REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CARAIVAN a luat ȚEAPĂ pe bulevardul MAMAIA și acum vrea DAUNE DE 150.000 EURO de la proprietarul TERENULUI

CARAIVAN a luat ȚEAPĂ pe bulevardul MAMAIA și acum vrea DAUNE DE 150.000 EURO de la proprietarul TERENULUI

Replica API 31 martie 2021 | 00:29 10583

Incredibil! Cum a fost păcălită firma SC Blue Bike Development SRL de către o persoană fizică, proprietara unui teren din Constanța! Controlată de Stere Iorgoveanu și Octavian Caraivan, societatea intenționa să construiască pe bulevardul Mamaia, în zona Universității Ovidius, o clădire de birouri cu 6 etaje. Ei bine, își va lua ADIO de la proiect, pentru că proprietarul terenului s-a sucit și nu vrea să i-l mai vândă. Cum era de așteptat, Blue Bike Development SRL nu se resemnează că a pierdut bani și timp cu un proiect care s-a dovedit a fi, în final, un eșec, așa că vrea daune de… 150.000 euro.

SC Blue Bike Development SRL a demarat, în urmă cu ceva timp, procedurile în vederea construirii imobilului cu 6 etaje pe bulevardul Mamaia 161, în cest sens elaborând și un PUD, urmând să continue procedurile pentru obținerea autorizației de construire. Iată că, planurile asociaților au fost date peste cap de proprietarul terenului care refuză să-l mai vândă, deși, în 2017, a fost încheiată între părți o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare a terenului.

Concret, prin promisiunea bilaterală Mirela Sanda G. s-a obligat să vândă către Blue Bike Development SRL imobilul situat pe bulevardul Mamaia, compus din teren în suprafață de 486 mp și construcție cu 2 camere, sală și hol, în suprafață de 96 mp. Totodată, proprietarul terenului s-a obligat să transmită către societate și toate drepturile ce decurg din autorizația de construire și certificatul de urbanism care urmau a se emite pe numele său, pentru construcția imobil de cel puțin P+6E, până la data încheierii contractului de vânzare, în formă autentică.

Prețul vânzării a fost stabilit la suma de 426.000 euro, fără TVA, din care societatea a achitat cu titlu de avans, suma de 26.000 euro, echivalentul a 120.463 lei, urmând ca diferența de 400.000 euro să se achite în termen de maxim 2 ani de la data obținerii autorizației de construire, dar nu mai târziu de data de 1 ianuarie 2021.

Tranzacția de vânzare cumpărare a imobilului trebuia finalizată la 1 ianuarie 2020, dar proprietarul terenului s-a sucit

La această dată, respectiv 1 ianuarie 2020, părțile au convenit să se întâlnească în fața notarului pentru finalizarea tranzacției. Numai că, acest lucru nu s-a mai întâmplat, deși proprietarul imobilului a fost notificat în acest sens. În schimb, la începutul lunii februarie a.c., dezvoltatorul imobiliar a fost contactat de fiul proprietarului aducându-i la cunoștință faptul că mama lui nu mai vrea să încheie niciun contract și niciun act adițional, întrucât promisiunea a expirat la data de 1 ianuarie 2020. Mai mult, acesta le-a transmis că nu va returna avansul achitat, neavând nicio obligație în acest sens. Aspect confirmat, ulterior, și de avocatul proprietarului.

Dezvoltatorul imobiliar, considerând că a fost nedreptățit și că proprietarul nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare, a solicitat rezoluțiunea antecontractului, dar și restituirea sumei primite cu titlu de avans și a despăgubirilor de 150.000 euro, pentru prejudiciul creat prin neexecutarea obligației de a încheia contractul de vânzare, după cum a fost stipulat în antecontract.

