REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CÂND va fi Constanţa supravegheată VIDEO?

CÂND va fi Constanţa supravegheată VIDEO?

Replica API 16 februarie 2021 | 00:13 2319

În ultima vreme, tot mai mulţi cetăţeni din Constanţa se întreabă dacă în viitorul apropiat oraşul va fi supravegheat video. Prin implementarea unui astfel de sistem, constănţenii consideră că vor fi mult mai liniştiţi întrucât infractorii de orice fel ar fi ei ar putea fi depistaţi mai uşor ori chiar s-ar împuţina. Potrivit oficialilor din Primărie, proiectul de supraveghere video a oraşului este în curs de implementare.

Supravegherea video, o soluţie pentru prinderea infractorilor

De frica infractorilor, cetăţenii de la malul mării au găsit ca ultimă soluţie pentru diminuarea numărului acestora implementarea unui sistem de supraveghere video. Astfel că tot mai mulţi constănţeni cer implementarea unui astfel de proiect şi se întreabă când se va întâmpla acest lucru. “Un proiect pentru supravegherea video a oraşului? Eu sunt adepta educării needucaţilor prin amenzi şi cred că numai aşa poţi amenda pe cel ce aruncă gunoiul pe jos, cel care fură ori comite alte infracţiuni. O cameră video la fiecare colţ de stradă şi pe obiectivele principale oare cât ar costa?”, este întrebarea adresată autorităţilor locale de către un constănţean.

Proiectul valorează 10 milioane de euro

Oficialii din Primăria Constanţa au precizat că proiectul privind supravegherea video a oraşului Constanţa a fost demarat şi este în curs de implementare. “Proiectul este în curs de implementare şi costă circa 10 milioane de euro”, a precizat city manager-ul oraşului, Felicia Ovanesian. De asemenea, într-un interviu acordat cotidianului Replica, primarul Vergil Chiţac a explicat că “există o porţiune care e supravegheată video şi care se închide într-un centru la Poliţia Locală. Vrem să supraveghem tot oraşul. Este unul din proiectele prioritare. Vreau ca lumea să ştie că în oraşul acesta nu poţi să deranjezi pe toată lumea şi să fugi. Proiectul e în derulare, am dat drumul unui studiu de fezabilitate. Am stabilit unde va fi centrul de supraveghere şi vom colabora cu Serviciul de Telecomunicaţii. Banii sunt alocaţi. Iniţial va fi la o scară mai mică, apoi îl vom extinde.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si cetatean al orasului constanta as prefera sa angajati mai multi politisti locali decat sa fim supravegheati la fiecare pas de care cu identificare faciala, oricum ce criminalitate e asa mare la constanta ? suntem unul dintre cele mai pasnice orase mari
1
2
10 milioane de euro ca sa vezi cand arunc un needucat o hartie pe jos!!! Doamne fereste, cum ajungeti sa conduceti un oras, in functie de cat de prosti si corupti sunteti?!
0
1
La pulivara!!
1
0
sunt de acord cu cat mai multe camere.in felul acesta , nesimtiti din BN5 si BN6 de pe soveja nu mai arunca gunoaiele pe aleea dintre blocuri , iar taximestrii isi vor gasi un alt wc public.RUSINE
4
0
proiectul lui fagadau!!!
1
2
Ma intreaba puradeii daca cablele e de copru!
4
0
vrajeala cu oras mai sigur daca e impanzit de mii de camere, cel mai bun ex londra sant mii de camere da infractionalitatea la cote ridicate atentate,etc........scopul e altul supravegherea maselor oilor
3
6
o alta hotie pusa la cale din banii nostri girata de un ziarist vandut
3
2
Vrajeala cu scaderea infractionalitatii o inghit doar naivii. De fapt se doreste controlul absolut. Pentru infractori, interlopi, dubiosi exista, deja, prea multa politie - locala, 112, jandarmerie, etc. Efectivele politienesti cresc, interlopii prospera. Asa va fi si cu camerele video - vor fi folosite pentru urmarire si supraveghere, interlopii vor fi tot...invizibili.
15
6
Vise taica, vise...
5
2
Dupa ce proiectul va fi implementat va pica sistemul de spraveghere iar serverele nu vor functiona...cand trece salupa daca ma intelegi...
12
2
Supravegherea video , ca si controalele si prezenta masiva a politiei pe strazi, supara doar infractorii, golanii, cersetorii si tiganimea. Ok, sunt si alte situatii si lucruri presante pe care Primaria trebuie sa le rezolve , dar si supravegherea video este necesara.
14
5
In sfarsit visul vechilor tortionari se va implini.: vom trai intr o inchisoare perpetuua .Singurul lucru secret va fi unde fac decidentii scoala si notele obtinute..S a tot vorbit de un sistem concentrationar pe vremea impuscatului, dar se pare ca cel adevarat il vom instala democratic.
4
14
Constanta va devini in viitor precum un oras al Chinei comuniste si va fi supravegheata video iar locuitorii vor primi un rating date de inteligenta artificiala. Incet dar sigur acest sistem se va implementa peste tot in lume. Inca ceva, banii cash vor disparea iar platile se vor face doar in sistem electronic. Viitorul suna bine!
5
20
Prima data fac studiu al fezabilitatii din punct de vedere al procentului incasat din cele 10 milioane de euro si daca mai ramane ceva,pun 4-5 camere in oras... bai nea Chitac,te-ai plimbat cam mult prin lume si nu ai inteles nimic. Pe tine camerele de supraveghere te preseaza? Vezi ca se dau ajutoare sociale la toti puturosii,vezi ca ai de asfaltat cateva bulevarde,strazi,etc.
16
3
In curand. In anul 2893, pe 5 mai.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468