REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Turiștii vor putea face plajă doar pe șezlonguri!

Turiștii vor putea face plajă doar pe șezlonguri!

Replica API 29 mai 2020 | 00:29 5767

Ministrul Economiei Virgil Popescu a anunțat care sunt condițiile pentru deschiderea plajelor, după data de 1 iunie. La plajă se va sta doar pe șezlong, între șezlonguri trebuie păstrată o distanță de cel puțin 2 metri, iar intrarea și ieșirea de pe plajă se va face organizat, în baza unor reguli stabilite de autorități, pentru a nu se crea „busculade”.

„Se revine la circulația liberă a persoanelor în interiorul României. Hotelurile sunt deschise, terasele sunt deschise, plajele sunt deschise, evident trebuie să respectăm niște reguli și la plajă, 2 metri între sezlonguri, plajă numai pe sezlong, tocmai pentru a nu se înghesui lumea, reguli și la ieșire și la intrare, astfel încât să nu se creeze busculade pe plajă. Cred că este un prim pas spre normalitate.”, a declarat Virgil Popescu, la postul B1TV.

Restaurantele nu vor fi deschise de la 1 iunie, urmând să fie evaluată situația din nou, în 15 iunie

„Restaurantele din hoteluri nu se vor redeschide deocamdată. O să discutăm o nouă evaluare în data de 15 iunie și dacă epidemiologii vor spune acest lucru, sigur vom deschide și restaurantele. Nu am pus nicio restricție pentru hoteluri, ele au fost deschise. Nu avem nicio restricție referitoare la capacitatea de cazare”, spune ministrul.

Reguli pentru administratorii de plaje și patronii teraselor

Administratorii de plaje și patronii teraselor trebuie să se asigure că sunt respectate regulile impuse de autorități, în caz contrar ministrul susține că vor fi aplicate sancțiuni.

„Cei care administrează plajele trebuie să se asigure că sezlongurile sunt la distanță corespunzătoare. Proprietarii de terase trebuie să se asigure să nu servească clienții decât dacă respectă condițiile. Sunt convins că la nevoie și ANPC-ul este pregătit și ITM-ul e pregătită și poliția e pregătită, eu sper să nu fie cazul”, a mai declarat ministrul Economiei, scrie digi24.ro.

Ce a spus Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seara noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Măsurile au fost decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern.

Astfel, de la 1 iunie se ridică interdicțiile de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane.

Tot de la 1 iunie se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane.

De la 1 iunie se permite accesul pe plajă al persoanelor, cu condiția să le fie asigurate șezlonguri distanțate la 2 metri, dacă este vorba despre familii diferite.

