REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CATASTROFĂ ecologică! Vladimir Putin a declarat STAREA DE URGENȚĂ

CATASTROFĂ ecologică! Vladimir Putin a declarat STAREA DE URGENȚĂ

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1934

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat stare de urgenţă după ce 20.000 de tone de petrol au ajuns într-un râu în zona Cercului Arctic, relatează BBC preluat de news.ro/ Deversarea a avut loc după ce un rezervor de carburant de la o centrală din apropiere de Norilsk a colapsat vineri.

Putin s-a arătat nemulţumit după ce a aflat că oficialii ştiu despre incident doar de două zile.

Centrala este deţinută de o subsidiară a Norilsk Nickel, principalul producător mondial de nichel şi paladiu.

Miercuri, într-o conferinţă televizată, Putin l-a criticat pe şeful companiei referitor la proptitudinea cu care a răspuns.

„De ce agenţiile guvernamentale au aflat de asta la două zile după ce s-a întâmplat? Vom afla despre situaţiile de urgenţă de pe reţelele de socializare?”, i s-a adresat el lui Sergei Lipin, şeful subsidiarei.

Guvernatorul regiunii, Alexander Uss, i-a spus înainte preşedintelui că a aflat despre deversare duminică, după ce au apărut „informaţii alarmante în social media”.

Putin a ordonat o anchetă privind accidentul, iar un manager al centralei a fost reţinut.

Reprezentanţii Norilsk Nickel au transmis într-un comunicat că incidentul a fost raportat „rapid şi corespunzător”.

Accidentul a avut loc după ce pilonii care susţin rezervorul au început să se scufunde. Întreaga zonă este construită pe permafrost, care a început să se topească având în vedere modificarea climei.

Petrolul s-a scurs pe 12 kilometri, colorând în roşu unele porţiuni ale râului Ambarnaya.

În această stare de urgenţă vor fi trimise forţe suplimentare pentru a contribui la operaţiunea de curăţare.

Acesta este considerat al doilea cel mai important accident din istoria modernă a Rusiei, din punct de vedere al volumului deversat, potrivit unui expert de la World Wildlife Fund. A fost contaminată o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi.

Nu este prima dată când Norilsk Nickel a fost implicată în deversări de petrol. În 2016, a recunoscut că un accident la una dintre uzinele sale a făcut ca un râu din apropiere să devină roşu, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partial ai dreptate ma felyx,pentru ca fosta U.R.S.S.si Rusia de astazi este o tara inchisa care nu doar ca a acoperit unele dezastre ecologice dar a si negat impotriva evidentei,explozia atomica de la Cernobal din aprilie 1986 este cel mai cunoscut caz pentru ca atunci i-a dat de gol norul atomic care a iesti din tara,dar U.R.S.S.si Rusia profitand de marimea tari negau mereu chiar daca Americani vedeau cu ajutorul satelitilor multe"minuni",Rusi negau si gata nu avea voie nimeni sa vina in tara lor sa ii controleze chiar daca U.R.S.S.era membra O.N.U.sau a altor organizatii internationale.
1
0
Cel mai mare dezastru petrolier a avut loc in 2010, in SUA , golful Mexic pe platforma marina Deepwater, cantitatatea de petrol deversata fiind de cca 500 mii to. pe parcursul a cca 3 luni.
1
2
o data pe an trebuie sa faca o tampenie rusia
4
1
Dictatorul criminalul Puthler e nemultumit de cum merg lucrurile in colhozul Rusia, bai bai boule cine e dictator de 21de ani in cacatul ala de tara?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108