REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cât mai au de așteptat recenzorii pentru banii munciți?

Cât mai au de așteptat recenzorii pentru banii munciți?

Replica API 10 septembrie 2022 | 00:00 1418

La mai bine de o lună după terminarea recensământului populației și a locuințelor, recenzorii, cei care s-au ocupat de colectarea datelor din teren, încă își așteaptă bani. Cu toate că s-a zvonit că la începutul lunii septembrie, banii pentru munca depusă a recenzorilor, vor fi distribuiți, pe 5 septembrie a fost dată o Hotărâre de Guvern, în privința acestora, fiind în dezbare publică până pe 16 septembrie.

Recensământul populației și a locuințelor s-a încheiat pe 31 iulie, urmat de o perioadă de câteva zile pentru aprobarea chestionarelor făcute de recenzori, în vederea stabilirii plății acestora. Cu toate că au fost informați că în cel mai scurt timp posibil vor primii banii pentru activitatea prestată, recenzorii așteaptă de mai bine de o lună banii, și mai au de așteptat cel puțin până pe 17 septembrie.

Ce spune Hotărârea de Guvern despre banii recenzorilor?

Conform Hotărârii de Guvern, privind repartizarea pe unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale în vederea efectuării plăților către personalul de recensământ. Până pe data de 16 septembrie, se așteaptă propunerile, sugestiile sau opiniile pe marginea proiectului de act normativ.

Câți bani trebuie să distribuie Guvernul României către recenzori?

Conform articolului 1, din Hotărârea de Guvern, ”Se aprobă repartizarea pe unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în limita a 192.000 mii lei.”, se arată în hotărârea prezentată de Guvernul României.

La nivel municipiului Constanța, în cadrul aceluiași document publicat de către Guvernul României, sume la defalcată din TVA este de 1 383 454 lei. La nivel întregului județ, suma defalcată din TVA este de 4 603 962 lei.

Recenzorii, tot mai indignați de întârzierea plății

Recenzorii așteaptă plățile de câteva săptămâni bune, cu toate că, recensământul populației și al locuințelor s-a încheiat pe 31 iulie. Un recenzor din municipiul Constanța a declarat pentru Replica: ”Ne-au zis că banii îi vom primi la începutul lunii septembrie. Acum am văzut că au făcut o dezbatere publică, deci până pe 16 septembrie nu vom vedea banii. La ce bun această dezbatere publică? Scrie în acea hotărâre că așteaptă opinii și propuneri. Pentru ce? Am semnat un contract, trebuie respectat. Propuneri la ce? Dacă ne luăm banii sau nu? Ei cred că am făcut asta din plăcere? Sunt unele persoane care aveau și un alt job, eu aveam facultate, și după cursuri mergeam din poartă în poartă, până la 8-9 seara, dădeam de tot felul de oameni. Bine că ne-am tehnologizat, facem recensământul pe tabletă, da așteptăm după bani atâta timp... E foarte trist, și agasant deja.”, a declarat pentru Replica de Constanța, un recenzor indignat. Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de steaua voastra, poolea Spatarul o sa mai puna botul la vrajelile voastre. Recesamantul s-a facut, ca sa iasa cati mai multa populatie, sa justifice locurile din parlament.
0
0
guvernul nu are bani decatpentru pensii speciale si pentru asistatii lenesi Data viitore trebuie lasati sa se descurce singuri
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212