REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Castrarea chimică ar putea fi aplicată pedofililor şi violatorilor recidivişti

Castrarea chimică ar putea fi aplicată pedofililor şi violatorilor recidivişti

Replica API 28 iunie 2013 | 00:00 157

Propunerea unui senator PPDD, alături de Rogojan şi Firea

Propunerea unui senator PPDD, alături de Rogojan şi Firea

Senatorii Marian Vasiliev, Ciprian Rogojan, Gabriela Firea au iniţiat un proiect legislativ care vizează protecţia copiilor. Este vorba despre actualizarea legii prin care sunt pedepsiţi pedepsiţi pedofilii prin castrare chimică. Acest subiect a fost dezbătut public, luni, discuţii la care au participat toate ONG-urile, reprezentanţi ai mai multor ministere, reprezentanţii bisericii şi a tuturor cultelor, cât şi avocaţi Aproape toţi au fost de acord cu castrarea pedofililor. Marian Vasiliev a organizat, joi, conferinţă de presă pentru a oferi mai multe detalii despre acest subiect.

"A fost o dezbatere foarte interesantă. Am fost plăcut surprins de interesul pentru acest subiect. În ţările occidentale se consideră pedofilie în condiţiile în care victima are până în 15 ani, iar făptuitorul peste 20 de ani. Aceasta este procedura propusă şi lal noi. În Uniunea Europeană, Polonia a implementat această lege în 2011, la fel şi Estonia. Rusia şi Republica Moldova, chiar dacă nu sunt ţări din UE, Olanda, Marea Britanie, Franţa, Suedia, Danemarca au această prevedere legală cu caracter de voluntariat", a spus Marian Vsiliev, senator PP-DD. În ce condiţii va fi supus un pedofil la castrarea chimică? Nu este vorba despre o operaţie, ci despre un tratament. "90 % dintre făptuitori recunosc că au o problemă, o tulburare psihică. Atunci unii vor să scape de această problemă. I se diminuează pedeapsa cu închisoarea cu doi, trei ani, existând posbililitatea să-şi ducă pedeapsa la bun sfârşit în libertate. În cazul ăsta, rişti recidiva. Ei bine, el va fi supus unui tratament hormonal reversibil după eliberare. Practic, acest tratament face parte din pedeapsă şi va hotărî instanţa cât va trebui să-l urmeze. Când încetează tratamentul, efectele, după o anumită perioadă, încetează. Tratamentul nu depăşte 150 de euro, plus consilierea psihologică. Un deţinut costă 700 de euro. Va fi o comisie administrativă care se va ocupa de acest tratament. Dacă nu va veni, va reveni la închisoare fără drept de eliberare. Această metodă ar putea fi aplicată şi violatorilor recidivişti", a explicat parlamentarul. Şi Biserica a îmbrăţişat acest proiect legislativ. "Biserica a fost de acord. Sincer, ne era teamă. Dacă se opunea, era o mare problemă. Este nevoie de sprijinul Bisericii", a mai spus Vasiliev. Parlamentarul este de părere că acest program ar degreva cheltuielile în penitenciare. "Am putea degreva cheltuielile, ar duce la aerisierea închisorilor, pentru că sunt supra-populate, pentru că, în momentul ăsta, în sistemul penitenciar sunt 6.000 de deţinuţi pentru pedofilie sau viol", a mai spus Vasiliev. Acesta a vorbit în cadrul conferinţei şi despre noua sa iniţiativă legislativă. De data aceasta, cei vizaţi sunt agenţii economici care comit infracţiuni. "Cei care comit infracţiuni economice să nu mai fie condamnaţi la închisoare şi statul să-şi recupereze prejudiciul într-un cuantum dublu şi să li se interzică pe o perioadă de 10 ani, dreptul de a gestiona firme, de a fi acţionar. Nu e normal să-i trimiţi în puşcărie şi să nu recuperezi banii. Cel care a comis infracţiunea, nu trebuie izolat pentru că nu este pericol public. Să plătească pentru ceea ce a făcut. Colegii au spus că este bună ideea, în felul acesta avem în închisoare doar pe cei care trebuiesc izolaţi", a precizat senatorul PP-DD.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108