REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cazul indivizilor care furau, tranşau şi vindeau carne de măgar pe post de vacă nu e singular

Cazul indivizilor care furau, tranşau şi vindeau carne de măgar pe post de vacă nu e singular

Replica API 27 februarie 2013 | 00:00 168

Nu mai cumpăraţi ieftin, de la comercianţii ambulanţi!

Nu mai cumpăraţi ieftin, de la comercianţii ambulanţi!

Vânzătorii ambulanţi din Movila Verde, care au furat măgari, i-au tranşat şi au vândut carnea, ca fiind de vită, în comuna Valu lui Traian, se pare că sunt de mai multă vreme în "afacere". Potrivit primarului din Independenţa, cei trei ar mai fi furat şi înainte animale şi ar fi vândut carnea chiar şi prin municipiul Constanţa. Foarte interesant detaliu, însă nu înţelegem de ce primarul sau oricine altcineva nu a sesizat Poliţia. Între timp, până când cercetările se vor încheia, oamenii sunt sfătuiţi să evite achiziţionarea de carne de la vânzătorii ambulanţi, chiar dacă preţul este unul atractiv. Rămâne de văzut, de asemenea, dacă cercetările se vor extinde.

În urma isteriei ce s-a iscat la Constanţa, după ce s-a descoperit că trei familii din localitatea constănţeană Valu lui Traian au consumat carne de măgar crezând că este de vită, achiziţionată de la nişte vânzători ambulanţi, iată că şi alte lucruri ies la iveală. Din câte se pare, cei trei indivizi sunt veterani în respectiva "afacere", care are nişte paşi foarte simpli: se fură animalul, de preferat măgar, se ambalează la repezeală în pungi, se mai şi toacă o parte din carne, pentru a mulţumi orice client, după care se fixează un preţ mic şi se vinde ca fiind carne de vită. Cei trei "afacerişti" sunt din Movila Verde - Dănuţ Luca, Constantin Ciobotaru şi Constantin Cojocaru, şi se pare că şi-au stabilit locurile de vânzare a produselor cât mai departe de locurile de baştină tocmai în ideea de a nu duce totul la... faliment. Potrivit edilului din Independenţa, de care aparţine şi Movila Verde, Cristea Gâscan, lumea din împrejurimi se mai pricepe la aspectul cărnii, de unde şi motivul pentru care cei trei acţionau prin Valu lui Traian şi municipiul Constanţa. Mai mult decât atât, Cristea Gâscan spune că Poliţia ia totul ca pe o glumă, când lucrurile sunt foarte serioase. "Poliţia a zis că se cercetează. Ei iau în derâdere şi nu prea e de râs. E ca şi cum ar fi o copilărie. Întrebarea e următoarea: acum au furat măgarii aştia, dar până la măgari ce or fi furat, cai? După unii, ăştia erau foarte cunoscuţi că se ocupau cu aşa ceva, furau animale şi vindeau carne, dar după Poliţie se pare că nu. Aici nu vindeau pentru că nu aveau curaj. Lumea de la ţară deosebeşte carnea. Vindeau, cred, şi în Constanţa, nu numai în Valu. Şi uite aşa ajung să fie iar în libertate, le dă drumul frumos acasă şi îşi continuă treaba. Peste o săptămână sau două iar îi vedem pe nu ştiu unde. Păi dacă nu se iau măsuri, de aia se întâmplă. Că nu s-a distrus prea mult, că nu e paguba mare şi tot aşa", a declarat, pentru "Replica", edilul din Independenţa. Însă, firul "poveştii" nu se opreşte aici. Se pare că în Movila Verde ar mai exista vreo două - trei persoane care se ocupă cu acelaşi lucru. "Mai sunt pe acolo vreo doi - trei care fac acelaşi lucruri. Dar nu avem ce face, Poliţia face cercetări", a mai spus primarul din Independenţa. Ca atare, nu doar cele trei familii din Valu lui Traian ar fi consumat carne de măgar crezând că este de vită, iar singura modalitate de a evita astfel de lucruri este ca oamenii să nu cumpere carne de la vânzători ambulanţi, mai ales la preţuri extrem de mici, cum era şi cazul de faţă, 13 lei pe kilogram. Şi mai adăugăm un detaliu, pentru a nu se înţelege greşit de ce ar trebui extinse cercetările: nu pentru că e carne de cal sau măgar, fiindcă şi acestea sunt comestibile, ci pentru că animalele tranşate şi vândute astfel ar putea fi bolnave; iar la acest aspect se adaugă latura de înşelătorie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108