De la 1 iunie se deschid și terasele, cu distanțare de 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa va fie dor de mine?
0
1
Eu fac plaja pe cearceaf.
3
2
Dreptul omului de a sta pe nisip nu poate nimeni sa-l ia.Titlul este in totalitate opus realitatii,dar nu este prima data. Fiecare om alege daca vrea sa stea sau nu pe sezlong,fara sa i se ingradeasca acest drept.Operatorii sectoarelor de plaja vor trebui sa respecte reglementarile impuse pentru a si putea desfasura activitatea...in rest..totul e cancan
12
0
da, in bulgaria sunt gratis sau cel mult la jumatate de pret fata de anul trecut , la noi vor fi dublu
8
0
...cine semneaza aceasta imbecilitate de articol...nu reiese de nicaieri ca trebuie sa stam obligatoriu pe sezlong...si nu pe nisip...este alegerea fiecaruia...titlul articolului este tendentios ...menit sa produca confuzie...
11
0
Sa imi sugi tu pula ministrul economiei impreuna cu toti avortonii si curvele din pnl
6
3
Foarte bine , futuva in dinti de cacati ajunsi la putere . Bai bulangiilor care conduceti tara asta care se numeste Romania . Daca un sarac , sau unu aruncat de la servici ca pe o masea stricata , ar vrea sa vina la plaja , sau o familie numeroasa care nu-si permit sa plateasca seslonguri . Vreti sa spuneti , belimeati pula cu gura ca nu poate sa vina sa isi intinda cearsafu pe plaja ?
15
1
e mai bine,mai curat,mai ieftin cel putin cu 30%,nu am gipsani sa ma urmareasca,mancarea de cate ori am fost a fost proaspata,oamenii sunt educati si ospitalieri,lumea zambeste,vorbesc si romana,nu maraie cand te razgandesti sa comanzi altceva,abia asteapta sa te faca sa te simti in vacanta,iar la turci e si mai ok,asa ca sa fim sanatosi,alternative sunt.
8
4
eu sunt total de accord cu statul pe sezlong!
2
18
Cand o incepe nebunia oricum nu se mai respecta nimic asa ca nu va mai agitati degeaba ! Punem pariu ca se va tine si Neversea ?
5
1
De unde ati scos-o pe asta cu "DOAR" pe sezlong?? Sunt cumva gratuite?? Sa inteleg ca cei care locuiesc in orasele de la mare si nu isi permit sa plateasca sezlongul,nu vor avea acces la plaja?? De unde ati scos aberatia?? Care lege interzice sa ma duc pe plaja daca nu inchiriez un sezlong?? Asta cu 2m intre sezlonguri este pentru operatorii comerciali care au inchiriat un sector de plaja. Nu mai dezinformati populatia!!
22
0
inchiriaza tu o plaja cu 60mii euro, investeste alti 40mii euro si pune tu 5lei sejlong, vin si eu la tine, multumesc
4
21
Bai romani sarmani, nu va va zice nimeni nimic daca stati pe nisip. Este doar pentru operatorii de plaja sa nu si mai puna sezlongurile ca sardinele n conserva. Dar panica de a "imbogati mafia, respectiv capra vecinului" nu va lasa sa dormiti, saraciilor
7
21
Avocatul Poporului!
11
0
Avocatul Poporului.............
14
0
Nu ma ating de sezlongurile cu jeg si transpiratie de la altul. Prosopul, pe nisip. Ciao!
48
1
Suntem de acord sa facem plaja doar pe sezlonguri, DAR VA RUGAM FRUMOS SA DATI o OUG, IN COLABORARE CU MINISTERUL FINANTELOR, ..SI SA STABILITI UN PRET IMPUS MAXIM PTR UN SEZLONG DE 5 RON.,sa poata sta pe sezlong si saracul si bogatul. Nu sa profite operatorii de plaje si sa puna 50 ron pret sezlong, sa dai zilnic 200 ron daca esti familie 4 persoane, sa imbogatesti mafia. Asa 4 persoane dai 20 ron, pret super ok.. ASTA VA RUGAM DIN SUFLET SA FACETI...CA LA TIGARI ...PRET IMPUS SEZLONG MAXIM 5 RON.. IN CONDITIILE UNUI PRET IMPUS DE 5 RON , TOATA LUMEA ISI PERMITE SA STEA DOAR LA SEZLONG.
28
5
Pentru cei care au descoperit plaja dupa impuscaturi le recomand inclusiv "ministrului turismului" sa stie ca statul pe nisip, si nu in sezloguri este preferabil-SANATOS- pentru cei ce vin la plaja la mare. Cei care folosesc sezlonguri sa citeasca despre cura heliomarina.Nu vii la plaja sa te bronzezi, te poti bronza si la sapat, la strand dar la mare faci bai in mare si te asezi pe prosop-nisip, trebuie sa faci plaja pe nisip. Ordinaria cu sezlonguri au inventat-o micii afaceristi , de la marii excroci care au vazut in Franta sau alte tari unde nisipul plajii este cu PIETRE si stau sezlong.
47
0
