REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Care sunt elevii care merg la școală de luni?

Care sunt elevii care merg la școală de luni?

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 1277

Sorin Cîmpeanu și Alexandru Rafila au explicat modul în care școlile vor funcționa de azi înainte, în contextul creșterii alarmante a cazurilor COVID.

„Sunt schimbări importante în strategia privind modul de funcționare al școlilor din România și a grădinițelor.

Ne-am decuplat atât de rata de incidență a infectărilor cat și de rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rată de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 5 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie profesională vaccinată, mult peste 70 la sută. La acest nivel de vaccinare în școli a contribuit și introducerea a acestui parametru.

În prezent, dată fiind specificitatea varianta Omicron, s-a propus, s-a explicat și s-a analizat în profunzime schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre școlile județele României în prezent. Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu.

Acesta a precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.

„Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, citează antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108