REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Candidatul la președinția Franței vrea să retragă țara din NATO

Candidatul la președinția Franței vrea să retragă țara din NATO

Replica API 7 decembrie 2021 | 17:01 924

Candidatul francez de extremă dreapta la președinție, Eric Zemmour, a declarat duminică că ar dori ca Franța să părăsească NATO.

„Vreau ca Franța să se retragă din comandamentul militar unificat al NATO”, a spus Zemmour, vorbind cu susținătorii săi la complexul expozițional Villepinte din suburbia Parisului.

El a mai subliniat că francezii „nu vor fi niciodată vasalii Uniunii Europene”, și a anunțat crearea propriei mișcări politice, numită Reconquest (Recucerire).

„Recucerire este numele mișcării pe care am decis să o creez... Îmi doresc ca Franța să devină din nou o națiune industrială de clasă mondială”, a declarat Zemmour.

Candidatul a mai propus deportarea tuturor migranților ilegali din Franța și revocarea cetățeniei franceze a infractorilor care sunt și cetățeni ai altor țări. Zemmour plănuiește să supună aceste propuneri la referendum, potrivit Business Standard.

Zemmour consideră, de asemenea, că este necesară anularea dreptului de a obține cetățenia franceză dacă te-ai născut în această țară. În opinia sa, migranții care locuiesc în Franța ar trebui să le dea copiilor lor nume franceze, pentru că „ ai da numele copilului tău Mohammed echivalează cu colonizarea Franței”.

Jurnalistul de două ori a fost găsit vinovat de incitare la ură rasială și religioasă.

Zemmour, care a fost cunoscut anterior în Franța ca un expert controversat de extremă dreapta, și-a anunțat candidatura la președinție la începutul săptămânii.

Mii de protestatari antifasciști s-au adunat împotriva lui Eric Zemmour, care a ținut primul său miting de campanie în apropierea Parisului, la câteva zile după ce și-a declarat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din aprilie într-un videoclip care transmite opiniile sale anti-migranți și anti-islam.

Evenimentul anti-Zemmour de duminică a fost organizat de peste 50 de organizații, inclusiv partide politice de extremă stângă, sindicate și grupări anti-rasiste.

Protestatarii de la mitingul de la Paris au strigat „Zemmour, pleacă” și „Fără fascism fără fasciști” în timp ce brandeau steaguri, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NUMELE TATALUI ACESTUI PERSONAJ SI EL ESTE FRANCEZ SUTA LA SUTA! HAHAHAHA
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108