REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Campanie pentru identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe raza municipiului Constanța

Campanie pentru identificarea și ridicarea autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe raza municipiului Constanța

Replica API 19 septembrie 2019 | 01:15 307

În baza atribuțiilor specifice prevăzute de Legea poliției locale nr. 155/2010, coroborată cu Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale, Direcția Generală Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă campania de identitificare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța.

Această campanie are ca obiectiv specific: eliberarea domeniului public sau privat al unității administrativ-teritoriale care a fost ocupat în mod nelegal, asigurarea fluenței și siguranței rutiere în municipiul Constanța, dar și menținerea curățeniei în unele zone în care aceste autovehicule sunt adevărate focare de infecție, fiind folosite de către persoanele fără adăpost sau transformate în locuri pentru depozitarea unor materiale/obiecte/ deșeuri.

Conform prevederilor art.2, lit. a și lit .b din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unității administrativ teritoriale prin :

a) vehicul fără stăpân se intelege : orice vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut;

b) vehicul abandonat - vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin un an, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulației acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenția neechivocă a proprietarului sau a deținătorului legal de a renunța la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului.

”Solicitam cetățenilor să ne sprijine în demersurile noastre de idetificarea a locatiilor unde se află astfel de autovehicule, sesizând dispeceratul cu program permanent al insituției de politie locală la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va prelua sesizarea și o va direcționa spre competentă și soluționare către structura de specialitate din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Alte posibilități de comunicare instituțională: email politia.locala@primaria-constanta.ro, Centrul de Informare pentru Cetățeni –incinta City Park Mall( aripa nouă), etaj 1, Bulevardul Al.Lăpușneanu, nr.116, dispeceratul cu program permanent al Primăriei Municipiului Constanta 0241/55.00.55, aplicatia Sesizări Constanța care poate fi descărcată atât de pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, cât și cele android. Precizăm că acțiunea vizează autovehiculele abandonate/fără stăpân din toate cartierele municipiului Constanța, iar prin ridicarea acestora există posibilitatea creării mai multor locuri de parcare sau,după caz, pentru aducerea terenului la starea inițială și eliberarea carosabilului. Numai impreuna putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanta!”, au transmis reprezentanții reprezentanții Poliției Locale.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate va prind ca saltati ENGLEZOAICELE abandonate prin oras
0
0
Mergeti pe strada cismelei si in spatele blocurilor. O sa tot aveti de carat
0
0
Pe str Crisanei in fata blocului K este un Daewoo alb de vreo 2 ani, in stare jalnica.
1
0
La lidl in fata,zace o dubita abandonata,i s-a dat avertisment,dar inca nu a ridicat masina
0
0
veniti in cartierul de tineri baba novac sa vedeti ca e plin de masini abandonate
2
0
O actiune foarte buna. Felicitari.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920