REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Carmen Dan, măsuri de URGENȚĂ după alerta meteorologilor. Ce le recomandă românilor

Carmen Dan, măsuri de URGENȚĂ după alerta meteorologilor. Ce le recomandă românilor

Replica API 19 martie 2018 | 14:33 342

Carmen Dan, sursa foto activenews.ro

În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

Menționăm că astăzi, între orele 08.00 – 23.00, este în vigoare o atenționare de Cod galben pentru ploi, lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului, răcire accentuată în aproape toate zonele țării. De asemenea, până luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de râuri din județele: Arad, Alba, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj, Sibiu și Satu Mare.

La nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizează permanent situația din teren pentru a se putea decide în cel mai scurt timp alocarea de resurse și mijloace tehnice suplimentare în zonele unde se înregistrează situații de urgență.

Potrivit centralizării realizate în această dimineață, în urma ploilor de săptămâna trecută se mai înregistrează încă efecte în 53 de localități din 20 județe ale țării.

O situație distinctă a apărut în judeţul Dâmboviţa, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m. aceasta a afectat un număr de 11 gospodării, scrie stiripesurse.

În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate 3 familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.

Alunecarea de teren este monitorizată de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca mâine în zona afectată să sosească și specialiști care să decidă măsurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare.

Recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra prognozei meteo, să respecte indicațiile transmise la radio sau televizor de autorităţi și dacă circulă în zonele unde sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare să aibă autoturismele echipate corespunzător.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai rau la capitolul gramatica " pareti a fi "
0
0
in ce calitate dai tu, analfabeto si agramato, sfaturi, stii sa le citesti?, nu iti este rusine, stii cine esti, cum si in ce imprejurari ai fost catapultata pe un asemenea post, palaria iti este non sto cazuta peste ochi, dat fiind ca este prea mare ptr capacitatea ta intelectuala. Esti mandra, amvazut ca te-ai implicat si la inundatii, dar nu oricum, ca si cum nu ai fi fost recunoscuta, ai purtat o tinuta cu inscriptia numelui tau, fudulie mare- pentru asta ai sa ramai vesnic in amintirea noastra-realizari zero barat. Penalul draknea poate fii mandru de tine, cred ca ai realizat, este recipr
2
0
...1..2..3..dar si voi..dragutilor, pareti a fii niste persoane care fac dragoste singure in baie...
0
0
Credeti ca va lasa Dragnea sa-i calariti amanta parasuta ?
3
0
Are dreptate Cristi fa tarfo...
3
0
Du-te fa in pula noastra de tarfa......
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920