REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BOSS-ul de la TOMIS Mall, BOGATUL care a SĂRĂCIT în România!

BOSS-ul de la TOMIS Mall, BOGATUL care a SĂRĂCIT în România!

Replica API 7 decembrie 2021 | 00:42 26532

În 1997, Eyal Ofer a preluat clădirea Tomis Mall, prin firma “Ptelia Company Limited”-Cyprus, de la Fondul Proprietății de Stat. Au urmat ani de glorie, în care conturile societății s-au umflat substanțial, în urma chiriilor pe care le încasa de la colaboratori. Astăzi, societatea Tomis SA este în cădere liberă. Pentru a nu ajunge la faliment, israelianul a contractat un nou credit, ipotecând conturile societății. A fost extinsă durata de rambursare a creditul contractat de la River Capital Limited până la data de 30 aprilie 2051, cu plata trimestrială și rambursare începând cu anul 2022. Asta, în timp ce restul firmelor sale sunt în pragul falimentului.

Eyal Ofer

Din pleiada de investitori străini cu afaceri imobiliare în Constanța nu putea lipsi nici cel mai bogat dintre ei. Eyal Ofer care, alături de fratele său Idan Ofer, a moştenit imperiul clădit de tatăl său Sammy Ofer, a ajuns să deţină 10.000 de hectare de teren în Bucureşti, Constanţa, Braşov şi Timişoara, majoritatea loturi agricole. El se laudă că a investit în România peste 500 mil. euro, cele mai notabile proiecte fiind ansamblul rezidenţial de lux Oxford Gardens, centrul de afaceri Willbrook Platinum de pe DN1, clădirea de birouri Cathedral Plaza, hotelul Teleferic din Poiana Braşov şi centrul comercial Tomis Mall din Constanţa.

Tomis Mall, pe linia supraviețuirii

Societatea în baza căreia funcționează mall-ul este Tomis SA, controlată de offshore-ul din Cipru PTELIA Company LTD CIPRUS, a miliardarului israelian Eyal Ofer. Cifra de afaceri a fost anul trecut de 7, 7 milioane de lei, însă profitul net a fost pe minus, la fel și capitalurile proprii, iar datoriile ajungeau la aproximativ 140 milioane de lei. De altfel, profitul apare ca fiind pe minus încă din 2008.

Recent, acționarii societății au decis ratificarea Contractului de împrumut restructurat nr. 359 din 24 mai 2021, încheiat intre Tomis - S.A., in calitate de Debitor, Seashops - S.A., al cărei acționar este tot Eyal Ofer, in calitate de Garant, si Jasper River Capital Limited, în calitate de Creditor. Data de rambursare pana la data de 30 aprilie 2051; s-a mai decis o rata a dobânzii de 2,25%/an + Euribor pe 3 luni și plata trimestrială și rambursare începând cu anul 2022.

Garantul împrumutului, Seashops - S.A, are sediul tot pe Ștefan cel Mare. Anul trecut, a avut cifra de afaceri de 3,5 milioane de lei, 1,3 milioane profit și datorii de peste 46 de milioane de lei.

Firmele din București, cifra de afaceri și angajați 0

Israelianul controla firmele din București prin Seashops SA, cu sediul în Constanța, în clădirea în care funcționează și Tomis Mall. Park Plaza SRL de exemplu, a avut anul trecut cifra de afaceri 0, profit de 181 556 lei și datorii de328 511 lei. Se ocupă de dezvoltarea imobiliară.

O altă firmă a israelianului care a eșuat este Veski Construct SRL, unde acționar este aceeași Seashops SA. Anul trecut, a avut cifra de afaceri 0 , profit de 692 279 lei și datorii de este 2 milioane de lei, cu 0 angajați.

Și societatea Brauron Construct SRL are 0 angajați, cifra de afaceri de 20 918 lei și profit de 595 938 lei.

sursa foto: joienegru.ro

Compania Willbrook Internațional, controlată indirect de miliardarul israelian Eyal Ofer, pregătea dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu aproximativ 100 de apartamente în nordul Bucureștiului, însă societatea a intrat în pas, în acest moment fiind inactivă. Compania Willbrook este cunoscută, în principal, pentru controversata clădire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureștiului pe care Eyal Ofer a vândut-o în 2013 omului de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Potrivit timesofisrael-com, Eyal Ofer – despre care se spune că are o valoare de aproximativ 11,5 miliarde de dolari – este proprietarul unui fond secret înființat în Insulele Cayman, numit Ark, pe care l-a moștenit de la tatăl său, Sammy Ofe, născut în România, Galați. De asemenea, miliardarul Idan Ofer ar fi folosit un iaht de 50 de metri deținut de o companie cu sediul în Insulele Virgine pentru a asigura un împrumut de 15 milioane de euro de la Credit Suisse, în 2015.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti evazionistii au societati offshore prin care intra banii din contractele facute prin tara, din care transfera numai cat sa supravietuiasca fiscal pana la un nou contract, de profit sau impozite nici vorba..
5
0
Nu faceti greseala sa credeti ca familia Ofer pierde vreun banut.
8
0
Ofer evaziune fara oprire
7
0
POATE DOAR CEI PE CARE II CUNOSTI TU
9
6
Patronii sunt din nastere - evazionisti . Nicunul nu are profit ca sa nu plateasca impozit .
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108