REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cazinoul din Constanţa va fi redat circuitului turistic în 2013

Cazinoul din Constanţa va fi redat circuitului turistic în 2013

Replica API 6 octombrie 2011 | 00:00 110

Predat Ministerului Turismului, pentru reabilitare

Predat Ministerului Turismului, pentru reabilitare

În sfârşit, Cazinoul din Constanţa va fi reabilitat şi va fi redat circuitului turistic în aproximativ doi ani, a declarat directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Ana Maria Topoliceanu.

Ieri după-amiază, a avut loc semnarea documentelor de predare-primire a Cazinoului, din administrarea Primăriei Constanţa în cea a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), în vederea consolidării şi restaurării clădirii. La eveniment au luat parte, pe lângă reprezentantul CNI, secretarul de stat în cadrul MDRT, Răzvan Murgeanu, prefectul Claudiu Iorga Palaz şi viceprimarul Decebal Făgădău. Murgeanu a ţinut să precizeze că pentru aceste lucrări se puteau accesa fonduri europene. "Acum, neaccesându-se, este o discuţie post-factum. Ce era de făcut? Să lăsăm clădirea să cadă, pentru că peste cinci ani nu mai exista sau era vândută pe un leu şi s-ar fi putut face vreun bloc aici", a declarat secretarul de stat. El a mai spus că majoritatea clădirilor de patrimoniu au fost reabilitate de nemţi şi italieni, însă, va exista o licitaţie la care se va merge, pe criteriul competenţei. "Nu vrem să se facă aici un simulacru, cei care vor câştiga licitaţia vor fi obligaţi să facă totul identic, la fel ca acum o sută de ani", a subliniat reprezentantul ministerului. Desigur, lucrările care urmează a fi efectuate vor fi destul de anevoioase, mai ales că peste tot a crescut vegetaţie, chiar şi în gurile de scurgere. Prezent la semnarea documentelor, prefectul a spus că că probabil este prima dată când o astfel de clădire este preluată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. "Campania pe care am început-o, aceea de oprire a vânzării Cazinoului a fost agreată, însă n-aveţi cum să băgaţi sub preş că cineva se face vinovat pentru deteriorarea acestei clădiri. Eu sunt de părere că trebuie să găsim vinovatul, să ştim cine şi-a bătut joc de acest Cazino. Îl rog pe primarul Mazăre să tragă la răspundere vinovaţii", a cerut Palaz. La rândul său, directorul CNI, Ana Maria Topoliceanu, a făcut următoarele precizări: "Cazinoul a fost predat ministerului pe perioada derulării lucrărilor. Într-o lună, vom şti care sunt costurile exacte ale acestor lucrări şi vom demara procedurile de licitaţia publică. Prin urmare, sperăm ca în toamna anului 2013 să putem preda Primăriei şi constănţenilor Cazinoul reabilitat", a adăugat ea. Şi viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi-a manifestat intenţia de a sprijini demersurile ministerului şi cele ale Companiei Naţionale de Investiţii. După finalizarea lucrărilor, se speră ca destinaţia acestei clădiri să nu fie doar pentru jocuri de noroc. "Este o clădire publică şi nu trebuie s-o folosim doar în acest scop, tocmai de aceea sunt convins că destinaţia va fi la fel ca acum o sută de ani şi aici se vor ţine şi spectacole, restaurant etc.", a încheiat prefectul.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108