REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce face un individ fără permis care vrea să ajungă acasă? Consumă alcool, se urcă la volan şi pleacă la Năvodari!

Ce face un individ fără permis care vrea să ajungă acasă? Consumă alcool, se urcă la volan şi pleacă la Năvodari!

Replica API 8 iunie 2018 | 00:00 277

Iată cum a ”cerut” o pedeapsă cu executare

Iată cum a ”cerut” o pedeapsă cu executare

Adrian I. parcă a cerut să fie condamnat la o pedeapsă cu executare. Acesta a fost prins băut la volanul unui autoturism, fără permis de conducere, undeva în zona Centrului Comercial Tom. A recunoscut, oricum lucrurile erau evidente, însă magistrații au stabilit că a fost nesincer cu privire la cantitatea de alcool consumată iar cireașa de pe tort a fost că nu s-a prezentat la nici un termen de judecată.

Bărbatul se afla la volanul unei Dacii și circula pe bulevardul Tomis, dinspre Aurel Vlaicu către Palazu Mare. Undeva în zona Centului Comercial Tom a fost oprit pe dreapta de către polițiștii care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Atunci au depistat că nu figurează cu permis de conducere și că are halenă alcoolică. La testare, rezultatul a fost de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Apoi, la spital i s-a recoltat probe biologice, rezultatul fiind de 1,35 g/l alcool pur în sânge.

A recunoscut ce era de recunoscut, însă anchetatorii au stabilit că a fost nesincer în ceea ce privește cantitatea de alcool consumată, în sensul că în primă fază a spus că a consumat câteva pahare cu bere, de 250 ml, după care că doar două doze. Cert este că dorea să ajungă acasă, la Năvodari.

Pe 13.06.2017 a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, iar inculpatul nu s-a prezentat. De pe 11 octombrie s-a amânat pentru 29 noiembrie, în ideea de a fi citat cu mandat cu aducere. Apoi, magistrații au decis: ”Pentru reiterarea procedurii de aducere cu mandat a inculpatului, cât şi pentru emiterea unei adrese inculpatului, cu menţiunea de a indica dacă este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, acordă termen la data de 17.01.2018! Dar degeaba, că tot nu s-a prezentat. Astfel, în luna mai a fost condamnat, iar judecătorii au considerat că pentru conștientizarea faptei este nevoie ca el să execute o pedeapsă în regim de detenție.

”Condamnă pe inculpatul I. Adrian, ..., la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. (…) condamnă pe inculpatul I. Adrian, ..., la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, şi anume 4 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 60 NCP dispune executarea pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare în regim de detenţie”, potrivit minutei judecătorești. Decizia nu este definitivă și a fost deja atacată cu apel, urmând a se fixa termenul la instanța superioară ierarhic.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pedepsele ar trebui sa fie cu executare, tinand seama de pericolul social al acestor inconstienti
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108