REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Campioni în comiterea de infracţiuni, vor reducerea pedepselor

Campioni în comiterea de infracţiuni, vor reducerea pedepselor

Replica API 5 aprilie 2018 | 00:00 277

Au înşelat zeci de bătrâni, prin metoda „Accidentul”, lăsându-i fără bani pe cei care aveau ceva pus la saltea pentru zile negre, i-au pus pe alţii să se împrumute, lăsându-i cu datorii, prin metode viclene, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la ani grei de detenţie, au adus prejudicii statului român prin evaziune fiscală, au golit mai multe contrui bancare folosind carduri clonate, dar tot ei se declară nemulţumiţi de pedepsele primite! Ca să nu mai punem la socoteală că, în momentul comiterii unora dintre fapte, se aflau deja în executarea altor pedepse mai vechi. Vorbim despre Ionuţ Marius Turcin şi Răzvan Dormidont Popa, cunoştinţe vechi ale anchetatorilor constănţeni, cunoscuţi de mai bine de 10 ani pentru ţepe şi alte infracţiuni economice.

Metoda „Accidentul”

Unul dintre dosarele recente, în care mai apar încă 11 inculpaţi, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, disjuns dintr-un alt dosar, a fost finalizat la sfârşitul anului 2016, cânt toate persoanele vizate au primit condamnări, mai mari sau mai mici, în funcţie de gravitatea faptelor comise. Însă cel mai greu a „căzut” Ionuţ Marius Turcin, care a „încasat” 8 ani şi 5 luni de închisoare, având de executat şi unele resturi de pedepse, la care se adaugă şi plata unor daune materiale de 13.100 lei, hotărâre rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Constanţa nr. 1230 din 07.12.2016.

Turcin a formulat contestaţie la executare, la Tribunal, în speranţa că va scăpa de ceva ani primiţi drept pedeapsă, cu toate că el era deja închis în momentul desfăşurării procesului penal, într-o cauză mai veche. Odată cu Turcin, un alt inculpat-condamnat în acelaşi dosar – a formulat, la rândul lui, contestaţie la executare, sperând să scape de pedeapsa primită pentru acelaşi tip de infracţiuni. Este vorba despre Răzvan Dormidont Popa, condamnat la 3 ani şi 11 luni de detenţie. Tribunalul a analizat cele două contestaţii miercuri, urmând a se pronunţa.

Prinşi cu pisicuţa la bancomat

După cum prcizam la început, atât Răzvan Dormidont Popa, cât şi Ionuţ Marius Turcin, se aflau în executarea unor pedepse mai vechi, fiind cunoscuţi la nivel local pentru faptul că trăiau numai din înşelăciuni şi alte infracţiuni economice. În 2012, cei doi au fost arestaţi de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în urma unor percheziţii domiciliare care au avut loc în Constanţa, după ce un alt membru al grupării, Mihai Ghiurco, a fost prin în flagrant, în timp ce demonta dispozitivele artizanale de copiere a datelor. Au fost acuzaţi de efectuarea unor operaţiuni financiare frauduloase, apoi trimişi în judecată şi condamnaţi, culmea, tot la 8 ani de detenţie pentru Turcin, respectiv 7 ani pentru Popa. Şi asta nu e tot.

Evaziune fiscală

Numele lui Ionuţ Marius Turcin mai apare şi într-un alt dosar penal, tot pentru infracţiuni economice, alături de un alt „nume” din această sferă infracţională. Acesta este Constantin Doru Codreanu, complice, într-un alt dosar, cu fostul poliţist Tedi Nătăvală, ambii condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru rembursări ilegale de TVA de 34 de miliarde de lei vechi, prejudiciu adus statului român în anul 2002.

Revenind în prezent, în luna ianuarie a acestui an, Turcin şi Codreanu au primit câte 4 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, la Tribunal, fiind acuzaţi de evaziune fiscală în modalitatea sustragerii de la verificarile financiare şi declarare fictivă ori inexactă cu privire la sediu. Potrivit deciziei instanţei, cei doi sunt obligaţi la plata sumei de 52.299 lei din care TVA 26.648 lei şi impozit pe profit 25.651 lei către ANAF. Decizia Tribunalului a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, primind termen pe data de 5 mai 2018.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puse la munca silnica ciorile borate care au in gena furtul!Sa fie tinute intr un lagar de munca ca e atata de muncit in tara asta!Este demonstrat!Gena furtului pe care o.au in ei 98% dintre tigani se corecteaza prin munca!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108