Oameni buni, nu va mai certati ! In bunul spirit cu care ne-au obisnuit, conducatorii nostrii, nu stiu sa comunice clar si fara echivoc. Astfel s-a nascut si acesta neintelegere. In comunicate s-a facut referire la sezlonguri, ca si lamurire pentru operatorii de plaje. S-a dorit lamurirea acestora, in vederea modului de amplasare a sezlongurilor pe nisip. Atentie, nu exista referire la obligativitatea cuiva de a inchiria sezlong sau umbrela pe plaja ! Confuzia aceasta este una din multele raspandite in aceasta perioada, datorita comunicarii oficiale ambigue !
25
0
Daca merg de dimineata pe plaja la 3 papuci o sa stea politia sa ma retina sa intru pe plaja pe motiv ca nu si-au deschis sandramaua aia cu sezlonguri?
28
1
PNLule la faza cu obligativitatea sezlongurilor te-ai mai racorit de niste voturi ale localnicilor de pe litoral,coroborat cu ideea prefectului de carantinare tot pe litoral te-ai scos la votare.Daca vin cu sezlongul propriu pliabil ce faci?Solicitati toti bon FISCAL stampilat de nu telefon la ANAF,OPC.
26
1
Sezlongurile sunt cu plata. Sa inteleg ca obliga turistii sa plateasca pentru un serviciu a unor firme private ? Asta se numeste abuz in serviciu public al unui inalt functionar! E prost Orban rau de tot !
50
2
Natie de cretini..pentru cei care considera ca au primit drept la 4 m de plaja prin nastere GRATIS, si vor sa se bucure de nisip ..pot sa o faca pe plaja de la Tuzla sau Eforie Sud...
7
23
Prin jegurile de sezlonguri care vad ca plac foarte mult marilor patroni de turism nu e numai covidu, mai sunt si alte boli care se pot transmite. Problema e ca au gasit o formula de a pune stapanire pe plaja si de a obtine bani din nimic cu ele. Cica PNL si ai lui erau pentru altfel de afaceri nu asa cum fac baietii astia din "turism". M-am lamurit. Noroc ca ma pis pe ele de plaje jegoase ocupate de dornici de imbogatire doar cu niste umbrelute si sezlonguri. Nu am nevoie de serviciile lor. Ele sunt bagate cu forta ca cica administreaza ei plaja. Imbogatire usoara tolerata de statul roman.
43
3
Deci fiti atenti, in loc sa interzica sezlongurile, ca-s sursa de transmitere a bolii, guvernul meu te obliga sa marci banul la mine. Asa iohanus tata, sa-i muim pe romani, asta-i romania lucrului bine facut.
49
3
In completare: aia care ii insulta aiurea pe cei care vor sa stea pe nisip ca sunt saraci si nu-si permit - boilor, nu e vorba de banii pe care ii luati din buzunarul omului ci de faptul ca lumea civilizata vrea sa se bucure de nisipul cald si binefacator si refuza fitele ieftine de cocalari care-si pun cururile imputite in baldachin, pe plaja.
50
3
Eu, de fel, nu prea injur. Dar, daca astia fac jocurile bisnitarilor de sezlonguri infecte, imi bag pula in neamul lor de jeguri! Nenorociti care au facut legi de cacat, cum e aia care le permite sa ocupe 70% din plaja de nisip cu plastice si scanduri! Tara de hoti, spagari si hrapareti....bleah...
52
1
Aveti grija ca pe seslong se lipeste covid-ul si se transmite, vara asta fara seslonguri daca nu vreti sa muriti !
40
0
Bai Gigi si zici ca pe nisip e mai bn ha ha ha fomistule
1
38
In rasa matii de cretin, si crezi ca virusul nu trece prin prosop sau cearceaf ?! Fmmmm
24
1
A uitat sa specifice clar. Doar pe sezlonguri makidonesti smenare.
34
1
Bai saracule, la plaja vii oricum cu prosopul tau si il pui peste saltea. Daca bugetul nu-ti permite un prosop ia-ti cearsaful de pe pat sau daca nu ai nici cearsaf stai acasa!
1
53
Prostane ce-ai zice sa vina fiecare cu sezlongul lui? La asta nu te-ai gandit, a$a-i ??? Marshh cu ideile tale. Ai sa ne swgy din picioare
24
6
Sunt multe plaje frumoase si curate, vom face o selectie mai riguroasa si in acelasi timp vom cere sa se dezinfecteze saltelele in fata noastra. Avem nevoie de vitamina D
6
18
Cum kkt sa stai pe jegurile alea de sezlonguri. Chiar credeti ca astia de pe plaja o sa stea sa dezinfecteze pernele alea dupa fiecare client? E o sursa de contaminare! Mai bine stau pe prosopul meu curat, nu pe sezloangele alea jegoase si infectate!
65
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108