REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Casa de Cultură a Sindicatelor îşi repară acoperişul pe forţe proprii

Casa de Cultură a Sindicatelor îşi repară acoperişul pe forţe proprii

Replica API 26 mai 2012 | 00:00 203

Investiţii în clădirea care găzduieşte manifestări cultural-artistice, dar şi politice

Investiţii în clădirea care găzduieşte manifestări cultural-artistice, dar şi politice

Spectacole, mari artişti şi public interesat. Cam aceasta este situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Însă, cu timpul, bătrâna clădire a început să dea semne de oboseală, o renovare fiind mai mult decât necesară. Cum fondurile alocate lipsesc cu desăvârşire, în vară se va începe înlocuirea unei porţiuni din acoperiş, urmând să se umble, mai apoi, şi la partea de sunet din sala mare de spectacole.

Casa de Cultură a Sindicatelor se pregăteşte să intre în renovări. Întrucât construcţia datează din 1983, deteriorările nu au întârziat să apară. Potrivit directorului Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu, multe ar trebui schimbate sau renovate însă nu există fonduri. Aşadar, pe lista priorităţilor, şi în funcţie de buget, este trecută înlocuirea unei porţiuni de acoperiş, lucrări care vor demara în această vară, în iulie sau august. "Multe sunt de făcut, dar nu sunt bani. Cea mai urgentă este înlocuirea acoperişului, a unei porţiuni din el care a rămas neschimbată la ultima noastră lucrare, de acum 6 - 7 ani, când au fost incluşi vreo 2.000 de metri. Acum mai am vreo 500 de metri. Încă nu este în pericol, dar trebuie schimbată. Nu îl peticesc, îmi place să fac treabă bună", a declarat, pentru "Replica", Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa. Potrivit acestuia, suma care trebuie investită pentru porţiunea de acoperiş se ridică undeva la 200 de milioane lei vechi, sumă mare având în vedere că este realizată din fonduri proprii. Chiar dacă veniturile sunt mici şi necesităţile mari, Gheorghe Ungureanu spune că nu a rămas niciodată în urmă cu salariile celor 13 angajaţi. "Când o să ajung în situaţia asta, îmi dau demisia. Nu pot să concep aşa ceva!", a spus el. Pe lângă salarii, mai sunt şi cheltuielile de întreţinere, destul de mari pe timpul iernii, care fac o gaură destul de uriaşă în buget. "Veniturile îmi acoperă cheltuielile, atât. Plătesc fondul de salarii, apoi am avut facturi de 300 de milioane numai la energia electrică, 300 de milioane energie termică. Asta pe timpul iernii. Acum mă bucur că vine vara şi mai scădem din aceste facturi. Dar este greu, foarte greu. Nimeni nu se implică, nici statul şi nici sindicatele", a mai spus Ungureanu. Ultima realizare a Casei de Cultură este reprezentată de schimbarea unui proiector, prin ajutorul unor sponsorizări. "Chiar luna trecută am reuşit marea performanţă să achiziţionez un proiector. Dar unul bun, în valoare de 6.000 de lei. Şi asta datorită unui sponsor care a dorit să rămână anonim", spune Gheorghe Ungureanu. Pe lista de priorităţi ar mai trebui trecute şi aparatura de sunet, care este foarte veche, reabilitarea pereţilor, cât şi altele însă este foarte dificil de realizat întrucât fondurile lipsesc. Totuşi, o bucurie nemărginită se poate observa în ochii directorului când vorbeşte de oamenii care vin la spectacole: "Mă bucur că publicul constănţean încă este interesat şi vine la spectacole. Mă bucură nespus acest lucru", spune directorul Casei de Cultură.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108