REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Care este stilul de viață al pacientului cu angină

Care este stilul de viață al pacientului cu angină

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 1356

Dacă pacientul are simptomele bine ținute sub control și dacă face schimbările necesare pentru a avea un stil de viață sănătos, respectând recomandările medicului și tratamentul, de regulă, acesta poate avea o viață normală, chiar dacă suferă de angină pectorală.

Angină pectorală sau durerea în piept este un semnal de alarmă, care îți indică faptul că ai un risc de a dezvoltă probleme mai grave, precum infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral (AVC). Din fericire, pacienții care își țin această problema sub control, pot duce o viață normală. Pentru a reduce riscul de complicații precum atacul de cord sau AVC-ul, pacientul ar trebui:

- să aibă o dietă echilibrată, specială pentru cardiaci

- să renunțe la alcool

- să renunțe la fumat, dacă este fumător

- să slăbească, dacă este supraponderal.

Pe lângă medicamente și intervenția chirurgicală (dacă este cazul), tratamentul pentru angină stabilă include și numeroase schimbări pe care pacientul trebuie să le includă în stilul sau de viață.

De regulă, pacientul poate "prezice" când va apărea durerea în piept, așa că faptul că reduce efortul fizic pe care îl face, îl ajută pe pacient să țină sub control episoadele de durere în piept. Este important, totodată, că acesta să discute cu medicul despre programul de exerciții fizice permise și despre dietă sănătoasă. Tot medicul îl va ajută pe pacient, în urmă discuțiilor la cabinet, să determine modul în care acesta se va adapta la noul stil de viață, pentru a ține angină sub control, scrie doc.ro.

Importanţa stilului de viață

Anumite modificări făcute în stilul de viață pot ajută la prevenirea episoadelor ulterioare de angină stabilă. Aceste schimbări pot include și faptul că pacientul trebuie să facă mișcare (exerciții fizice simple) în mod regulat și să aleagă o alimentație sănătoasă care este alcătuită din cereale integrale, fructe și legume. Extrem de important este că fumătorii să renunțe la acest viciu.

Aceste măsuri, totodată, pot reduce riscul că pacientul să dezvolte boli cronice (pe termen lung), cum ar fi diabetul zaharat, hipercolesterolemia (valorile mari ale colesterolului) și hipertensiunea arterială. Aceste afecțiuni pot influență angină stabilă și pot duce, în cele din urmă, la o boală coronariana.

Ce schimbări trebuie să faci, dacă ai angină pectorală

În cazul în care durerea ta în piept este una ușoară, modificările pe care le faci de acum înainte în stilul tău de viață pot fi tot ce trebuie să faci. Chiar dacă angină ta este severă, e bine de știut că tot te pot ajută aceste schimbări în stilul de viață. Iată câteva dintre măsurile pe care ți le va recomandă medicul tău să le faci:

În cazul în care fumezi, este extrem de important să te lași de țigări. În plus, evita expunerea la fumatul pasiv.

Dacă eșți supraponderal, discuta cu medicul tău despre opțiunile pe care le ai pentru a-ți reduce greutatea și pentru a scapă de kilograme.

Adopta o dietă sănătoasă, care să aibă cantități limitate de grăsimi săturate (grăsimi "rele"), să conțînă multe surse de cereale integrale și cât mai multe fructe și legume.

Discuta cu medicul tău curant despre ce poți face pentru a începe un antrenament sigur de exerciții fizice, care să nu îți solicite inima prea tare.

Deoarece angină pectorală este adeseori cauzată de efortul fizic, este indicat în cazul acestor pacienți să respecte un ritm constant și să ia pauze pentru a se odihni.

Tratează afecțiunile și alți factori care îți pot crește riscul de angină pectorală, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială și hipercolesterolemia.

Evita mesele copioase care te fac să ai senzația de preaplin.

Să eviți stresul este mai ușor de zis decât de făcut, însă încearcă, pe cât posibil, să găseșți modalități care să te ajute să te relaxezi. Discuta cu medicul tău curant despre tehnicile care te pot ajută să reduci stresul, pentru a-ți menaja inima.

Limitează consumul de alcool la mai puțîn de două băuturi alcoolice (în cazul bărbaților) și la o băutură alcoolică pe zi (sau mai puțîn), în cazul femeilor.

Toate aceste măsuri îți pot reduce riscul unui episod de angină pectorală și îți pot reduce riscul unui infarct miocardic. Discuta cu medicul curant despre posibilitatea de a lua anumite suplimente alimentare, care să contribuie la bună funcționare a muschiului inimii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108