REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Broadhurst sare din nou la gâtul lui Ciutureanu: şefii Oil Terminal, acuzaţi că ţin partea fostului director Wagner

Broadhurst sare din nou la gâtul lui Ciutureanu: şefii Oil Terminal, acuzaţi că ţin partea fostului director Wagner

Replica API 11 aprilie 2013 | 00:00 98

Acţionarul minoritar cere ca maşinile firmei să nu mai fie folosite de minister

Acţionarul minoritar cere ca maşinile firmei să nu mai fie folosite de minister

Fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, acţionar minoritar al companiei controlate de stat Oil Terminal, continuă răfuiala cu cei din conducerea societăţii constănţene, indiferent de culoarea politică a ministerului. Aşa se face că Broadhurst cere, din nou, pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului general Sorin Viorel Ciutureanu, a fostului administrator Johann Negrea (mangaliotul Nae Negrea- n.red.) şi a actualilor administratori Mădălina Hristu (şi nu Cristu, cum scriu cei de la Broadhurst-n.red.), Dănuţ Tiberiu Epure şi Andra Maria Răduică. Off-shore-ul care deţine 7,63% din Oil Terminal îi acuză pe sus numiţii că "nu s-au delimitat de faptele comise de administratorul Wagner Silviu Ioan şi pentru care a fost demarată procedura atragerii răspunderii". Propunerea este una din cele şase înaintate de Broadhurst pentru completarea ordinii de zi a şedinţei AGA de pe 25/26.04.2013, toate fiind însă respinse de Consiliul de Administraţie, potrivit unei informări a companiei.

Motivaţiile aduse de conducerea Oil Terminal la cele şase respingeri sunt, paradoxal, pe cât de logice, pe atât de amuzante. Astfel, chiar la propunerea privind tragerea la răspundere a directorului general Ciutureanu şi a altor administratori, refuzul e de-a dreptul genial: "se consideră discriminare faptul că s-a solicitat atragerea în răspundere a unor administratori şi nu a tututor, respectiv d-nii Comşulea Corin şi Bărbulescu Dan Cristian (reprezentantul acţionarului Broadhurst- n.red.)". Iată şi celelalte propuneri ale acţionarului Broadhurst, respinse de CA, precum şi motivările conducerii: rezilierea tuturor contractelor încheiate de Oil Terminal fără licitaţie (motivaţia CA este că nu este stabilită existenţa vreunui prejudiciu); anularea indemnizaţiilor de şedinţă pentru reprezentanţii ministerului în AGA (nu e de competenţa AGA); anularea contractelor de comodat prin care maşinile Oil Terminal au fost puse gratuit la dipoziţia unor persoane din Ministerul Economiei- Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI)(nu e de competenţa AGA); retragerea mandatului acordat OPSPI pentru angajarea unui consultant independent în vederea recrutării administratorilor privaţi (nu mai are obiect); numirea unor administratori definitivi, în locul Mădălinei Cristu, Andra Maria Răduică şi Dănuţ Tiberius Epure, numiţi provizoriu (conţine erori, de genul Cristu, în loc de Hristu, iar Răduică este deja definitiv, nu provizoriu). Conducerea Oil Terminal aminteşte că acţionarul Broadhurst a propus şi completarea convocatorului pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, propuneri, de asemenea, respinse. Este vorba despre propunerea privind continuarea proiectelor companiei din cadrul programului Medgreen, depunerea la ANAF a cererii de autorizare ca antrepozit fiscal a Oil Terminal în scopul lărgirii bazei de clienţi, emisiunea unor obligaţiuni garantate ca active ale societăţii şi tranzacţionabile la Bursa de Valori Bucureşti şi aprobarea cotării contractelor In Tank Transfer FOB Constanţa de produse petroliere la Bursa Română de Mărfuri.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108