REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BUNURILE societății VECTRA, SCOASE la LICITAȚIE

BUNURILE societății VECTRA, SCOASE la LICITAȚIE

Replica API 28 octombrie 2021 | 00:19 1828

Bunurile deținute de firma Vectra Imobiliare SRL, ce a fost administrată de Adrian Roşu, Gabriel Moise şi Cosmin Moldoveanu, au fost scoase la licitație de un lichidator judiciar din Constanța. Mai exact este vorba despre un imobil și un teren de pe strada Constantin Bobescu nr.83. Vă reamintim că Adrian Roșu, unul dintre cei trei administratori a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor. Nefiind mulțumit de decizia instanței, Adrian Roşu a depus o contestație la executare, însă, magistraţii au decis respingerea contestaţiei ca fiind inadmisibilă.

Lichidatorii judiciari scot la vânzare un imobil și un teren deținut de Vectra Imobiliare SRL, firmă ce este în prezent în faliment. Mai exact, lichidatorul judiciar CC Insol SPRL a anunțat licitația publică cu strigare a bunurilor imobile aparținând debitoarei, constând în imobil, construcţie, proiectată pentru apartamente şi demisol cu destinaţie de garaje, în soluţie D+P+3E+M, cu suprafaţă de 379 mp (suprafaţă construită la sol), amplasată pe un teren cu suprafaţă de 716mp (vila Florenţa), valoare lichidare 88.562 euro exclusiv TVA, identificată în Constanţa, pe strada Constantin Bobescu nr.83. Valoarea totală a imobilului este de 111.313 euro exclusiv TVA.

Starea actuală a imobilului de pe strada Constantin Bobescu nr.83

Licitaţiile se vor desfăşura, săptămânal, în fiecare zi lucrătoare, de joi, ora 13.00, începând cu data de 04.11.2021, la sediul lichidatorului judiciar din Constanţa.

Imobilul de pe strada Constantin Bobescu nr.83

Date despre dosarul Vectra

Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice, reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane, în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa. Părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 euro şi 282.500 lei.

Iată cum acţionau cei trei

Mai multe familii, au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire întrucât imobilele nu au mai fost edificate sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu știau că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate. Pentru recuperarea pagubelor create aceștia din urmă au ajuns în fața instanței.

Adrian Roșu, condamnat la 5 ani de închisoare

Adrian Roşu, unul dintre cei implicaţi în dosarul Vectra, a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021, la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor. Mai apoi, Adrian Roşu a contestat decizia fiind vorba de o contestație la executare ce a fost depusă la Curtea de Apel Constanţa, în data de 12 martie 2021. Magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au decis, însă, pe 4 octombrie 2021, respingerea contestaţiei la executare ca inadmisibilă, decizia fiind definitivă. Tot cu 5 ani s-au ales și Moise Gabriel, dar și Cosmin Moldoveanu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108