REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

CCR admite o sesizare a AUR şi declară neconstituţională o sintagmă din Regulamentul Camerei Deputaţilor

CCR admite o sesizare a AUR şi declară neconstituţională o sintagmă din Regulamentul Camerei Deputaţilor

Replica API 1 aprilie 2021 | 00:00 1168

Curtea Constituţională a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, o sesizare depusă de Alianţa pentru Unirea Românilor şi a declarat ca neconstituţională o sintagmă din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Potrivit unui comunicat, Curtea Constituţională a admis, cu unanimitate de voturi, sesizarea formulată de Grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor din Camera Deputaţilor şi a constatat că este neconstituţională sintagma "din actele comunicate de birourile electorale competente, constată încălcarea prevederilor legale referitoare la respectarea condiţiilor privind exercitarea dreptului de a fi ales", din cuprinsul articolului unic al Hotărârii Camerei Deputaţilor nr. 15/2021, referitor la modificarea art. 7 alin. (3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, scrie Agerpres.

"Curtea a constatat că respectiva sintagmă este neconstituţională deoarece limitează atribuţia de validare/ invalidare a Comisiei de validare a Camerei Deputaţilor şi, implicit, a înseşi Camerei Deputaţilor, prin aceea că nu permite verificarea încălcării prevederilor legale referitoare la condiţiile de eligibilitate decât prin raportare la actele comunicate de birourile electorale competente, excluzând, astfel, orice alte acte sau fapte ulterioare momentului alegerilor parlamentare. Or, între momentul alegerii propriu-zise şi cel al validării mandatului pot interveni o serie de evenimente, care nu pot fi sustrase verificărilor necesare şi prealabile validării", afirmă CCR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se pare ca AUR sunt si destepti, nu doar vocali
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212