REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Când nu câștigă licitațiile, austriecii de la Strabag încearcă să le blocheze... dar nu le iese

Când nu câștigă licitațiile, austriecii de la Strabag încearcă să le blocheze... dar nu le iese

Andreea VREJOIU 28 aprilie 2023 | 00:00 6517

După ce de-a lungul anilor au reușit să blocheze numeroase licitații ce vizau atribuirea contractelor de asfaltare din mai multe localități constănțene, austriecii de la Strabag își continuă obiceiul. Cea mai nouă contestație a companiei vizează atribuirea contractului pentru lucrările de asfaltare din comuna Mihail Kogălniceanu, condusă de primarul Ancuța Belu. Doar că nu le iese de fiecare dată! Cererea le-a fost respinsă de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Cand nu castiga licitatiile, austriecii de la Strabag incearca sa le blocheze... dar nu le iese

Compania Strabag SRL a pierdut un contract în comuna Mihail Kogăliceanu, fiind vorba despre contractul de ,,Execuție lucrări de construire în cadrul proiectului ,,Asfaltare drumuri comunale în localitatea Mihail Kogălniceanu, etapa II”. Firma Strabag SRL, ce a participat la licitație pentru contribuirea acestui contract, a depus contestație prin care solicita anularea comunicării rezultatului, prin care oferta le-a fost respinsă ca fiind neconformă, anularea raportului procedurii de atribuire nr. 2237/21.02.2023, obligarea autorității contractante la reevaluarea temeinică și legală a ofertei depuse.

Cand nu castiga licitatiile, austriecii de la Strabag incearca sa le blocheze... dar nu le iese

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispuns însă, prin decizia emisă pe 29 martie 2023, respingerea, ca nefondată, contestanția formulată de Strabag SRL, în contradictoriu cu autoritatea contractantă – Comuna Mihail Kogălniceanu.

Cand nu castiga licitatiile, austriecii de la Strabag incearca sa le blocheze... dar nu le iese

Date despre compania Strabag SRL

SC Strabag SRL al cărei unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria, și administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo, a fost cercetată penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat, potrivit presei centrale. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene. Strabag SRL, cu afaceri de 911 mil. lei, a fost urmărită penal pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Cand nu castiga licitatiile, austriecii de la Strabag incearca sa le blocheze... dar nu le iese

În 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 956.509.449 lei, un profit net de 51.102.982 lei, datorii de 733.501.564 lei, dar și 1145 de angajați. Administratori ai firmei sunt Seteanu Sorin Panait, Martinescu Liviu Cătălin, Bartha Sandor Donat, Burgstaller Franz, Bodner Reinhard, Johann Andreas Polzl, Herbert Franz Xaver Schuster, Heimo Otto Oberwinkler, Grama Giorgiana și Tampau George Claudiu, în timp ce unic asociat regăsim Bau Holding Beteiligungs GMBH.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firma își are sediul in Austria. Patronii sunt evrei. Afară cu toate firmele austriece și germane din Romania și cu r*mânii care locuiesc în țările respective și atunci va fi bine pentru proști
0
0
Păi, nu s-au lămurit toți r*mânii, cu Austria?! Această țară, alături de Ungaria, sunt dușmanii r*mâniei și slugile ciminalului Putin! Afară din r*mânia, cu toate firmele austriece, care incalcă legea sau incearcă nejustificat să blocheze proiecte!!!
5
3
Il stiu pe STRABAG de cand eram mici, un bulangiu, pana nu il bateam nu se oprea din cacaturile lui...ca si acum. Bai STRABAG, ma-ta-i c***a!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212