REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Călugărul care a plătit copii să-i facă sex oral a fost lăsat în libertate

Călugărul care a plătit copii să-i facă sex oral a fost lăsat în libertate

Replica API 27 ianuarie 2012 | 00:00 416

Incredibil!

Incredibil!

Călugărul pervers acuzat că a întreţinut relaţii homosexuale orale cu minori, pare a fi ceva mai "vulpoi" decât se credea iniţial. Potrivit poliţiştilor care s-au ocupat de cazul său, Nicolae Sima, de 34 de ani, a racolat, în realitate, mai mult de doi adolescenţi, pe care i-a plătit să îi facă sex oral pe câmp. Numai doi sunt minori, potrivit acuzaţiilor, însă poliţiştii fac cercetări pentru documentarea întregii activităţi "paranormale" a "feţei bisericeşti". Totul a pornit de la o sesizare a profesorului Petre Prisecaru, din localitatea Tortomanu, făcută la Poliţie. Profesorul susţine că i-a auzit pe elevi vorbind despre picanteriile comise de unii dintre colegii lor, cu un anume "domn", care le-ar fi dat şi bani.

"Eu am descoperit ceea ce s-a întâmplat şi am făcut unele cercetări , după ce copiii s-au scăpat şi au vorbit la şcoală. I-am luat la întrebări şi am aflat că este vorba despre un elev minor, cel care m-a acuzat că l-am bătut. Câlugărul s-ar fi dat drept avocat şi i-a promis că îl ajută, iar de aici a urmat ceea ce s-a întâmplat", ne-a declarat profesorul. La rândul lor, poliţiştii confirmă cele spuse de cadrul didactic.

Ce spun poliţiştii

"Acum 2 zile, un profesor din Tortomanu s-a adresat Poliţiei, sesizându-ne în legătură cu faptul că, în urmă cu 2 săptămâni, mai mulţi tineri au fost contactaţi de individul în cauză, cărora le-a dat bani, circa 40 de lei, pentru ca aceştia să-i facă sex oral. În total este vorba despre 6 tineri, dintre care 2 minori, iar partidele de sex au avut loc în maşina respectivului, pe câmp. El a fost recunoscut de copii, când a fost dus la audieri, iar el nu a negat nimic, a fost cooperant. El are domiciliul în Valea Dacilor, dar locuieşte în Medgidia", ne-a declarat adjunctul Poliţiei Rurale Medgidia, comisarul-şef Ion Ioniţă.

Ce spune tatăl unuia dintre minori

De precizat că unul dintre cei doi minori pe care călugărul l-a "tocmit" să-i facă sex oral este Boaru N., de 15 ani, care l-a acuzat de mai multe ori pe profesorul de sport Prisecaru că l-ar fi agresat. Tatăl acestuia, Valerică Boaru, susţine că individul a făcut sex cu mult mai mulţi copii decât se ştie în acest moment. "Până ieri nici nu am ştiut nimic. Am fost cu părinţii celorlalţi copii la Parchetul Medgidia, unde a fost recunoscut. Unii copii îl ştiau de avocat, alţii de procuror, cred că nici el nu mai ştie ce se credea. Momentan nu ştiu, dar presupun că o să ne constituim părţi civile în proces. El a venit aici la Tortomanu de puţin timp, dar înainte a umblat pe la Satu Nou încolo, unde a făcut acelaşi lucru cu alţi copii de pe acolo", susţine tatăl minorului.

Renegat de Arhiepiscopie

Printr-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Tomisului precizează că Nicolae Sima a fost dat afară din cauza unor abateri grave. "A fost stareţ al Mănăstirii din localitatea 23 August, cu hramul Adormirea Maicii Domnului şi "Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion - Protoieria Mangalia, în perioada 1 septembrie 2006 - 2 septembrie 2008, având numele de călugărie Macarie. Prin sentinţa nr.1 dată de Consistoriul monahal (tribunalul călugăresc - n.r.), în şedinţa din 10 noiembrie 2008 şi aprobată de către IPS Teodosie, susnumitul a fost caterisit şi exclus din monahism, pentru următoarele capete de acuzare: neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti superioare, administrarea cu rea voinţă şi în mod fraudulos a bunurilor mănăstirii şi fals şi uz de fals în scopul escrocării bunei credinţe şi sentimentelor religioase ale închinătorilor şi pelerinilor. După această dată, nemaiavând posibilitatea de a se integra într-o mănăstire ortodoxă din cadrul Patriarhiei Române, s-ar fi adresat, ca şi alţi foşti preoţi caterisiţi din Biserica Ortodoxă Română, în Italia, unei structuri bisericeşti necanonice, adică nerecunoscută de către nici o Biserică Ortodoxă autocefală, intitulată pompos şi abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano şi Aquilea, care probabil l-a şi racolat drept slujitor. Subliniem faptul că după data de 10 noiembrie 2008 numitul Nicolae-Macarie Sima nu a mai avut nici o legătură ca slujitor sau monah cu Biserica Ortodoxă Română şi eparhia noastră", se arată în comunicat. În cele ce urmează, el va fi nevoit să dea explicaţii în faţa legii penale despre plăcerile sale anormale. În mod straniu însă, Sima nu a mai fost propus spre arestare, procurorii din Medgidia lăsându-l în libertate, dându-i posibilitatea să mai comită şi alte "păcate" similare.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108