REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce crede un mexican ajuns în Mamaia despre staţiunea din nordul litoralului românesc

Ce crede un mexican ajuns în Mamaia despre staţiunea din nordul litoralului românesc

Replica API 12 august 2013 | 00:00 174

Turist în 11 ţări

Turist în 11 ţări

Staţiunea Mamaia, capitala distracţiei şi locul preferat de tineri să scape de griji şi inhibiţii, are parte, spre sfârşit de sezon estival, de aprecieri şi observaţii din partea turiştilor. O părere nu tocmai măgulitoare a venit, chiar la sfârşitul săptămânii trecute, din partea preşedintelui Traian Băsescu. El s-a aflat în staţiunea Mamaia, cu această ocazie declarând: "Nu-i suficient de curată faţă de câte spectacole gen Las Vegas vedem la televizor şi când ajungi în Mamaia e o oarecare decepţie". Din discuţiile cu turiştii, aflăm că unii sunt de acord cu ce a spus Băsescu, însă, atrag atenţia câţiva: mizeria este lăsată în urmă de cei lipsiţi de bun simţ! Dincolo de comentarii subiective, mai mult sau mai puţin "alterate" şi de simpatiile sau antipatiile politice, întâmplarea a făcut să întâlnim, în Mamaia, un turist din Mexic.

O turistă venită din Braşov este nemulţumită de o serie de lucruri, printre care se numără gunoaiele lăsate pe plajă, lipsa locurilor de parcare şi preţurile din staţiunea Mamaia. "Eu nu mă iau după domnul Băsescu, pentru că el nu a făcut nimic pentru noi, dar dacă nu învăţăm să ne gospodărim, nu o să ajungem nicăieri. Românul este nesimţit, îmi este ruşine să spun acest lucru, dar nu am ce să fac. Oriunde merg în vacanţă, chiar şi acum, am punguţa lângă mine în care-mi pun resturile, să nu le arunc pe jos. Poate sunt eu mai bătrână şi am ceva la cap, dar aşa mi se pare normal şi nimeni nu face acest lucru. Cei care au plajele în subordine nu sunt deloc profesionişti, când vin dimineaţa găsesc gunoaiele pe plajă, strânse la un loc. Locurile de parcare sunt o altă problemă, am stat aproximativ o oră să găsesc un loc în care să-mi las maşina. Este loc mereu de mai bine, din toate punctele de vedere, mai ales al bunului simţ", a declarat, pentru "Replica", Mirandolina Drăghici, din Braşov. O părere interesantă despre Mamaia, dar nu numai, aparţine unui turist mexican care şi-a propus să viziteze în această vară 11 ţări, singur, cu rucsacul în spate. Acesta a vizitat Slovenia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Albania, Kosovo, Bulgaria şi România, urmând să viziteze Serbia, Ungaria şi Italia. "Călătoresc singur pentru că pot să stau cât vreau, să merg oriunde vreau şi ajung să cunosc lume nouă. Dintre ţările pe care le-am vizitat până acum, în mod deosebit mi-a plăcut Croaţia şi Muntenegru, deoarece ambele ţări au particularităţi incredibile, cum ar fi muntele de lângă plajă. Ca oraş, Bucureşti mi-a lăsat o senzaţie plăcută datorită arhitecturii clădirilor, a parcurilor şi a fântânilor frumoase. Staţiunea Mamaia este potrivită pentru petreceri. Aici sunt multe cluburi, fete frumoase şi preţurile sunt ok în comparaţie cu staţiunile din alte ţări, în special pentru cei care locuiesc în vestul Europei. Ceea ce aş recomanda pentru staţiune şi oraş este mai multă curăţenie. Cu taxele obţinute din turism, cred că ajung fără probleme pentru a menţine curăţenia, dar şi pentru investiţii în înfrumuseţarea staţiunii. Per ansamblu însă, staţiunea este ok", a declarat Marco Antonio Morania.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108