REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Carne alterată în magazinele din Constanţa! Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii

Carne alterată în magazinele din Constanţa! Procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii

Replica API 12 martie 2014 | 00:00 120

Carne alterată "băgată pe gât" consumatorilor sub diferite forme. În cazul în care aspectul sau mirosul deveneau prea evidente, se trecea la următorul pas: carnea era procesată. Cam aceste obiceiuri se instalaseră în ţară, implicit şi în Constanţa, care reprezentau o reală afacere pentru indivizii ce conduceau "acţiunea". Oamenii legii au intrat pe fir, iar în cursul zilei de miercuri, 12 martie, mai multe percheziţii au avut loc. Carnea alterată era importată din Uniunea Europeană şi apoi vândută în magazinele mari din România, sau era procesată şi comercializată în fast-food-uri. Un inspector vamal şi un inspector OPC au fost reţinuţi de Poliţie pentru cercetări. De cealaltă parte, ministrul Agriculturii a menţionat că este puţin probabil ca marfa să fi fost pusă spre vânzare.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat miercuri, întrebat despre gruparea care ar fi comercializat produse din carne alterată, că s-au identificat unele cantităţi, care s-ar putea să provină din zona de evaziune fiscală, precizând că este puţin probabil ca marfa să fi ajuns la vânzare. "Este puţin probabil ca marfa să fi ajuns să fie pusă în vânzare. Se desfăşoară deja o acţiune a Direcţiei Antifraudă. S-au identificat anumite cantităţi. Probabil că provine din zona de evaziune fiscală şi controalele au fost eludate. Evaziunea fiscală pe zona de carne, pe zona de importuri, s-a redus în ultimul timp. Aveam un procent de peste 50% în anul 2012, iar acum este de 30-40%, dar încă foarte ridicat. Este un semn însă că instituţiile care se ocupă îi fac datoria", a spus ministrul Daniel Constantin. Însă, anchetatorii au făcut percheziţii, miercuri, la peste 100 de adrese, printre care şi în Constanţa, la mijloc fiind vorba de o reţea ai cărei membri sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce ar fi livrat în magazine tone de produse din carne alterată, producând un prejudiciu de aproximativ 15 milioane de euro. Menţionăm că percheziţiile sunt făcute de procurorii DIICOT. De asemenea, angajaţi de la Direcţia Vămilor şi Protecţia Consumatorilor sunt suspectaţi că au sprijinit gruparea infracţională. Carnea era adusă din străinătate şi vândută la noi, fără a fi declarată, iar în cazul în care carne expira, era procesată.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108