REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Casa D'Italia, fostul consulat-monument transformat în "casa groazei", E DE VÂNZARE!

Casa D'Italia, fostul consulat-monument transformat în "casa groazei", E DE VÂNZARE!

Replica API 22 aprilie 2017 | 01:25 1074

Fostul consulat al Italiei la Constanţa nu mai există din 1948. Dovada că acest consulat a existat o reprezintă Casa D'Italia, o construcţie frumoasă, însă lăsată de izbelişte, iar în ultimii ani- locuită de "chiriaşi" abuzivi. Emblematicul imobil este însă proprietatea statului italian. Chiar dacă un consulat al Italiei nu a mai existat la Constanţa, ci doar un consul onorific, clădirea a continuat să fie proprietatea Ambasadei Italia în România. Cum până în prezent nu s-a reuşit rezolvarea problemei ce ţine de întreţinerea şi reparaţii curente la imobil, Ambasada Italiei a decis scoaterea lui la licitaţie. alături de această clădire, statul italian mai vinde în România şi alte câteva clădiri foste sedii consulare. Preţul clădirii de la Constanţa, Casa D'Italia, situat pe bulevardul Mamaia, porneşte de la 500 de mii de euro.

Amintim că această clădire a fost în centrul atenţiei în ultimii ani din cauza ţiganilor care o ocupau abuziv, care făceau mizerie şi scandal şi care, potrivit consulului onorific al Italiei la Constanţa, Adrian Bavaru, au furat tot ce se putea fura din interior dar nu numai. Încă de acum 3 ani, Bavaru susţinea că a transmis ambasadorului Italiei în România că cea mai bună soluţie ar fi vânzarea imobilului, întrucât întreţinerea lui este costisitoare, iar oamenii de afaceri italieni nu reuşesc să acorde sprijin în acest sens, însă la acel moment răspunsul a fost negativ.

R.C.

DETALIILE DEZASTRULUI FĂCUT DE "CHIRIAŞII" ABUZIVI AICI:

http://www.replicaonline.ro/dupa-ce-tiganii-l-au-ocupat-abuziv-consulatul-onorific-al-italiei-a-ajuns-o-cocina-77665/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot ce e de srar adica a nostru a cetatenilor,e de vanzare. Primaria vinde tot fara sa ne intrebe. Atunci cine trebuie arsi pe rug?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108