Proprietara terenului, obligată să restituie avansul și să plătească daune de 150.000 euro

Instanța i-a dat câștig de cauză dezvoltatorului imobiliar, după ce acesta a deschis un litigiul pe rol, și a admis cererea. ”Dispune rezoluţiunea promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare autentificată sub nr. 2634/15.12.2017 la BNP Raşid Geandan. Obligă pârâta la restituirea către reclamantă a avansului în cuantum de 120.463,20 lei, sumă actualizată cu dobânda legală la data plăţii efective. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 150.000 euro, în echivalentul în lei de la data plăţii, cu titlu de daune-interese”, se arată în minuta Tribunalului din 2 februarie a.c. Ce-i drept, decizia nu este definitivă.

SC Blue Bike Development SRL este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre. Firma mai are construcții și în staţiunea Mamaia, dar și în cartierele Baba Novac, Compozitorilor și Faleză Nord.

Caraivan, asociat cu Borcea

Octavian Caraivan a fost asociat cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mumu la toti makkeeeee din acest judet plin de cipanezi
4
0
Eu sug pula lui piticu ciobanu si ma fute in anus de cand eram sageata lui
4
1
asta de firma a facut un bloc de zece etaje pe Bd. Mamaia colt cu Renasterii, fara locuri de parcare si proprietarii apartamentelor isi lasa masinile pe toate trotuarele din zona. Ar trebui sa fie dat el in judecata de Primaria Constanta. Asa ca este foarte bine ce a patit, nici o firma mizerabila ca asta nu mai trebuieste lasata sa construiasca blocuri in Constanta.
9
1
ce poponaarrr. si-a luat-o la mumu din mers
5
0
Mai bine futu-l in gura, vrea sa faca blocuri in cartier de case
7
0
Niste neseriosi. Toate actele le fac prin Geandan notar de 2 lei, ma mir ca a intocmit actele cum trebuie, el si angajatii lui sunt praf. Fratele meu este patit cu el si asociatii lui Caraivan. Noroc ca proastele alea au imperecheat gresit contractele si au putut fi declarate nule. Cat despre asociatii tepari, iti iau ochii cu cladirea, te muti si dupa 3-4 luni incep problemele. Apar vecinii, peretii sunt mega subtiri, pe la rosturi se infiltreaza apa, usile de lux se stramba, renumita mocheta de pe hol incepe sa puta, locul de parcare nu arata ca in poza si nu il mai achizitionezi.....
10
2
ASTA ESTE SUNTEM O TARA VANDUTA TREBUIE SA INTELEGEM
4
2
s-au excrocat. aia l-a muncit si a dat asta spagi si a obtinut toate autorizatiile si acum vinde la altul cu toate autorizatiile. Bulevardul Mamaia a ajuns mahala turceasca de Stambul cu blocuri si bloculete tiganesti machedonesti. Voma
12
3
P cu 6e pe 480mp??? si spatiile verzi, parcarile, unde le fac?? Nu mai spun ca o "promisiune" are si ea o valabilitate, nu e pe viata cum nu e nici casatoria
11
0
Caraivan vrea la Vista. Draq de zdrente si secaturi
11
0
Caraivan si tot neamul vostru de carnivori.
9
2
Madame Guta nu a mai venit de revelion sa semneze contractul, zici ca e dintr un film artistic :D cred ca de fapt a expirat timpul in care trebuia sa primeasca banii de la promitentul cumparator asa ca era normal ca ala sa piarda avansul dat! De cand trebuie sa astepti peste termenul stabilit in promisiunea de vc?
14
0
Hahah. A vrut sa dea teapa, dar a luat teapa. Ce sa i faci ... afaceri cu cap de oaie si iz de branza cu aracet, machedonesti.
25
2
Mafia mache ataca din nou si castiga!
15
3
si d aia nu mai vrea sa vanda. Eu ii dau un milion si fac parcare supraetajata. Si platesc si eventualele daune stabilite de instanta cand va ramane definitiva si executorie.
15
0
piticul gay caraivan..un sugator de pule ,un jeg ordinar si un hotz nenorocit..se prostitua in cur de mic
19
1
sa-i kish in freza si pe bicicleta lor de kkt
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468