiscală, construcţii fără autorizaţii şi alte fapte stabilite de procurori. Acesta a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, împreună cu concubia sa, Adriana Ciocoiu, însă, în urma judecării recursului, magistraţii au decis reducerea perioadei arestului, de la 29 de zile la 15 zile, pentru Bosânceanu, iar faţă de Ciocoiu s-a dispus cercetarea în stare de libertate, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Cum cele 15 zile se apropie de sfârşit, procurorii au propus prelungirea măsurii preventive privativă de libertate. Răspunsul instanţei ar urma să vină luni.

Solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa de prelungire a arestului scoate la iveală detalii picante din activitatea afaceristului care a "împrumutat" numele de Bosânceanu, întrucât cel de Boşănceanu nu-i conferea suficientă notorietate. Acum are destulă, vestea că hotelul extins ilegal în staţiunea Mamaia a fost demolat făcând înconjorul ţării. Întrucât, aşa cum arătam mai sus, instanţa a decis să reducă perioada de arest - dar momentan nu se cunoaşte motivarea instanţei -, procurorii au scos un "as" din mânecă, pentru a se asigura că afaceristul este păstrat "la răcoare": la Tribunal a fost depusă o solicitare în care sunt menţionate mai multe discuţii telefonice dintre inculpat şi alte persoane. Este una dintre noutăţile acestui dosar, şi anume că Bosânceanu a fost interceptat, în cadrul discuţiilor afaceristul dând de înţeles că tot el controlează afacerile pe care, în acte, le trecuse pe numele altor persoane. Iată şi câteva fragmente din conversaţiile lui Bosânceanu şi dovezi că el punea la cale evaziunea: "Deci, o să-mi facă toate taxele pe Bos Star adică, canci, care nu le plătesc... că mă piş pe ea"; "Mă piş şi pe cine ascultă măi. N-are ce să-mi facă. Mai trebuie să se nască de trei ori să înţeleagă". Tot din convorbirile lui Bosânceanu, procurorii au extras şi conversaţia care dovedeşte că acesta a solicitat unui electrician să facă un nou branşament neautorizat de furnizare a energiei electrice pentru Hotelul Histria din Mamaia.

Bosânceanu le ordona subalternilor să "dilească ceva în plic" pentru funcţionarii care îi controlau afacerile

Interceptările scot la iveală şi un alt aspect: Bosânceanu le solicita subalternilor să mituiască reprezentanţii instituţiilor abilitate să controleze unităţile de cazare. "(...) Dacă un client îi reproşa că oferta concretă de la hoteluri diferă de oferta contractată, clientul nemulţumit era determinat să renunţe la plângere, prin violenţă sau ameninţări cu violenţă, sau lucrătorii diferitelor autorităţi statale erau subiecţi ai unor activităţi de corupţie. Deşi, la acest moment, dosarul nu se instrumentează şi prin prisma unor astfel de dispoziţii legale, facem trimitere cu titlu de exemplu la convorbirea din 30.08.2011, ora 12.42, când George Vergiliu Bosânceanu ordonă subordonaţilor să "le dilească şi lor ceva acolo într-un plic", în referire la lucrătoarele de la SANEPID care urmau să-i controleze hotelul", se arată în solicitarea transmisă Tribunalului Constanţa de către procurori. Totodată, mai menţionează procurorii, există posibile astfel de relaţii "la plic" şi cu angajaţi ai Fiscului, dar şi o "relaţie extrem de apropiată cu un fost şef de la o structură a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa cu cvare face protocoale şi se pare că-l ajută şi să beneficieze de servicii sexuale".

Vom reveni.

Alexandra ANTON, Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108