REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce DIRECTORI s-au PERINDAT pe la RAJDP Constanța!

Ce DIRECTORI s-au PERINDAT pe la RAJDP Constanța!

Replica API 8 februarie 2021 | 00:30 5814

Nici Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța nu a scăpat prea ușor de forfota celor care au tot venit și au tot plecat de la conducerea instituției. În ultimii aproximativ 15 ani, Regia a schimbat cinci directori, unii dintre ei făcând „gaură” în bugetul instituției.

Datorii de 3,3 milioane de lei

La ultimul raport făcut public de către conducerea RAJDP, în 2020, lucrurile arătau mult mai bine decât în 2016, atunci când aceasta avea datorii în valoare de 3,3 milioane de lei. În 2020, datoriile au fost aduse la zero. Tot în 2016, datoriile către bănci ajungeau la suma de 5 milioane de lei, iar în 2020, acestea au ajuns la zero, potrivit fostului director Lucian Lungoci.

Iată cine a condus instituția în ultimii ani

Vasile Moldovan a condus Regia Județeană de Drumuri și Poduri Constanța (până în iulie 2009), aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, iar în 2012 a candidat, fără succes, din partea Partidului Ecologist, la funcția de primar al municipiului Mangalia. În 2016, Vasile Moldovan a devenit consilier județean. Acesta a decedat în septembrie, anul trecut, în urma unui infarct. În 2009, locul directorului Vasile Moldovan a fost ocupat de fostul său consilier, Adrian Gâmbuțeanu.

Gâmbuțeanu, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Adrian Gâmbuțeanu s-a aflat la conducerea RAJDP Constanța până în 2015, atunci când a fost revocat din funcție. Adrian Gâmbuţeanu a condus Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa în perioada în care preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie în subordinea căreia se afla RAJDP, era Nicuşor Constantinescu. În 2015, Consiliu de Administrație al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța a decis revocarea lui Adrian Gâmbuțeanu din funcţia de director al regiei. În locul lui a fost numit Lucian Poşerba.

În decembrie, 2020, Gâmbuțeanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că Adrian George Gâmbuţeanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale, în sensul că ar fi angajat cheltuieli şi ar fi dispus efectuarea de plăţi, cu încălcarea normelor legale aplicabile în domeniul achiziţiilor publice, către o firmă agreată de inculpat şi de conducerea locală a formaţiunii politice din care acesta făcea parte, pentru servicii de întreţinere manuală şi servicii mecanizate în secţiile Regiei, în cuantum total de 6.839.562 lei şi ar fi plătit din fonduri publice către 55 de furnizori suma totală de 46.356.039 lei pentru servicii de închiriere utilaje şi mijloace de transport auto, fără a se urma vreo procedură legală de achiziţie publică.

Lucian Lungoci, director al Regiei timp de 4 ani

Lucian Lungoci, inginer, a venit la conducerea RAJDP Constanța în 2016, atunci când instituția trecea printr-o perioadă de criză, fiind în insolvență. Acesta a precizat în nenumărate rânduri că numirea lui în fruntea Regiei a reprezentat o provocare, un moment în care şi a asumat că va scoate instituţia din impas. Acesta și-a păstrat funcția până la începutul lunii decembrie 2020, atunci când a ales să demisioneze, preferând să candideze, în schimb, pentru un loc în Camera Deputaților, din partea PSD. Din 21 decembrie 2020, acesta este deputat.

În locul său a venit Dan Marin

Inginerul Dan Iulian Marin a preluat conducerea RAJDP Constanța de pe data de 6 decembrie 2020. Ca educație și formare profesională, Dan Marin a studiat la Liceul Matematică - Fizică „Spiru Haret” Tulcea – 1982 și a făcut Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului București, specializarea Construcții, anul absolvirii 1989. Suplimentar, acesta a făcut cursuri certificate de Management Public în 2005 și cursuri certificate pentru Protecție Civilă în situații de urgență în 2014. Totodată, trebuie menționat faptul că din anul 2002 până 2020, Dan Marin, a ocupat în cadrul RAJDP funcția de inginer — șef secție Drumuri și Poduri, Siguranța Circulației și inginer șef producție.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti grija ca se poate afla cine posteaza comentatiile, ai grija Magda..sti ce zic.
3
1
Mai nou cica martalogul de langa poarta ii face cafeaua noului director! Limbist impreuna cu prietena lui futacioasa
10
2
Cel mai periculos de acolo e Mosnianu pupa la mai multe dosuri
3
7
Sa ma sugi de carici bai bulangiule
7
1
Ing Dan Marin....un om competent, capabil, profesionist.....mult succes !!!
7
8
Bai, martalogule! Zii mersi ca sunt baiat de comitet si nu zic mai multe! Da fii atent! Poate te lasa Dan fara masina si o sa foti cu autobuzu!!!!
1
6
Cand esti prost de ragai mai mananci si kkt aiurea.
7
2
Lungoci un cocalar tigan borat care a ciordit de a rupt pe filiera lu Gombos. Lungoci ai spart cu spagile din piatra. Lungoci te asteapta Mazare la puscarie ba tigan borat.
13
8
Cristi, tu esti Calciu!? Tu pe cine arzi in regie? O arzi pe Magda, nu? Si laba multa?! Si iti place sa o si sugi tare, da tare? De la domni!?
4
10
Hai, dati va n primire! Si ce se mai intampla pe la regie? Sigura greseala a lui Lungoci, singura, a fost ca a pastrat toate gunoaiele aduse de Gambos!!!! Tot ce este pe salarii mari in regie, ba Cristi, sunt aia care il pupau pe Gambos in pwla!!!!! Acum ca cine arde pe cine, ca cine are salariu mare, ca cine o are mai mare, chiar nu conteaza! E plina regia de curve, mai ales masculine!!!!! Achizitiile, tot in parcare se fac? Procesele, tot prin neprezentare si cerut bani de la oameni, se rezolva? Primarii mai unfla piatra din cariere?
6
2
Dane, pe curvarul de Dultef care o arde pe aia de la ITP cand il dai afara? Ca rupe cu orele suplimentare si el e pe la cluburi in Mamaia.
15
3
Salarii de 5-6 mii apropiatiilor lui Lungoci
10
10
Cei mai competent si performant este ing.Dan Marin. Restu politruci hoti.
19
7
Cel mai prost este LUNGOCI LUCI. Un tigan cocalar care a incasat cele mai mari spagi.
28
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468