REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Campioana Maria Anghel, locul I la OPEN-ul internațional de șah de la GRAZ

Campioana Maria Anghel, locul I la OPEN-ul internațional de șah de la GRAZ

Replica API 28 februarie 2020 | 00:00 1272

La Graz, în Austria, în perioada 12-21 februarie, a avut loc un puternic turneu internațional de șah cu participarea celor mai mari forțe ale șahului mondial: Rusia, Ucraina, Polonia, Kazahstan, Cehia.

Maria Anghel

Au fost, în total, 121 de jucători seniori și juniori din 20 de țări, toți în pregătirea viitoarelor competiții europene și mondiale de anul acesta. În această competiție dificilă, care s-a desfășurat pe parcursul a 9 runde, campioana noastră, Maria Anghel, a învins 6 jucători cu elo între 1800 și 2000, câștigând și în față numărului 3 din concurs, Schwarz Christian, cel mai bun jucător austriac din turneu. De menționat că poziția de start în turneu a fost 58, reușind să depășească în final jucători mult mai bine clasați și jucând în ultima rundă la masa 2 a turneului. În final a obținut locul 1 la senioare și locul 7 în clasamentul general,cu 6,5 puncte.

Eleva Colegiului Național Mihai Eminescu și jucătoare a Palatului Copiilor Constanța, Maria Anghel, a contribuit permanent la succesele echipei județene de club. Profesorul de club, Claudiu Iordache, a spus că: ”jucătoarea constănțeană este în grafic în ce privește pregătirea pentru Campionatul Național de Juniori ce se va desfășura în aprilie, anul acesta, la Mamaia, precum și Campionatul European de senioare din vară. Jocul ei a crescut în calitate, îmbunătățindu-și cu 100 de puncte coeficientul elo și avem speranța că va confirma cu medalie la naționale și la europene”.

Antrenorul lotului național feminine Nanu Ciprian care coordonează și el pregătirea junioarelor, inclusiv a Mariei, este mai exigent și, întrebat despre această performanță, spune că: “Este cazul ca Maria să intensifice pregătirea teoretică și să joace încă un turneu în luna martie pentru a cristaliza jocul modern și eficient pe care îl are în acest moment”. Așteptăm și noi vești bune de la jucătoarea constănțeană și îi dorim succes în competițiile viitoare.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmeaza lista cu copii pe care Pavlov ii are cu junioarele pe care le-a lasat gravide. Cap are, minte ce-i mai trebuie!
2
2
Pavlov are un copil cu Andreea Sasu-Ducsoara
4
5
Urmeaza lista cu junioarele pe care Pavlov le-a lasat gravide. Cap are, minte ce-i mai trebuie!
3
3
Felicitari! Avem nevoie de oameni talentati
1
1
Recunosc ca sunt un mare copiator. Dar prin materialele copiate care le-am publicat am contribuit la progresul tinerilor sahisti din Romania.
1
1
Bravo ei. Felicitari.
3
1
Sahul este un sport frumos care te ajuta sa gandesti logic,vorba unui antrenor de fotbal:"ce ma ti-a pus adversarul piedica!!!,dute ma la schah",sau alt fotbalist care a spus o gramada de "perle" una este:"sa facem bine ca sa nu fie rau"atat gandesc fotbalisti,un sport unde minte multa nu se cere.
1
2
In Constanta sunt multi elevi de succes, care aduc faima orasului si tarii. Si fetele si baietii exceleaza. In sport sunt multi baieti campioni.
5
1
Bravo Maria! Alta fata care scoate Romania in lume, baietii ce fac?
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108