REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Boschetarii de canal şi-au "tras" cal şi căruţă

Boschetarii de canal şi-au "tras" cal şi căruţă

Replica API 18 septembrie 2013 | 00:00 124

Locatarii blocurilor din Tomis III se declară terorizaţi

Locatarii blocurilor din Tomis III se declară terorizaţi

Oamenii străzii din Constanţa şi-au "tras" maşină. În plus, aceştia s-au gândit şi la zilele negre, când nu-şi vor permite să cumpere carburant, motiv pentru care şi-au luat şi un cal, dar şi o căruţă. Toate se întâmplă în cartierul Tomis III, acolo unde clanurile de boschetari locuiesc în căminele canalizărilor şi terorizează locuitorii zonei cu certuri, bătăi, incendii şi, mai nou, cu armăsarul "parcat" printre autoturisme.

Trăim în secolul vitezei, ne folosim de tehnologie, iar oraşul de la malul mării vrea să înflorească de pe urma turismului şi nu numai. Evoluţia, aşa cum ne place s-o numim, este în noi şi apelăm la ea pentru a merge mai departe, cum este şi firesc. Însă, ce ne facem când episoade, desprinse parcă din anii apuşi de multă vreme, se încăpăţânează să existe şi să contrasteze cu timpurile în care trăim? Potrivit locuitorilor din cartierul Tomis III, nu putem face mai nimic. Este vorba de mai vechea poveste cu oamenii străzii, care şi-au instalat, de ceva ani, catrafusele în mai multe cămine de canalizare. Astfel s-au format "clanurile" şi răfuielile dintre ele, soldate cu înjunghieri şi pietre aruncate în cap, incendiile provocate de boschetarii ce vor să se încălzească, şi câte şi mai câte, singurii care au de suferit fiind locatarii blocurilor din zonă. Aceştia susţin că au ajuns la capătul puterilor, reclamând de fiecare dată organelor de poliţie ceea ce se întâmplă. Urlete, bătăi, certuri, şi mai ales sosirea militarilor din cadrul ISU Dobrogea, chemaţi pentru lichidarea incendiilor, reprezintă lucruri desprinse din cotidian. Mai nou, cum oamenii străzilor se vor şi ei urcaţi pe scara ierarhică, şi-ar fi cumpărat şi un autoturism, pe care-l parchează la gura... canalizării. Însă, cine credea că mai rău de atât nu poate fi, s-a înşelat amarnic. O altă imagine avea să oripileze locuitorii zonei Tomis III, din apropierea străzii Adamclisi: un cal a apărut parcă din neant!. "De pe 13 septembrie 2013, la mine-n faţa blocului paşte un cal. Boschetarii (vecinii), care locuiesc în canalizarea de lângă bloc, pe lângă maşină mică, se pare ca au achiziţionat şi un cal. Nu ştiu dacă trebuie să fiu oripilată sau invidioasă...", a spus o constănţeancă din Tomis III, apelând la metoda "haz de necaz". La scurt, aceeaşi femeie a adăugat: "A apărut şi căruţa!". Şi de aici potopul de comentarii pe un site de socializare, constănţenii glumind pe seama situaţiei create: "Iarba e gratis! Motorina nu prea!". Referitor la situaţia boschetarilor cu maşină, cal şi căruţă, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie au declarat că până acum nu au fost depuse plângeri. În plus, aceştia au mai menţionat că problema este de competenţa Poliţiei Locale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108