REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cât costă şi când va avea loc inaugurarea iluminatului de sărbători

Cât costă şi când va avea loc inaugurarea iluminatului de sărbători

Replica API 26 noiembrie 2013 | 00:00 170

Clopoţei de închiriat

Clopoţei de închiriat

Pregătirile pentru amenajarea iluminatului urban pe timpul sărbătorilor de iarnă sunt în toi şi autorităţile se calcă în picioare să fie în graficul trasat de primarul Constanţei, Radu Mazăre. Constănţenii nu vor avea parte de spectacol impresionant de lumini pe străzi, în luna decembrie, din cauza bugetului auster, invocat de edil. Totuşi, steluţe colorate şi brăduţi nu vor lipsi de pe arterele principale ale oraşului, mare parte a acestora fiind deja amplasate, în special pe bulevardul Tomis. Şeful Serviciului Drumuri şi Iluminat Public (SDIP), din cadrul Primăriei Constanţa, Mihaela Pătruţoiu, susţine că, anul acesta, iluminatul de sărbători va fi mai bine pus la punct, decât în sezonul precedent. "Iluminatul caracteristic perioadei de iarnă este amplasat în Constanţa pe mai multe artere. Brăduleţi pe bulevardul Tomis, de la Mamaia, până la intersecţia cu bulevardul Ferdinand şi de la Ferdinand până la statuia lupoaicei, cu steluţe. Şi pe Ferdinand va fi iluminat, până la strada Mihai Viteazu. În alte zone, avem intrările în oraş, dinspre Mangalia, dinspre Valu lui Traian şi dinspre Ovidiu. Sunt puţin mai multe astfel de beculeţe decât anul trecut. Am avut în vedere sensurile giratorii, sunt nouă astfel de sensuri în oraş şi trei intersecţii mai mari: la Casa de Cultură, la Dacia şi la Delfinariu", a declarat, pentru "Replica", Mihaela Pătruţoiu.

Primăria închiriază becuri: "E mai rentabil"

În ceea ce priveşte fondurile alocate iluminatului de sărbători, Pătruţoiu a confirmat bugetul strâns cu cureaua, invocat de Radu Mazăre, cât şi faptul că Primăria a renunţat la deţinerea unor astfel de luminiţe şi preferă să le închirieze, potrivit informaţiilor furnizate pentru "Replica": "Am reuşit să punem de un minim de 310.000 de lei, cu tot cu închiriat, că noi nu mai avem luminiţe. Nici nu rentează, pentru că vorbim de montat, de demontat, punerea sub tensiune". Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, startul oficial al iluminatului de sărbători este 1 decembrie, cu mult înainte faţă de alte oraşe. De exemplu, în Bucureşti, va avea loc pe 6 decembrie. Inaugurarea de la Constanţa este confirmată şi de viceprimarul Decebal Făgădău, cât şi de SDIP, care depune toate eforturile să intre "în graficul" primarului Mazăre: "Domnul nostru primar ar vrea pe 1 decembrie, însă termenul nostru de montare este mai lung un pic, până pe 2-3 decembrie. Sperăm să intrăm în grafic. Dacă domnul primar a zis să pornim pe 1 decembrie, atunci pornim, că nu avem încotro, nu?", a punctat Pătruţoiu. La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local, Radu Mazăre declara că banii trebuie chivernisiţi, prin urmare, nu se vor arunca sume uriaşe pentru împodobirea oraşului. Mazăre a explicat că banii sunt puţini, motiv pentru care sunt folosiţi cu moderaţie. Tot el a precizat că preferă să dea cadouri copiilor, să dea subvenţii la cădură şi nu să investească fără rost în acest iluminat de sărbători. Dar asta nu înseamnă că va lipsi cu desăvârşire.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108