REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Caroliştii, alături de cei mai mici francofoni

Caroliştii, alături de cei mai mici francofoni

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 165

Asociația Profesorilor Francofoni, filiala Constanța și Colegiul Comercial „Carol I” au inaugurat, vineri, 22 martie 2019, la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, în Săptămîna Francofoniei, un proiect de valorizare a bunelor practici în domeniul învățării limbii franceze Le Français pour réussir.

La inițiativa prof. Elena Roadideal, alături de prof . Camelia Adriana Țuglea elevii de liceu au realizat semne de carte cu mesaje în limba franceză adecvate vârstei de 7-8 ani și le-au oferit școlarilor de clasa I a de la Școala Gimnazială „Nicolae Tonitza”. Profesoara lor, Ruxandra Cristea, sprijinită de echipa managerială, de învățătoare și de părinți, a reușit să-i motiveze şi să-i atragă spre studiul limbii franceze pe cei mici de la clasa pregătitoare și de la clasa I. Astfel, grupul de eleve francofone de la Colegiul „Carol I” însoțit de prof. Mihaela Postelnicu, responsabila filialei ARPF Constanța împreună cu lectorul francez de la Universitatea „Ovidius”, Solène Galli, au participat la o lecție surpriză pentru cei mici, prin care au putut vedea cât de mult iubesc ei limba franceză.

Micii francofoni au fost foarte dezinvolți și încântați de prezența oaspeților pe care au știut să-i surprindă într-un mod plăcut prin cunoștințele lor. De aceea ei vor fi invitați speciali la Spectacolul francofoniei devenit tradițional în luna martie, eveniment al liceelor tehnologice din Constanţa, care va fi gazduit, ca de obicei, de Colegiul Comercial „Carol I”.

«A fost multă energie pozitivă, i-am învățat cântecelul și am cântat cu ei. Le-am împărțit semne de carte și bomboane. A fost și Solène care le-a spus o poezie și ei au repetat-o. Au prins totul din mers. O clasă foarte bună și se pricep la franceză. Sunt copii dezinvolți. Ba chiar ne-au recitat și poezii, ne-au cântat cântecele lor și au dansat. Ne-am simțit super! » Iată ce a declarat Corina Mircioiu, elevă în clasa a XII-a D la Colegiul Comercial „Carol I”.

Activitățile caroliștilor, dedicate Zilelor Francofoniei vor continua săptamâna viitoare cu o întâlnire cu Solène Galli, o expoziție de desene cu tema Monuments francophones și cu spectacolul « En français, s’ il vous plaît » unde vor participa alături de câteva licee tehnologice și invitați surpriză .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108