Carnea de porc domină topul importurilor
Carnea de porc domină topul importurilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCarnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2013, relevă analiza schimburilor comerciale cu produse agroalimentare, anunţă capital.ro. În 10 luni, valoarea importurilor de carne de porc a depăşit 231,4 milioane de euro, comparativ cu cele 215,3 milioane de euro cheltuite în perioada similară din 2013. Embargoul rusesc impus produselor agroalimentare din UE a afectat semnificativ producătorii români din sectorul cărnii de porc prin faptul că produsele din statele europene dezvoltate, care exportau în Rusia, intră pe piaţa românească cu preţ de dumping şi aduc acestora grave pierderi financiare. Fermierii români au înregistrat pierderi de 100 de milioane de euro numai în ultimele şase luni pentru că sunt nevoiţi să vândă sub preţul de cost, potrivit europarlamentarului Laurenţiu Rebega. Conform datelor INS, în anul 2013, în gospodării şi în unităţile specializate au fost tăiaţi în total 4.876.000 de porci, din care o treime sunt sacrificaţi în ultima lună a anului.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News