REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce jocuri fac foştii pedelişti de la Mangalia: de ce propun alt candidat în locul lui Radu

Ce jocuri fac foştii pedelişti de la Mangalia: de ce propun alt candidat în locul lui Radu

Replica API 12 august 2015 | 00:00 259

Presiuni sau „mâna lui Iorguş”?

Presiuni sau „mâna lui Iorguş”?

Cristian Radu

Pagina de Facebook a „PNL - PDL Mangalia” anunţă că organizaţia are un nou lider, în persoana lui Dorel Vasile Toma. Este o pagină care funcţionează în paralel cu cea a vechiului PNL, şi îl prezintă pe Toma drept „liderul de facto al foştilor democrat liberali din Mangalia”. Mai mult, pe lângă lansarea lui Toma în spaţiul public drept „lider”, foştii pedelişti susţin că au depus la partid şi lista cu intenţiile de candidaturi pentru alegerile locale din 2016.

Dorel Toma

Fuziunea PDL-PNL a fost primită de foştii pedelişti cu înghiţituri în sec, mulţi dintre ei gândindu-se acum că „nu mai pupă” locuri eligibile pe listele de candidaţi. Orgoliile sunt, de asemenea, prezente în peisajul marelui PNL. La Mangalia, un preot protestant anunţă că intră în cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Mangalia, asta cu toate că mesajul preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Gheorghe Dragomir, a fost extrem de clar: acolo unde partidul are deja primari în funcţie, tot ei vor candida şi în 2016. În condiţiile date, ce nu au înţeles foştii pedelişti din această declaraţie?

„Nu cred că intenţionează să candideze (Dorel Toma - n.r.) la primărie. Foştii pedelişti se tem acum că nu vor prinde locuri eligibile pe lista de consilieri şi încearcă să pună presiune cu astfel de declaraţii. Se gândesc că astfel co-preşedintele, căci Toma este co-preşedinte al PNL Mangalia, din partea PDL, va fi chemat la negocieri de Cristian Radu. Dacă celor din fostul PDL li se pregătesc, să spunem, 2 locuri eligibile de consilieri ai PNL, ei se gândesc că poate obţin 3”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un liberal din „garda veche”.

Un altul ne spune că există şi varianta ca la mijloc să fie „mâna lui Zanfir Iorguş”: „Iorguş a plecat la PSD Mangalia cu eşalonul 1. Au rămas în fostul PDL oameni din eşalonul 2, care nu au fost niciodată consilieri. Posibil ca el să îi instige să încurce socotelile în partid”. Situaţia este privită cu amuzament de la centru, un vicepreşedinte al PNL Constanţa declarând: „Să fim serioşi. Bineînţeles că Radu va fi candidatul partidului la alegeri”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108