REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite

Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe polițiști la adrese greșite

Replica API 2 august 2019 | 00:00 236

Alexandra a sunat la statul român și i-a răspuns statul paralel, o combinație letală de grupări mafiote, afaceriști cu bani publici, oameni ai legii umili și limuzine Rolls-Royce de 400.000 de euro care străbat străzi de o sărăcie unde ”ia-mă nene” te costă viața.

Comisarul șef Nicolae Alexe, numărul unu pe operațiuni în poliția Olt și cel care a coordonat acțiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi ”Codiță”, șeful unei rețele uriașe și dintre cei mai temuți oameni din județ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie.

S-au publicat conversațiile incredibile de pe WhatsApp dintre polițistul Alexe și Rădoi ”Codiță” și mărturiile date ziarului de cei doi lideri de grupări concurente.

De regulă informatorii dau ponturi poliției, iar ofițerii decid.

În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliția a oferit numerele de telefon ale suspectului și alte informații secrete către grupările populate de infractori și care și-au împărțit Oltenia! Iar Remus Rădoi ”Codiță” a trimis poliția la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta!

În același timp, clanul Oacă cunoștea și el toate mișcările poliției, fiind prieten cu șefii poliției din Caracal: Mirea și Humă, ambii implicați în căutarea Alexandrei.

Cu un stat în care polițiile paralele și-au subordonat poliția națională, Alexandra n-a avut nici o șansă.

Comisarul șef Nicolae Alexe, procurorul Cristian Ovidiu Popescu și Remus Rădoi

Pe 25 iulie 2019, la ora 17.00, după șase ore de la apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu, șeful operativ al IPJ Olt Nicolae Alexe l-a sunat pe Remus Rădoi, zis și ”Codiță”, liderul uneia dintre cele două grupări care domină prin forță brută, contracte cu statul și informații județul Olt.

”Nu i-am răspuns, că eram ocupat”, povestește, liniștit, Remus Rădoi.

Când și-a făcut timp, Rădoi l-a sunat el înapoi pe comisarul șef și a aflat de la el că poliția caută o fată răpită.

Remus Rădoi

Polițistul i-a dat șefului grupării numere de telefon și indiciile mașinii suspectului

La ora 18:30, polițistul îi transmite un mesaj pe WhatsApp lui Rădoi. Îi trimite un număr de mobil: ”0763931765”. Rădoi îl întreabă ce e cu numărul: ”?”. ”Ai idee al cui e”, îl roagă Alexe.

”Codiță” nu știe. Era unul dintre numerele din investigația dispariției Alexandrei! După alte două minute, polițistul îi furnizează un alt număr: ”0759660526”.

click pe imagine

Apoi, șeful adjunct al IJP Olt îi spune la telefon lui Rădoi că se caută o mașină argintie.

click pe imagine

Rădoi, un fost condamnat pentru că a bătut grav un bărbat dintr-un clan rival, acum proprietar al mai multor firme de pază cu o sumedenie de instituții de stat, a fost cooptat, împreună cu oamenii lui, în baza unei complicități private și fără nici o formă legală, în operațiunea de salvare a vieții unei fete minore.

Alexe, fost ofițer la DIICOT, ”unde mai făcusem dosare împreună”, după cu mărturisește senin Rădoi. conform Libertatea, a ajuns din aprilie șeful executiv al poliției județene și îi dă apropiatului său informații vitale la prima mare operațiune pe care o coordonează.

Aici nu e vorba despre o căutare colectivă în pădure a cuiva, ci de o recuperare secretă a unei fete din temnița violului, în care orice scăpare putea duce la alertarea răpitorului și la omorârea Alexandrei.

Poliția Olt era în legătură cu STS, cu DIICOT, cu DOS, dar mai puternică a fost relația privată dintre șeful adjunct al IPJ local și unul dintre cei mai redutabili oameni din zonă. Ce a făcut Rădoi cu informațiile? Printr-un mesaj pe Whats App, el direcționează Poliția acolo unde vrea.

Împinși pe trei piste false

”Băiatul lui Dan Bauru din Redea are un BMW argintiu. Tatăl cară animale cu țiganii și are o tăietură pe față”, îi indică Rădoi, la ora 20:06, polițistului Alexe.

În timp ce raportul MAI sesiza și se întreba, și în fața președintelui României, de ce comisarul șef Alexe nu a constituit ”centrul de monitorizare”, Libertatea arată azi că, exact la aceeași oră, șeful poliției coopera pe telefon cu liderul temutei armate private din Olt.

De altfel, Rădoi i-a spus lui Alexe unde să mobilizeze echipele în căutarea fetei: în comuna Redea, fără nici o legătură cu cartierul Bolt și digul despre care vorbea Alexandra la 112. ”OK”, i-a răspuns comisarul șef, într-un alt mesaj.

Cum prima căutare a eșuat, Rădoi i-a mai dat polițistului încă o adresă, tot din Redea, și anume acasă la frații Remus și Valentin Andreescu.

Ambele percheziții au dat greș! A mai urmat o percheziție, de asemenea ratată, ”dar nu la indicațiile mele”, susține Rădoi.

Mai mult pe: libertatea.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fara egurile de politisti care iesi de oboseala la pensie pe la 45 de ani,cu 8000 roni,si spaga de la clanuri,Nu existau crimele astea oribile.Probabil au vindut fetele tiganilor arabi.
0
0
Acum se pune intrebarea:politistul ala care a raspuns sictirit la telefonul la care fata cerea ajutor era prost sau nu avea cum sa sa-si are aresteze prietenul sau prietenul sefului sau ?,si acum scapa cu fraza "altfel nu am stiut domnule sa ii raspund fetei,o baga toata lumea pe asta cu prostia si directori de la stat si primari si politicieni corupti si hoti care "nu stiu cum e in democratie" si politia pentru ca pentru prostie nu se face puscarie si raman oameni si cu bani si pe posturi.
0
0
Ce am mai ras... 'watsup'
0
0
Pai este f simplu aici am ajuns pt ca noi am vrut, doar nu credea cineva ca votand PSD voteaza statul de drept!
1
1
Vaaai de noi
2
0
cel mai tare e ca au apelat si la o clarvazatoare , o idioata ca si OHara ,ce i-a trimis prin poduri. Exact evul mediu , sa apelezi la asa hoatze.
7
0
Mafia fara sprijin din Politie Servicii Vatican etc ...nu ar exista.Pablo Escobar fara ajutor CIA si clienti principali THE Clinton's n ar fi facut un ban,n ar fi existat nimic. O spune baiatul lui in ultima carte scrisa.La noi aia smecheri dau direct la SRI aia mai mici la politie ei sunt smecheri defapt niste SIFOANE DE NIVEL MARE.Dai la Senatori Masoni Sefi de Consilii daca esti cineva si la gabori daca esti mai mic,depinde
4
0
Ce dracu ati pus poza acestei nefericite langa cele ale javrelor alora! Mi-ati creat un moment de revolta fara margini!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108