REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Căpăţână, „pompierul de serviciu”: a „amendat” medicii prinşi fumând în curtea spitalului

Căpăţână, „pompierul de serviciu”: a „amendat” medicii prinşi fumând în curtea spitalului

Replica API 2 aprilie 2016 | 01:05 218

Avertismente

Avertismente

Dănuţ Căpăţână

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a anunţat faptul că angajaţii unităţii sanitare au primit avertismente din cauză că fumau în loc nepermis. Căpăţână spune că se confruntă cu această situaţie şi în cazul pacienţilor, dar că nu poate face mai mult decât să le limiteze accesul în curte atunci când aceştia solicită să iasă pentru a fuma, întrucât nu-i poate amenda. Gurile rele spun că însuşi Nicuşor Constantinescu, care este în continuare internat în unitatea spitalicească, fumează foarte mult. Referitor la acest aspect, managerul a precizat că nu are la cunoştinţă acest lucru întrucât nu a apucat să-l viziteze pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Managerul unităţii sanitare a precizat faptul că mai multe cadre sanitare de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost sancţionate pentru că au fost prinse fumând în curtea spitalului. „Noi facem controale. Din păcate, pot să fac 100 de mii de controale, dar nu am pârghii. Nu pot să dau amenzi şi nu pot să sancţionez decât salariaţii noştri, ceea ce am făcut. Facem anchetă administrativă pentru că au încălcat regulamentul de funcţionare şi le dăm avertisment scris, conform Codului Muncii.

Au fost inclusiv medici care au fost prinşi şi li s-a dat avertisment scris. Am făcut o procedură rapidă: este o comisie care se ocupă de PSI şi umblă prin spital. Dacă prind pe cineva, întocmesc proces verbal cu cei de la pază. Conform legii, dacă în următoarele 3 luni se mai constată o abatere, se sancţionează cu 10% din salariu”, a declarat Dănuţ Căpăţână. Acesta susţine însă că prea multe măsuri nu poate aplica întrucât inclusiv pacienţii şi aparţinătorii acestora sunt prinşi că fumează în curte, dar nu îi poate sancţiona pentru că fac acest lucru pe un domeniu public.

„Trebuie verificați și supravegheați, dar mi se pare o discriminare față de ceilalți, pentru că dacă prind un pacient în curte că fumează, nu am ce să-i fac, decât să-l externez. Și nici să-l externez, că mă dă în judecată. Dacă e vorba de un pacient, încercăm să-i limităm accesul afară, și pun interdicție ca să nu se iasă din spital, dar nu se ține cont. Așa, dacă vor să se plimbe prin curte, se pot plimba și pe acasă. Îi ducem înapoi, dar legat de aparținătorii care fumează în curte, nu pot decât să-i iau de-o aripă și să îi scot din curte. Dar nici asta nu pot să fac, pentru că este domeniu public”, a adăugat Căpățână.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108