REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Brexit: Bruxellesul se opune unei amânări a ieşirii Marii Britanii până la 30 iunie

Brexit: Bruxellesul se opune unei amânări a ieşirii Marii Britanii până la 30 iunie

Replica API 21 martie 2019 | 00:00 462

Comisia Europeană se opune prelungirii apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană până la 30 iunie, după cum a cerut miercuri premierul Theresa May, potrivit unui document intern al UE consultat de Reuters şi AFP.

Într-o notă privind procesul Brexitului analizată de Comisia Europeană la reuniunea săptămânală a comisarilor de miercuri, oficiali au scris că liderii UE care se vor întâlni cu Theresa May la Consiliul European de joi şi vineri vor fi confruntaţi cu o alegere "binară", a unei amânări scurte a Brexitului de la 29 martie la 23 mai sau a unei amânări lungi, până cel puţin la sfârşitul acestui an, Marea Britanie fiind obligată să organizeze alegeri pe 23 mai pentru Parlamentul European.

"O amânare oferită Marii Britanii ar trebui fie să aibă ca termen 23 mai 2019, fie să fie semnificativ mai lungă şi să impună alegeri europene. Aceasta este singura cale de a proteja funcţionarea instituţiilor UE şi abilitatea lor de a lua decizii", se menţionează în document.

"Orice altă opinie (ca de exemplu o amânare până la 30 iunie 2019) ar antrena grave riscuri juridice şi politice pentru UE şi ar aduce în UE 27 unele dintre incertitudinile actuale din Marea Britanie", se mai precizează în notă, potrivit AFP.

Statele UE care urmau să beneficieze de locuri suplimentare după Brexit vor trebui să fie anunţate până cel mai târziu la mijlocul sau sfârşitul lui aprilie dacă va fi necesar să renunţe la aceste mandate pentru că Marea Britanie rămâne, cel puţin momentan, în blocul comunitar.

Nota mai menţionează şi că, în cazul unei amânări a Brexitului, Marea Britanie ar trebui ca, "în spiritul unei cooperări loiale", să se angajeze la o "abţinere constructivă" în probleme cheie, precum bugetul UE pe termen lung şi ocuparea de posturi de vârf la nivelul UE după alegerile din mai.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce face Anglia acum este o prostie, se poarta ca o tara cu adevarat insulara.
1
0
Brexit-ul se transforma intr-o mare... labareala! Englezoii au impresia ca poarta tratative cu fostele lor colonii si trateaza statele care raman in UE ca pe o anexa a Parlamentului Marii Britanii. Aici s-a ajuns pentru ca au fost foarte putine state din UE care au avut taria sa refuze aprobarea concesiilor repetate cerute englezoi pentru semnarea acordului. Englezoii se dau acum dulai si cer egalitate, dar nu pentru catei!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468