REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Caz de RÂIE ATIPICĂ la Techirghiol: trei elevi infestați

Caz de RÂIE ATIPICĂ la Techirghiol: trei elevi infestați

Replica API 31 martie 2018 | 02:02 321

Elevii de la Școala „Emil Racoviță” din Techirghiol au fost trimiși acasă după ce s-au confirmat trei cazuri de râie în școală. Ce este interesant este faptul că acest tip de râie a avut o manifestație atipică, după cum a precizat directorul instituției de învățământ, aceasta fiind localizată pe abdomen, fiind confundată cu o alergie la primul caz. Ulterior, după ce s-a descoperit că este râie, alți doi elevi au fost infestat, unul dintre ei fiind frate cu primul caz.

Trei elevi, unul de clasa a II-a, unul de clasa a VI-a, iar cel de-al treilea de clasa a IX-a, au fost diagnosticați cu râie. Conducerea școlii a confirmat cazurile, nefiind vorba de vreun focar de infecție.

„Da, iniția a fost un caz, iar acum s-au făcut trei. Nu este focar, fiind colectivitate, știți că este perioada de incubație, sunt mai mulți în familie, deci nu este imposibil să nu mai apară. Acum, rugămintea mea este ca să își trateze copiii acasă, izolați de restul. Noi, la școală, am făcut și dezinsecție, și deparazitare, cu clor cum mi-a zis SANEPID-ul, de câte ori a fost suspiciune de așa ceva, mai ales în clasele unde sunt elevii. Până la urmă am descoperit că doi sunt frați, chiar dacă au nume diferite. Era firesc să ia unul de la celălalt. Singura soluție este să stea să se trateze acasă. Primul este clasa a II-a, unul este clasa a VI-a, iar al treilea este clasa a IX-a. Este și o formă atipică, am înțeles. Nu mai apare pe mâini, acum se face pe abdomen, că numai așa apare. Nu trăiește pe mobilier, el trăiește pe corp”, a declarat reprezentantul instituției de învățământ din Techirghiol

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa aiba ei chiriasi in cap cand vin la scoala? langa primarie haita lu dutu' aka oto da pe afara! plin de puradei ciordales coco ??
0
0
Cum sa fie focar? Sa zicinca e focar inseamna sa iti asumi incompetenta, vezi cazurile de deces datorate gripei, numarul lor a trecut lejer de 100, si nimeni nu vorbeste de epidemie. Traiasca partidu
2
2
buna ziua am facut o comanda de la dv dar vreau sa-l aman pe saptamana viitoare joi sau vineri pt ca sunt plecata
2
0
ce sa zicem acum, domna asta Director se crede si mare medic! I-auzi, nu e focar? Dar ce este? La cate cazuri se declara focar? Ia zi-ne doamna doftor?
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108