REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CAZARE LA MARE. SUTE de persoane care învârt cheia prin stațiuni, AMENDATE! Iată cum i-au găsit oamenii legii! VIDEO

CAZARE LA MARE. SUTE de persoane care învârt cheia prin stațiuni, AMENDATE! Iată cum i-au găsit oamenii legii! VIDEO

Replica API 3 septembrie 2018 | 23:48 411

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Polițiștii locali constănțeni i-au verificat în perioada sezonului estival 2018 inclusiv pe intermediarii de locuri de cazare de pe litoral, adică acele persoane care stau cât este ziua de lungă prin staţiuni, cu cheile la vedere şi pancarte inscripţionate: “CAZARE”.

Nu este un secret pentru nimeni că respectivii nu declară activitatea pe care o prestează şi că nu plătesc impozite. Inspectorii ANAF aminteau în urmă cu ceva timp că: „Potrivit prevederilor art. 61 alin. (3) din Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv“. În altă ordine de idei, o căciulă de bani pentru cei obişnuiţi să învârtă cheia prin staţiuni, dar fără să cotizeze la stat nici un leu. Însă, ca urmare a acţiunilor polițiștilor locali constănțeni, menite să descurajeze cazarea “la negru” dar și alte practici ilegale, intermediarii au început să devină tot mai rari în staţiunea Mamaia sau în zona City Park, acolo unde obișnuiau în anii anteriori să se poziționeze.

În acest context polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au efectuat în perioada sezonului estival mai multe acțiuni de verificare și sancționare a celor care fac pe operatorii economici oferind cazări la cheie fără drept legal. Așadar, de la începutul sezonului și până acum polițiștii locali constănțeni au aplicat 155 de amenzi intermediarilor de locuri de cazare. Precizăm că bărbatul surprins în imaginile video a fost sancționat, ca toți ceilalți de altfel, cu suma de 500 de lei fiecare.

"Pentru două zile de cazare îmi dați 150 de lei pe noapte. Haideți să vedeți camera.", a declarat bărbatul cu gândul că scapă și de data asta cu buzunarul plin. Și dus a fost. Buzunarul său a fost golit însă de polițiștii locali cu aproape 3 nopți de cazare, în urma amenzii aplicate pentru fapta sa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
auzi da banii bagati in apartament cu reparatii, gaze, frigider gresie faianta cand o sa-i ia in calcul anaful pulii belite inainte sa ceara banii in avans ca curvele cu cacofonie deliberata
1
0
Daca ai un amarat de apartament sau garsoniera , anaf cere sa ai casa de marcat 1200 de lei neomologata plus 500 omologarea plus bonuri plus declaratii si controale saptamanale! Sunteti idioti tineti cu statul care va fura? Da, pe jegosii cu cazari de cacat si tepari sa ii zboare , nu pe romanii cinstiti! Care mai fac si ei un ban! Amenda e de 15 sau 20.000 de lei daca nu ai casa de marcat. Pe aia de la magazinele de cacact de unde cumparati nu va deranjeaza ca fac evaziune si nu va dau bon? Sau oe aia cu tarabele de vand covrigi cacaturi nu va mai fute grija ca nu platesc si aia fac evaziune
4
0
De fapt asta e buba,ca nu platesc taxele la stat.
1
1
asta e turismul cimpanzeilor? asta e motivul pt care se fac hoteluri si pensiuni pe spatii verzi chipurile ca nu au unde sa stea turistii? ca sa ajunga hotelierii sa stea cu cheia pe strada? pesedisti mincinosi in frunte cu Murad, pesedist infiltrat!
4
3
Cine sa vina la Costinesti si la Eforie ? Politia locala a municipiului Constanta ? Voi nu aveti politie locala ? Ce idioti !!
5
0
Veniti si la Costinnesti
2
2
Pe cand si la Eforie Nord???
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108