REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Boxa ACUZAȚILOR: Ce a zis un escroc care înșela lumea prin metoda ACCIDENTUL

Boxa ACUZAȚILOR: Ce a zis un escroc care înșela lumea prin metoda ACCIDENTUL

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 474

Clasica metodă ”Accidentul” nu conteneşte să facă victime! Românii continuă să fie păgubiți de escroci și, chiar dacă, astfel de rețele sunt deseori destructurate de procurori, iar indivizii ajungând după gratii, părțile vătămate cu greu își mai recuperează prejudiciile. Magistrații constănțeni l-au condamnat, recent, pe un individ care acționa tocmai din Galați, victimele lui fiind aproximativ 30 de constănțeni care au căzut în plasa lui și a complicei sale, o femeie din Constanța, pe care a cunoscut-o la rubricile de matrimoniale. Bărbatul acționa din penitenciar, iar individa ridica ”marfa”. Numele lui este Marian Tudorel Tănăsache, are 35 de ani și este un infractor cu state vechi. Nu este la prima condamnare de acest gen. În 2014, Judecătoria Vaslui îl condamnat la patru ani de închisoare pentru că a păgubit mai mulţi bătrâni din judeţul Vaslui, inventând accidente în care se presupunea că ar fi implicate rude ale acestora. Doar ce fusese eliberat în 2013, după ce a ispășit o condamnare pentru tâlhărie. În 2017 a ”bifat” peste 10 ani, tot pentru infracțiuni prin metoda Accidentul. Acum, s-a mai ales cu o condamnare de 5 ani pronunțată de judecătorii constănțeni.

Marian Tudorel Tănăsache este un infractor cu state vechi, fiind eliberat din penitenciar în 2013, unde a ispăşit o pedeapsă de zece ani pentru tâlhărie. În 2014, a ajuns din nou în penitenciar, pentru infracțiuni prin metoda Accidentul. În 2017 a fost, din nou, condamnat la peste 10 ani, pentru aceleași fapte iar, mai nou, a mai ”bifat” cinci ani, după ce a escrocat aproximativ 30 de constănțeni, tocmai din Penitenciarul Galați. Faptele ce au făcut obiectul cauzei au fost comise, așa cum rezultă din întregul material probator administrat în cauză, prin același mod de operare, persoanele vătămate fiind induse în eroare cu scopul de a obține un folos material injust pentru sine sau pentru altul prin metoda denumită „ accidentul” Această metodă se bazează pe afecțiunea persoanelor vătămate față de membrii familiei, victimele fiind informate despre implicarea membrilor familiei într-un accident rutier, fiind creată o stare de șoc puternică acestora, după care li se solicită să remită/transfere în cont/să trimită prin mandat unor persoane aflate în liberate diverse sume de bani sub pretextul că acestea ar fi necesare fie pentru salvarea vieții membrului de familie accidentat, fie pentru a-l scăpa de un dosar penal. În această modalitate, Tănăsache a indus în eroare 21 de persoane vătămate, care au depus sumele de bani solicitate în contul lui și al complicei sale, din Constanța. Prejudiciul în acest dosar se ridică la peste 300.000 lei.

Tribunalul Constanța

Ce a declarat escrocul magistraților constănțeni!

În fața magistraților, escrocul a recunoscut infracțiunilor reținute în sarcina sa, comise împreună cu a sa complice, ocazie cu care a descris modalitatea de comitere a faptelor. ,, Posedam un telefon mobil, achiziționat de pe la alți deținuți și mai multe cartele Orange. Eu nu am folosit cartele Cosmote niciodată. Eu apelam aleatoriu numere de telefon fix, în rețeaua Romtelecom și conversația purtată cu persoanele care răspundeam la telefon debuta cu ideea că am pățit un accident. Pe moment improvizam, în funcție de cum răspundea persoana, disimulam calitatea de fiu, nepot etc. Ulterior, spuneam că am accidentat o persoană pe trecerea de pietoni și solicitam ajutorul, respectiv sume de bani pentru avocat. Ulterior, îmi modificam timbrul vocal și simulam calitatea de avocat, nu mai știu sub ce nume mă recomandam, dar știu că mențineam în eroare persoanele vătămate și solicitam depunerea de sume de bani în cont bancar, prin western Union sau prin MoneyGram. Sumele de bani le solicitam în funcție de câți bani dispunea persoana vătămată la acel moment”, a relatat inculpatul din boxa acuzaților. Cu privire la persoanele care au ridicat sumele de bani depuse de persoanele vătămateacesta a mai precizat că ,,la infracțiunile unde foloseam persoanele cunoscute de mine, erau săvârșite integral de mine. Astfel, îmi modificam timbrul vocal în funcție de calitatea mincinoasă pe care mi-o atribuiam”. Cât despre inculpata Iuliana C., aceasta a menționat că l-a cunoscut pe Tănăsache printr-un anunț matrimonial la un ziar local și cu care s-a împrietenit, fiind sunată de acesta aproape zilnic, ocazie cu care a aflat că acesta se află încarcerat în penitenciar. Inculpatul a rugat-o să ridice diferite sume de bani și la indicațiile sale și-a deschis un cont la Raiffeisen Bank unde a primit o suma de bani. De asemenea, inculpata a precizat că inculpatul o suna pe telefonul său de pe mai multe numere de telefon mobil. Aceasta a scăpat de pedeapsă, în urma împăcării pe cale penală și civilă cu victimele.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un neica nimeni
2
0
O javra de om.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108