REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cazanciuc: Avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul

Cazanciuc: Avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul

A.F. 22 decembrie 2022 | 00:00 1120

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre reforma pensiilor speciale, că un lucru este cert, şi anume că avem un jalon în PNRR, avem o expertiză din partea Băncii Mondiale, care a asistat Ministerul Muncii în elaborarea unui asemenea proiect şi avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul, iar aşa ceva pur şi simplu nu poate continua.

Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc a spus despre reforma pensiilor speciale că nu a văzut acest proiect, dar a înţeles că Guvernul va adopta acest proiect, deci deocamdată nu avem nicio decizie. ”Un lucru este cert, avem un jalon în PNRR, avem o expertiză din partea Băncii Mondiale, care a asistat Ministerul Muncii în elaborarea unui asemenea proiect şi avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul. Aşa ceva pur şi simplu nu poate continua. Eu sper să avem un proiect adoptat în Guvern cât mai repede posibil, în aşa fel încât să avem suficient timp pentru a fi discutat, dezbătut, în aşa fel încât la începutul sesiunii parlamentare viitoare să fie adoptat, după ce toată lumea îşi va impus părerea despre acest act normativ”, a spus senatorul PSD, scrie stiripesurse.ro.

Cazanciuc a menţionat că în luna ianuarie va fi suficient timp pentru a pregăti discuţiile din Parlament, dacă proiectul ajunge în dezbatere. Despre vârsta pensionării magistraţilor, care nu ar putea să mai iasă la pensie dacă nu au o vechime de 30 de ani, Robert Cazanciuc a arătat că a văzut că nu știe dacă se va menţione acest prag dacă lui, personal, îi pare rău că pleacă oameni cu 25 de ani de vechime, în deplinătatea forţelor, la 50 de ani şi încep o carieră de pensionari. ”Alegerea practic nu este o alegere, sistemul actual îi împinge să iasă la pensie, atâta vreme cât tu ieşi la pensie cu o pensie mai mare decât salariul, e foarte complicat să le spui oamenilor să facă voluntariat chiar şi atunci când cred foarte mult în ceva. Eu sper ca acest sistem să nu stimuleze ieşirea oamenilor la pensie, cât mai repede, şi să păstreze oamenii”, a mai spus senatorul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai “situatia absurda” nu a creat-o tot mafia psd mincinosule ? minti cum respiri jigodie; dar problema este de ce exista pensii speciale si nu "situatiile absurde" de detaliu magarule; nedreptatile legilor emise de parlament sunt atat de revoltatoare incat tot ce mai poate face prostimea este sa injure pe buna dreptate
4
0
Nu sunt multi procurori si judecatori, nu asta e problema. Problema e la POLITIE, LA ARMATA , unde se iese la pensie la 45 de ani, la 48 de ani cu pensii foarte mari, acolo sa schimbe legea
6
0
Din cind in cind mai cautam o gaselnita ,dam vina pe militari,dam vina pe diaspora,dam vina pe personalu medical ,dam vina pe profesori .
0
6
BOR.fasul cazanciuc vorbeste de ANOMALIA PENSIA MAI MARE DECAT SALARIUL, de parca nu CIUMA ROSIE PESEDE ar fi INVENTAT-O si IMPLEMENTAT-O !!! 99 % dintre pensionarii cu PENSII SPECIALE sunt membrii PESEDE !!!! PENSIILE SPECIALE sunt INVENTATE de catre MA.FIA PESEDE, pentru a JEFUI poporul roman, pe langa consacratele CARITAS, BANCOREX, FNI, etc. !!!
4
0
daca e absurda situatia, cum o reglati? NU VA MAI MILOGITI!
4
0
Penitenziagite
2
0
Dar situatia si mai absurda prin care pensionarii care au avut salariile medii anuale egale cu salariul mediu brut primesc o pensie de 5 (cinci) ori mai mica decat salariul mediu brut cum se cheama ? Cine a inventat jonglarea valorii punctului de pensie domnule Ministru ? Este vorba de 5 milioane de pensionari
7
0
Din pacate Cazanciuc si colegi lui din PSD au dat legile astea care acum chiar si lui i se par idioate,mai Cazanciuc pentru ca sa nu ramaneti idioti pentru totdeauna tot voi senatori si deputati PSD puteti sa reparati anomalia asta cu alte legi,deci fapte nu vorbe mai gargaragiule.
5
0
Pensii mai mari ca salariu,cu 25-35 la suta ,pai asa sa tot traiesti ,sa tot fii judecator,faci intr o viata citi altii in 10 mai vinzi si cite 1-2-3 procese pe faci si bani de buzunar la beizadele.
6
0
Cum nu primesc nici pensii mai cu 25-35 la suta fata de cit lea fost salariu.
4
0
In alte tari cu adevarat democratice nu primesc Marii Magistrati,bani de chirie si bani de rate la case .
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212