REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CÂTĂ NESIMŢIRE! O VIDANJĂ, GOLITĂ în lacul din SATURN!

CÂTĂ NESIMŢIRE! O VIDANJĂ, GOLITĂ în lacul din SATURN!

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 862

Imagini dezolante! O vidanjă a fost surprinsă, de data recentă, în timp ce era golită în lacul din Saturn! Trecătorii au precizat că venea din zona Biobază, de pe un teren plin de deşeuri. Aceştia au imortalizat momentul, iar Garda de Mediu s-a sesizat în acest caz, urmând să ia măsurile ce se impun!

Legislația privind poluarea apelor în România este una destul de drastică, cei care săvârșesc această infracțiune putând face ani grei de închisoare. Astfel , conform legii 310/2004 ”constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel care conţin substanţe, bacterii sau microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul înconjurător, producţia agricolă sau industrială ori fondul piscicol”. Săvârşirea din culpă a acestor infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 300 de milioane la 500 de milioane de lei.

Cel care a decis să deverseze conținutul vidanjei în lacul din stațiunea Saturn probabil că nu știa ce riscă, altfel s-ar fi gândit de două ori înainte să săvârșească această faptă. Se pare că deja poluarea acestui lac a devenit o obișnuință, după cum ne-au semnalat câțiva localnici. “Nu știam de situația aceasta, vom trimite o echipă pentru a verifica și vom reveni cu un răspuns”, a declarat, pentru Replica, Adina Staicu, din partea Gărzii de Mediu.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fratilor Ceausescu vroia sa faca cel mai mare centru de recuperare cu namolul din balta si voi il infectati .Pacat mare pacat.
1
1
Am gresit da ne iarta nasul ca nu e prima data boss
0
0
Omul e smecher nu mai faceti atata gargara ca oricum nu o sa pateasca nimic.
0
0
daca omul lua apa din lac ? daca este invers si deversa nasol pentru el.
0
0
Vidanja psd ului.trimisa de antena 3 si rtv pt telespectatorii si sustinatorii acestor 3 gunoaie ale societatii.psd a3 si rtv.
6
0
Sugue ca soferul nu a actionat asa de capul lui si a avut girul sefului sau.
4
0
sa i se dea o pedeapsa maxima cu inchisoarea
5
0
O vidanja poate si absorbi nu doar deverseaza,a luat apa ptr constructii,stiti cat e metru cub de apa la Mangalia?!
6
4
N-o sa pateasca nimic, n-are camera omologata.....
5
1
Ca sa fii exceptat,persoanele de fata se exclud.Si are dreptate cel de la 8:18, incepand de la scuipatul pe strada.si iata pana la deversari in ape si aruncatul gunoaielor pe camp ce inseamna ca suntem civilizati? Sa vii cu vidanja si sa o deversezi in lac fara pic de retinere inseamna ca esti un jeg de om.Acasa la el gunoiul si deseurile le arunca la intamplare?
10
0
Exceptandu-te pe tine,nu?
2
4
Niste nemernici care ar trebui inchisi in regim de urgenta.
11
0
cea mai jegoasa si nesimtita rasa de pe pamant!
17
0
da groapa de gunoi la herghelie nu o vedeti? Dar deversarile direct in mare la capmaurora?mergeti pe dig sa auziti cum se scurg apele de la wc vara in mare! dar deversarile 2mai,golf nudiste,la bouarul alaminterlop care a murit inecat,calin,alea nu le vedeti? in afara de spaga mai faceti ceva,astia de la asa zisul mediu? daca amintim pokuarike facute de coreenii de la daewoo,ex dmhi,in zona portuara,o sa ziceti cava injur.
18
0
este a fratilor burlacu cei care fac lucrari cu primaria si au firma de transport au masinile cu nr NST sunt fini nehalitului de ionescu DYP
5
0
CAND EI VORBESC DE BANII VECHI, DE-A CUM PESTE 10 ANI
12
3
Iar replica inca nu are curaj sa publice numerele de inmatriculare....
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108