REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ce MANEVRĂ încearcă să facă Valentin PREDA să iasă din PUŞCĂRIE

Ce MANEVRĂ încearcă să facă Valentin PREDA să iasă din PUŞCĂRIE

Replica API 20 august 2020 | 13:53 4158

Fostul secretar de stat Valentin Preda, despre care se știe că era un apropiat al lui Radu Mazăre, încearcă să scape de închisoare și a chemat la ”bară” Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a cerut anularea în parte a unui act administrativ, respectiv a regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti din 17.12.2015. Nemulțumirile lui Preda se îndreaptă împotriva articolului 135, alineatul 2 din Regulament.

Acesta prevede: ”În cauzele penale în care procurorul a participat la judecată şi a exercitat calea de atac a apelului sau a contestaţiei, la cererea procurorului dosarele se transmit la parchet în vederea motivării căii de atac, cu excepţia situaţiilor în care legea prevede un termen pentru înaintarea dosarului la instanţa competentă să soluţioneze calea de atac. Dosarul va fi restituit de parchet în cel mult 10 zile, iar în cauzele urgente în cel mult 5 zile”.

Preda, condamnat pentru că a divulgat secretul care periclitează securitatea naţională

Reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, anul trecut, în dosarul fostului secretar de stat din Ministerul Transporturilor, ValentinPreda . El a fost cercetat pentru trafic de influenţă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au micşorat pedepsele date de prima instanţă. Astfel, l-au condamnat la 4 ani închisoare cu EXECUTARE deşi, iniţial, a fost condamnat la 6 ani. La rândul lui, Manolachi Dan-Emil, fost ofiţer de poliţie judiciară în DNA, a fost condamnat la pedeapsa de 8 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

Valentin Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor la data faptelor, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă şi complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Acesta era membru al PSD- Constanţa şi a fost promovat de Radu Mazăre în Guvern

Acuzaţiile procurorilor

Potrivit DNA, în 28 noiembrie 2012, Dan Emil Manolachi, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, delegat într-un dosar penal să participe la constatarea flagrant de trafic de influenţă, l-a informat pe Valentin Preda să nu se întâlnească cu Tudor Gabriel Bohâlţeanu, inculpat şi el în dosar, care urma să-i dea 50.000 de euro. Manolachi a divulgat astfel acţiunea organizată de instituţia din care făcea parte. Suma de bani urma să ajungă la Preda prin intermediul Simona Elena Hulubariu, judecată şi ea în dosar. Banii, spun reprezentanţii DNA, reprezentau doar o parte din cei 200.000 de euro ceruţi de Preda de la Andrei Ştefan Caunii, reprezentant al unei societăţi pe acţiuni. "Suma de 200.000 de euro fusese solicitată de inculpatul Preda Răducu Valentin pentru a interveni, în luna octombrie 2012, pe lângă un martor, în vederea urgentării încheierii unui contract privind extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei, între CNANDR şi o altă societate comercială", precizează procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muye psd muye fagabou. Draq de zdrente si secaturi
7
3
De ce i sa redus pedeapsa tradatorului, pentru ca alti tradatori si hoti l-au judecat. De ce nu este schimbat Isarescu de la BNR pentru ca este un muist international.
7
2
Nimeni nu vorbeste de distinsii HOTI LIBERALI ministrul transporturilor Relu Fenechiu si fostul Presedinte a Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu! Dar de dosarul de coruptie si deturnare de fonduri a lui Barna ? Liniste!
9
5
Ce nu iti convine ma?,stai dracului acolo si multumestei lui Dumnezeu ca traiesti pe timpul asta cand dupa 1990 pana azi parlamentari au dat legi pentru hoti,poate cunosti alti hoti fata de care tu esti mic copil care nu sunt in puscarie,dar totusi cativa trebuie sa stati acolo cativa ani"putini e adevarat raportat la sumele furate",altfel nu ar mai munci nimeni in Romania pentru ca se castiga bani mai multi si mai usor din furt,inselaciune,trafic de influenta,ect,decat din munca.
7
2
Valentin Parvulescu
3
3
Pot face un partid pesedisti in puscarii PARTIDUL SOCIAL DINPARNAIE
8
4
a luat prea putin pentru tradare. sa-i mai dea...deci muie psd...
9
6
lingaii bobului de mazare
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920