REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cazanciuc despre OUG privind alocaţiile: Putem să facem un amendament în aşa fel încât acestea să se dubleze

Cazanciuc despre OUG privind alocaţiile: Putem să facem un amendament în aşa fel încât acestea să se dubleze

Replica API 31 iulie 2020 | 00:00 1054

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat joi că este posibil ca parlamentarii PSD să facă un amendament la ordonanţa de urgenţă privind mărirea alocaţiilor, atunci când ea va ajunge în Parlament, astfel încât acestea să fie dublate.

Întrebat, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, dacă OUG privind mărirea alocaţiilor va fi respinsă în Parlament, Cazanciuc a spus: "O să vedem dacă o să o respingem sau o să facem un amendament la această ordonanţă în aşa fel încât să respectăm angajamentul iniţial luat de Parlament - şi anume dublarea alocaţiilor. Putem să facem amendamente la ordonanţă în aşa fel încât ea să fie, dacă e vorba de o ordonanţă de rectificare, să asigurăm pur şi simplu sumele necesare".

El a adăugat că mărirea alocaţiilor în etape, pentru a se ajunge la dublarea lor abia în iulie 2022, este "o altă ipocrizie marca PNL, după ce tot timpul au spus că sunt resurse suficiente", scrie stiripesurse.ro.

"România s-a bucurat că preşedintele Iohannis ne-a anunţat că vom primi 80 de miliarde. Sunt resurse pentru dublarea alocaţiilor, este o chestiune de angajament pur şi simplu. PNL nu respectă legea, nu e prima dată când PNL face acest lucru. Dacă domnul Cîţu ne spune abia acum că nu mai sunt bani, trebuie să ne spună unde s-au dus banii. În licitaţiile trucate? Ne spune Curtea de Conturi chiar ieri unde s-au dus banii. Ce resurse sunt în ţara aceasta pentru dublarea alocaţiilor? Să fim serioşi, nu este vorba de o sumă foarte mare. România poate să facă acest lucru - şi dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor, pentru că aşa e în lege. Aici nu este o chestiune de opţiune, vrem sau nu vrem să respectăm legea. Eşti capabil să respecţi legea, rămâi la guvernare, nu eşti capabil, pleci şi laşi pe alţii care ştiu să respecte legea, să respecte angajamentele. (...) L-am rugat pe domnul Cîţu de mai multe ori să pună pe site-ul Ministerului de Finanţe pe ce a cheltuit banii împrumutaţi. (...) Transparenţa mult clamată de PNL în momentul de faţă pare să îi încurce. (...) Pentru că se duc banii pe clientela politică", a menţionat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa-i , banii sunt alocati formal Romaniei, de fapt trebuie sa ajunga inapoi in vest, pe contracte de consultanta , pe aparatura la suprapret s.a., barna de la usr stie mai bine.
0
2
Banii aia nu sunt pentru salarii, pensii, ajutoare sociale iar tu sti asta ff bine dar prinde la idiotii care va voteaza de atat amar de vreme.
2
0
s-o faci pe mata ghemotoc, idiotule. Ai fost la guvernare, inafara de gazarea aplicata oamenilor de buna credinta la data de 10 august 2019, pensiile speciale facute cadou pe maomantul bebelusilor, furtul masiv a tot ce v-a cazut la indemana, ce alte realizari aveti? RUSINE SA VA FIE
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108